• 24 Δεκεμβρίου, 2020

36+2 Αλμυριώτες Αη Βασίληδες – 102 δώρα για “τα παιδιά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου”

36+2 Αλμυριώτες Αη Βασίληδες – 102 δώρα για “τα παιδιά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου”

Με χαρά δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου των Μαρίας Ούτα και Ελένης Μαργαρίτη, δυο σύγχρονων Αη Βασίληδων, που παρέσυραν 36 ακόμη στον χορό της προσφοράς, της αγάπης και της ελπίδας! Σας αφήνουμε λοιπόν, στη ζηλευτή πένα της Μαρίας Ούτα:

(The Spirit of Giving)

Το αίσθημα της προσφοράς

Γράφει η Ούτα Μαρία

Μέρες Χριστουγέννων…  οι ευχές των παιδιών…

έφθασαν ψηλά πολύ ψηλά, εισακούστηκαν στου Αγίους κι εκείνοι αντήχησαν στη γη τα λόγια τους. Τα έβαλαν στις καρδιές μας, βρίσκοντας τη χαραμάδα που ακόμα στέκει ανοιχτή προς τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Έτσι το παραμύθι γράφθηκε αλλιώτικα…

Πήραμε τον σάκο του Αϊ-Βασίλη, βρήκαμε τη φωλιά των ξωτικών, τα φέραμε στο φως και ξεκίνησε το ταξίδι. Ετοιμάσαμε τα δώρα, φροντίσαμε να ’χουν ψυχή, φροντίσαμε το περιτύλιγμα να ’χει αστρική σκόνη, να γεμίζει αδημονία ευτυχίας τα μικρά εκείνα μάτια που έρχονται στη ζωή αναμένοντας το «κάλλιστο», ελπίζοντας για το αύριο.

Δυσκολεύονται, ωστόσο, καλικάντζαροι μύριοι έφθασαν στο δρόμο τους από πολύ νωρίς, κοιτούν γύρω, μα δεν έχουν όσα  καταναλώνουν οι έτεροί τους. Παρατηρούν γαλήνια, δε στερούνται τα αναγκαία και μαθαίνουν να εκτιμούν πηγαία, γιατί σήμερα και κάθε μέρα έχουν εκείνους που αγωνίζονται μαζί τους, εκείνους που τους κρατούν σταθερά στον ανήφορό τους για να μην πέσουν, ενώ από την άλλη τους τραβούν ομαλά προς τα επάνω για να τον οδεύσουν.

Όταν θα καταφέρουν πια να φθάσουν στην κορφή, να θωρούν τον κόσμο από ψηλά, τα σημαντικά θα μοιάζουν μικρά κι ασήμαντα. Δε θα λησμονήσουν ποτέ… να προσφέρουν με την ίδια λαχτάρα που δέχθηκαν τότε… όταν ακροπατούσαν στις πλαγιές των λόφων τους!

Κι εσύ θα είσαι ένας από τους φορείς μιας των πιο μεγάλων αξιών, της προσφοράς, χτίζοντας το ευγενές μέλλον τους… τότε θα διερωτηθείς πιο είναι το πλουσιότερο οικοδόμημα στη ζωή σου και θα θυμηθείς τις πράξεις σου.

Έτσι στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων μάθαμε πως ο Αϊ-Βασίλης δεν είναι ένας, δε φοράει κόκκινα ρούχα. Ο Αϊ- Βασίλης είναι άντρας, είναι γυναίκα, είναι παιδί, φοράει όλων των ειδών τα ενδύματα και εκφράζεται μέσα από τον καθένα!

Στις 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι ευχές των παιδιών!  Έλαβαν από εσάς το χριστουγεννιάτικο δώρο τους.

Η αγάπη σας, η θέληση και η περιχαρής ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε έσβησε κάθε δυσκολία των καιρών. Έδωσε μια λάμψη αισιοδοξίας και ελπίδας, που θα μας συνοδεύει όλους στο νέο έτος. Πλούτισε τις μνήμες των παιδιών, αλλά και τους πρόσφερε πολυετή ψυχικά εφόδια . Μας δίδαξε, έγινε ξεκάθαρο μέσα μας το χρέος, η ευθύνη που έχουμε για τον πλησίον μας, μιας κι αποτελεί μια πτυχή του εαυτού μας, το αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα, κατανοήσαμε πως κάθε μας πράξη επηρεάζει τη συλλογική συνείδηση, αλλά και το μέλλον του λαού μας! Έτσι νιώσαμε γι’ άλλη μια φορά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, που στο άκουσμά τους ριγούμε: « Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»

Περιγραφή δράσης

Η Ελένη Μαργαρίτη και η Μαρία Ούτα, μαζί με τα  παιδιά  τους Δέσποινα – Φαίδρα και Ιωάννη, μαθητές, οικογένειες μαθητών και φίλους, ξεκίνησαν πέρυσι αθόρυβα μια δράση, κάλυψαν με 58 δώρα τα παιδιά του Αγίου Νικολάου την ημέρα των Χριστουγέννων. Η δράση αυτή  συνεχίστηκε για δεύτερη φορά, νιώθοντας το αίσθημα της ευθύνης, φέτος δημοσιοποιήθηκε με την ελπίδα τα δώρα αυτά να διπλασιαστούν και να προσφερθούν σε περισσότερα παιδιά. Βάδισαν έτσι τολμηρά, με βαθιά πίστη και στον Άγιο Δημήτριο, τα δώρα έφθασαν τα 102,  καλύφθηκαν όλες οι ευχές κι ο στόχος επετεύχθη! Θεωρούν χρέος τους να αναφερθούν τα ονόματα όλων των σύγχρονων Αϊ-Βασίληδων, των σπουδαίων δωρητών, που τους εμπιστεύτηκαν. Με γεμάτη καρδιά αγόρασαν πάνω από ένα δώρο ο καθένας, για να φροντίσουν να μη στερηθούν τίποτα οι μικροί συντοπίτες τους! Τους ευχαριστούν εκ μέρους των παιδιών. Αποτελούν έμπνευση για ακόμη μεγαλύτερα έργα!

ΟΙ ΣΥΧΓΡΟΝΟΙ ΑΪ – ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ (ΔΩΡΗΤΕΣ)

Αλατίνη Σπυριδούλα (Πόλα)

Αλεξίου Αθανάσιο (Τύπωσέ το) & Καζαντζή Αλεξάνδρα

Ανδρωνά Όλγα (παιδικά ρούχα),

Βούλγαρη Ελένη

Βούλγαρη Σεραΐνα (παραμύθι)

Γεντεκάκη Ελένη

Γιάννα Ιωάννα (Ενδύματα – εσώρουχα)

Δανιηλίδου Χρυσούλα

Δημητρούλια Ευαγγελία

Θεοδωράκη Δήμητρα

Θεοδώρου Αθανάσιος

Καζή Καλλιόπη

Καλλίκας Ιάκωβος

Καραγιώργος Ιωάννης & Καραγιώργου Σοφία

Καραγκούνη Γιάννα (symbol)

Καραμπά Μαρία

Καραπτσιά Παναγιώτα

Καρπέτης Μιλτιάδης

Κέκος Σπυρίδων

Κοντομάνου Αιμιλία

Κοντομάνου Στυλιανή

Μαργαρίτης Γεώργιος

Μπεχλιβανίδη Γεωργία (Τζίνα)

Μπράτση Μαρία

Νεγρεπόντη Αλεξάνδρα

Ξηρομερίσιος Γεώργιος

Παιδικά ρούχα SAM

Πάντος Συλβάνα

Πατσιατζή Αθανασία

Πρίτσας Δημήτριος

Ράπι Μαρκέλλα

Ρεντούμη Ειρήνη

Τσαγκάρης Απόστολος

Τσιντσίνη Παρασκευή (Βιβή)

Φαδάκης Δημήτριος & Κατώγια Κατερίνα

Χουλιαρά Ευαγγελία