• 24 Δεκεμβρίου, 2020

Κων. Μαραβέγιας: «Αντιπολίτευση «ό,τι να’ναι» απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμένος στα καλύτερα του…»

Κων. Μαραβέγιας: «Αντιπολίτευση «ό,τι να’ναι» απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ ή Καμμένος στα καλύτερα του…»

Με διαδοχικές του ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του στη Μαγνησία ένιωσαν την ξαφνική ανάγκη να διαψεύσουν δικό μου δελτίο Τύπου σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που περιείχε κατεπείγοντα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το οποίο μόνον η ΝΔ υπερψήφισε στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε επί της αρχής. Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοσχέδιο με πλήθος από οικονομικά και υγειονομικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως προκειμένου να ακυρώσει στο σύνολό τους τα παραπάνω επείγοντα θετικά μέτρα μοιράζει, όπως πάντα, fake news.

Αυτή τη φορά μάλιστα επέλεξε να το κάνει βγάζοντας εμένα ψεύτη, διασπείροντας μισά κι ολόκληρα ψέματα για την τοποθέτησή μου στη Βουλή. Η αλήθεια όμως δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής, τα οποία και τον διαψεύδουν. Συγκεκριμένα:

  1. Ο κ. Μεϊκόπουλος στο δικό του χθεσινό δελτίο, το οποίο φρόντισε να εκδώσει έγκαιρα και -σοφά ποιών- ξεχωριστά από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται ότι δεν ψήφισε τη ρύθμιση για την κατεπείγουσα προμήθεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό. Παραδόξως όμως ψέγει την κυβέρνηση γιατί επεκτείνει την δωρεάν διάθεση τους με τυχαιοποιημένο τρόπο, δηλαδή πέραν της διεξαγωγής στοχευμένων ελέγχων σε συγκεκριμένες περιοχές ή ευπαθείς ομάδες (όπως γηροκομεία) όπου ήδη τα τεστ γίνονται συστηματικά. Για να δικαιολογήσει την αντιεπιστημονική αυτή άποψη μιλά για «λοταρία» και κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι δεν κατέθεσε «κανένα απολύτως σχεδιασμό για στοχευμένους ελέγχους στους οποίους θα χρησιμοποιηθούν αυτά». Ο καλός συνάδελφος κ. Μεϊκόπουλος μάλλον λησμόνησε τον ορισμό του «προγράμματος τυχαιοποιημένων ελέγχων» και πως αυτό γίνεται πάντοτε για να συμπληρώσει όμοια στοχευμένα διαγνωστικά προγράμματα, τα οποία γνωρίζει ότι ήδη γίνονται. Αν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη οφείλεται στο ότι δεν κατάλαβε την διαφορά μεταξύ των δυο επιστημονικών μεθόδων δειγματοληψίας, τότε όχι μόνο κακώς την καταψήφισε αλλά κάποιοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα φοιτητικά τους βιβλία και να διαβάσουν την «εισαγωγή στη Στατιστική».
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ ήταν τα μόνα κόμματα που ήδη από την συζήτηση στην Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο. Για το άρθρο 7 (αποστολή φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό) για το οποίο άλλαξε τελικά θέση το βράδυ της Δευτέρας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα στην Επιτροπή!
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση δήθεν υποβάθμισε (!) την νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε δήμους, που η ίδια κατέθεσε, μειώνοντας τον μέγιστο αριθμό τους σε 100. Ας μας πει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πού ακριβώς αναφέρεται κάτι τέτοιο στο άρθρο 165. Κι αν όντως δεν του αρέσουν τα ψέματα ας εξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό του πρόβλημα με τη διάταξη αυτή. Μήπως τον ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρέχει ένα τόσο ριζικό «κούρεμα» σε προσαυξήσεις και τόκους στους πληττόμενους από την πανδημία;
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δήλωσε την κάθετη αντίθεση του με τις διαδικασίες που επιταχύνουν την χρονομίσθωση των 300 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες και σήμερα η νομαρχιακή Μαγνησίας μιλά για «δωράκια» της κυβέρνησης σε ιδιωτικά συμφέροντα που ωφελούνται λόγω κορωνοϊού. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει επομένως να κατονομάσει συγκεκριμένα ποιοι ακριβώς είναι εκείνοι που παίρνουν τα «δωράκια». Ποιοι είναι για παράδειγμα, ονομαστικά, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων που ευνοούνται; Αντιστρόφως, οφείλω να αναρωτηθώ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετος στην καθ’όλα νόμιμη και απαραίτητη «επιτάχυνση της χρονομίσθωσης λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες» ενώ ο ίδιος δεν είχε φροντίσει να αγοράσει έγκαιρα νέα οχήματα με νόμιμο τρόπο;

Τέλος, το ύφος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με αναγκάζει να επισημάνω πως οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός σε θέματα διαφάνειας, την στιγμή μάλιστα που κορυφαία πρόσωπα της ηγεσίας του εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Folli – Follie».


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 14…
Συσκέψεις  ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ΠΕΣΟΠΠ…
Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού …