• 12 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 7/11/20)

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 7/11/20)

Θύμωσε μάλλον ο ιός
που ο Βόλος είχε …ωραίους
και νάτος που τάχα «χτύπησε»
στέλνοντας …Λαρισαίους.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού” του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα …καλαμπούρια και τις θεωρίες συνωμοσίας των κάθε λογής εξυπνάκηδων ή βαλτών (που κατά κανόνα είναι επιεικώς άσχετοι ή κομματικά βαλτοί) και ας μελετήσουμε την αμείλικτη γλώσσα ων αριθμών… Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο οποίος απεικονίζει τη διασπορά στον πληθυσμό. Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα βρίσκεται κοντά στο 11%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον εν λόγω δείκτη είναι το 4%, όπως έχει αναφέρει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» παραμένει ειδικότερα η Θεσσαλονίκη. Την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκαν 449 νέα κρούσματα και έχει ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID. Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής. Από κοντά ετοιμάζεται και η ήδη «κόκκινη» Αττική κι άλλες περιοχές της χώρας.

——————————

Η αύξηση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια είναι ραγδαία και εκθετική και δυστυχώς από το «κόκκινο» δεν γλίτωσε τελικά ούτε η Μαγνησία. Τον μήνα Ιούλιο δηλώθηκαν συνολικά 1.068 νέα κρούσματα πανελλαδικά, τον Αύγουστο 5.840, το Σεπτέμβριο 8.158 και τον Οκτώβριο 20.776. Και μέχρι στιγμής ο ιός δείχνει να τραβάει την …ανηφόρα. Πικρή παρηγοριά για μας, πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν 20 χιλιάδες και πλέον κρούσματα ημερησίως, ενώ εμείς μόνο 2 με 2,5 χιλιάδες. Είμαστε μικρότερη σε πληθυσμό χώρα και πιο αδύνατη σε δομές Υγείας, πιο φτωχή κτλ. Άλλωστε ο καθένας, Έλληνας ή π.χ. Ιταλός ή Γάλλος, ας κοιτάξει τη δική του …καμπούρα, τις δικές του αντοχές κι ας κάνει τους δικούς του ατομικούς και εθνικούς λογαριασμούς.

——————————

Ναι…. Είμαστε φοβισμένοι, τουλάχιστον όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται και τι κινδυνεύει για τις ζωές μας. Ναι είμαστε κουρασμένοι από το 7μηνο ήδη γαϊτανάκι της πανδημίας, αλλά λίγο μετράει να φαφλατίζουμε για το πόσοι πέθαναν από τη γρίπη και πόσοι από τον ιό. Εμείς πλησιάζουμε τους 700 νεκρούς από την πανδημία και δεν ξέρουμε καν πότε και πού θα σταματήσει το κακό. Και το «δρεπάνι» αυτής της πανδημίας άρχισε να θερίζει και νέους, δεν κοιτάει πια ηλικίες. Κι αν κάποιοι δεν νοιάζονται και πολύ για τον εαυτό τους (πρώτος εγώ) πρέπει να σκεφτούν μήπως εξ αιτίας τους, αν δεν τηρούν όσα μέτρα προστασίας ανακοινώνονται, κινδυνεύει να μολυνθεί η οικογένειά τους, οι φίλοι τους, όσοι συναλλάσσονται μαζί τους. Γι’ αυτό κλείνομαι στο σπίτι μου όσο περισσότερο γίνεται, κυκλοφορώ με μάσκα, επιλέγω πού και πότε θα βγω, αν είναι απαραίτητο, μακριά από συναθροίσεις και έσπευσα από τους πρώτους να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο, γιατί διάβασα μια ξένη μελέτη που διατείνεται ότι σε προστατεύει κατά 39% -έστω- αν νοσήσεις από τον κορονοϊό, αφού για εκεί δεν έχει βρεθεί και κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

——————————

Ναι, έχουμε κουραστεί και δεν είμαστε οι μόνοι… Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ –με τηλεδιάσκεψη- η ίδια η Μέρκελ ομολόγησε πως «οι Γερμανοί για να ξυπνήσουν και να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει πρέπει πρώτα να γεμίσουν τα νοσοκομεία από νοσούντες». Οι ασθενείς από το Βέλγιο διακομίζονται πλέον στη Γερμανία γιατί τα δικά τους νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Το Βέλγιο που μπήκε σε λοκ ντάουν, έχει πληθυσμό όσο και η Ελλάδα και είναι πλουσιότερη χώρα . Πριν δυο βδομάδες είχε 2.000 κρούσματα . Τώρα ξεπερνούν τις 20.000 ημερησίως.

——————————

Άρα; Σχεδόν όλοι σ’ αυτόν τον πλανήτη έχουμε κουραστεί από αυτήν την ιστορία. Αλλά οι πολιτικές και οι υγειονομικές αρχές όταν π.χ. βάζουν τη Λάρισα στο «κόκκινο», λόγω μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων και κλείνουν την εστίαση, δεν εννοούν βεβαίως ότι απτόητοι οι Λαρισαίοι πρέπει να παίρνουν τα αυτοκίνητά τους και να πηγαίνουν στον Πλαταμώνα ή στο Βόλο, για να συνεχίσουν να πίνουν τα …τσιπουράκια τους. Ιδού που «κοκκίνισε» από κρούσματα και η Μαγνησία (όχι φυσικά εξ αιτίας των Λαρισαίων). Ποιο είναι το κέρδος και το όφελος; Μήπως τώρα θα πάμε όλοι μαζί για …τσίπουρα στη Λαμία ή στην Καρδίτσα; Λίγο μυαλό δεν υπάρχει; Δεν περισσεύει;

——————————

Άσε στο διαδίκτυο…. Γίνεται κυριολεκτικά του… «Κουτρούλη ο γάμος», σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε…. Θα μου πείτε ότι ίσως αυτή να είναι μια μαζική αντίδραση που προσπαθεί να δείξει ότι «είμαστε ακόμη ζωντανοί». Σύμφωνοι…. Αλλά εκπέμπει λάθος μήνυμα. Όταν ο άλλος αναγκάζεται να κλείνει την επιχείρησή του ή άλλος να χάνει τη δουλειά του και να οδηγείται στην ανεργία, λίγο νοιάζονται αν εσύ μοστράρεις διαδικτυακά διαρκώς τα παϊδάκια και τα λουκάνικά που ψήνεις στη θράκα ή τις εκδρομούλες που τολμάς με τη συμβία σου στο χωριό. Και μετά από μισή ώρα, ίσως όχι και νηφάλιος λόγω οινοποσίας, με νέα σου ανάρτηση στο facebook, να μετατρέπεσαι σε αγράμματο «γιατρό» ή πολιτικό, που «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει» και όχι απλώς εκφέρει έστω μια άποψη, αλλά βρίζει, προσβάλλει όσους έχουν άλλη γνώμη και δεν δέχεσαι καν τον αντίλογο. Πόσο θα κρατήσει αυτό το λογοπαίγνιο των μη ειδικών; Τι σκοπούς έχει; Ποιο το όφελος για το κοινωνικό σύνολο; Ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι σε δύσκολες ώρες πρέπει να δείχνουμε μια αυτοσυγκράτηση, να λέμε, να γράφουμε, να αναρτούμε λιγότερα και να μην κάνουμε διαρκώς τον «έξυπνο» …βλάκα.

——————————

«Υπό τη σκιά του κορωνοϊού και με μέτρα προστασίας από την COVID-19 θα πορευτούμε τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, ακόμα και εάν έχουμε εμβόλιο,» γράφει στην «Καθημερινή» η Πέννυ Μπουλούζα, «όπως εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες, που τονίζουν ότι η μη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων από τους πολίτες με το σκεπτικό ότι θα έρθει ένα εμβόλιο να μας σώσει, είναι μια απολύτως λανθασμένη και επικίνδυνη πρακτική. Στη χώρα μας τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού αυστηροποιούνται περαιτέρω, ενώ μεγάλες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη γενικά ή μερικά lockdown, τουλάχιστον έως το τέλος Νοεμβρίου, τότε που όλοι ελπίζουν ότι θα υπάρχουν κάποια πρώτα νέα από τα αποτελέσματα της τελικής φάσης των κλινικών μελετών εμβολίων για την COVID-19, τα οποία, εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του επόμενου έτους. Ο στόχος είναι σαφής: να αντέξει το σύστημα υγείας που ήδη έχει αρχίσει να υφίσταται έντονη πίεση από τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι, στα μέσα της εβδομάδας, το ποσοστό κάλυψης των κλινών εντατικής θεραπείας COVID-19 ήταν 100% στη Δυτική Μακεδονία και ξεπερνούσε το 60% στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Και όπως ανέφερε ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, «έχουμε μπροστά μας τον Νοέμβριο, έναν δύσκολο Δεκέμβριο και ίσως έναν ακόμα πιο δύσκολο Ιανουάριο, που κουβαλάει όμως μαζί του την ελπίδα του εμβολίου». Ωστόσο, ακόμα και εάν οι ελπίδες δικαιωθούν, πολλά ακόμα μας χωρίζουν από τη λήξη της πανδημίας. Οπως τονίζει στην «Κ» ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ΗΠΑ, Θεοκλής Ζαούτης, «όταν σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά την κυκλοφορία ενός εμβολίου για την COVID-19, θα πρέπει να ξέρουμε ότι προς το παρόν υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν γνωρίζουμε. Μια βασική πληροφορία που χρειαζόμαστε είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, εάν δηλαδή ο εμβολιασμός θα παρέχει ανοσία που θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής ή θα κρατήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα χρειάζεται επανάληψη». Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, είναι πολύ πιθανόν το συγκεκριμένο εμβόλιο να μην παρέχει μεγάλης διάρκειας και πλήρη ανοσία. «Αυτό μας δείχνει η εμπειρία. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν τέσσερις κορωνοϊοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και η ανοσία όσων νοσήσουν σε αυτούς διαρκεί έξι μήνες με ένα χρόνο», σημειώνει ο κ. Ζαούτης.» Επομένως, όπως όλα δείχνουν και μέχρι στιγμής, έχουμε πολύ …δρόμο ακόμη μπροστά μας.

——————————

Ε, ψιτ…. Σας έχουν πει, ότι σε τέτοιες έκτακτες και δύσκολες συνθήκες, το ….κουτσομπολιό «μεταδίδει» πιο εύκολα τον ιό;

——————————

Κι αυτό το κουτσομπολιό –ας μη γελιόμαστε- διατρέχει ΠΑΝΤΟΥ, σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, από την πρωτεύουσα μέχρι τον τελευταίο οικισμό. Αλλά στα μικρά μέρη, χωριά και κωμοπόλεις, είναι πιο ιοβόλο, πιο ….δολοφονικό, γιατί όλοι εκεί γνωρίζονται μεταξύ τους ή δεν βρίσκουν κάτι καλύτερο να ασχοληθούν.

——————————

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν που πάτησα το πόδι μου σ΄ αυτόν τον τόπο –πριν από 22 χρόνια- «οριοθέτησα» το κουτσομπολιό σαν ένα μεγάλο μου «αντίπαλο» και έκανα ό,τι μπόρεσα για να το παλέψω, να το περιορίσω έστω, μέσω της εφημερίδας αρχικά και της ιστοσελίδας κατόπιν. Ομολογώ, ωστόσο, ότι αποδείχτηκε ανίκητο και λυπάμαι γι’ αυτό.

——————————

Μεγάλη πληγή για την κοινωνία το αναγκαστικό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα στην εστίαση (φωτο από την «Καθημερινή»). Και είναι άδικο, ύπουλο να κουρελιάζονται τόσες πολυετείς θυσίες, τόσοι κόποι, να χάνονται τα μεροκάματα τόσων ανθρώπων είτε ήταν μέχρι σήμερα εργοδότες είτε εργαζόμενοι.

——————————

Αυτό που κάποιοι βουλευτές ή άλλοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μοστράρουν διαρκώς φωτογραφίες στο διαδίκτυο, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις, με ξεπερνάει και μου θυμίζει λίγο το «δάσκαλε που δίδασκες κτλ.».

——————————

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος επίσης ότι τα παιδιά μας, από τις μικρές ηλικίες μέχρι και την εφηβεία τους και βάλε…., έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των δύσκολων ημερών, με την αυξητική διασπορά του ιού και την επαγρύπνηση που επιβάλλεται σε όλους.

——————————

Συγκλονίζει με ανάρτησή του – θρήνο ένας καθηγητής του 18χρονου, που σκοτώθηκε κάτω από τα ερείπια του σεισμού στη Σάμο, αγκαλιασμένος στον άδικο θάνατο με την αγαπημένη του 15χρονη Κλαίρη: «Κάθε πρωί λοιπόν ο Άρης μου με κοιτούσε από μακριά, εγώ κοντά στο κυλικείο, εκείνος με την Κλαίρη απέναντι. Λοξές ματιές, χαμόγελο και όλο νόημα “τι με κοιτάς κύριε; βλέπεις τι μας κάνουν οι γυναίκες!” Η Κλαίρη σαν να γνώριζε, πότε κοιτούσε αυτόν, πότε ένιωθα, αν και από μακριά, να κοιτά εμένα: “εσείς τώρα θα σταματήσετε να μας πειράζετε πρωί πρωί;” Αυτά τα υπέροχα πλάσματα δε θα μου ξαναχαμογελάσουν. Βρίσκονται από χθες στη γειτονιά των αγγέλων μαζί, όπως και κάθε πρωί στο προαύλιο του σχολείου τους. Από σήμερα όμως και μετά, κανένα άλλο πρωί δε θα είναι όπως τα προηγούμενα. Ανείπωτος πόνος. Είπαν, Άρη μου και Κλαίρη, πως ο δάσκαλος είναι ο πνευματικός πατέρας. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως χάσαμε δύο παιδιά μας. Το σίγουρο είναι πως από χτες οι δάσκαλοι σας παιδιά μου έχουμε χύσει απίστευτα δάκρυα. Το μόνο σίγουρο είναι πως χάσαμε τα παιδιά μας. Χάσαμε δύο κομμάτια από τις ψυχές μας. Και δεν αναπληρώνονται. Αυτά τα κομμάτια, Άρη μου και Κλαίρη, θα είναι πάντα μαζί σας και θα σας συντροφεύουν, θα σας καθοδηγούν, θα γελάνε και θα κλαίνε μαζί σας όπου κι αν είστε. Θα συνεχίσουν να πονάνε όταν πονάτε και να χαίρονται με το χαμόγελο σας. Γιατί αγγελούδια μου στην πραγματικότητα ποτέ δε θα φύγετε από κοντά μας. Γιατί αγάπες μου θα είστε πάντα μέσα μας… θα σας κουβαλάμε με την ίδια αγάπη και τρυφερότητα που το κάναμε ως τώρα. Μόνο που θα πονάμε λίγο παραπάνω, μόνο που θα μας λείπετε λίγο παραπάνω… Αλλά έτσι είναι οι μεγάλες αγάπες. Έτσι δεν είναι;»

——————————

Από τα θαύματα της ζωής μετά το σεισμό στη Σμύρνη… Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ένα 3χρονο κορίτσι, την Ελίφ (φωτο), να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό που έπληξε και την Ελλάδα, δηλαδή την περασμένη Δευτέρα. Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του. Κατόπιν μάθαμε ότι -σαν σε άλλο θαύμα- διασώθηκε και μια 4χρονη, μετά από 91 ώρες εγκλωβισμένη στα ερείπια της Σμύρνης.

——————————

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά εκφράζω την άποψη ότι μαζί με τα θύματα της πανδημίας που έχασαν ή θα χάσουν τη ζωή τους νομίζω ότι «θάβεται» και το ποδόσφαιρο όπως και τα άλλα ομαδικά αθλήματα, τουλάχιστον τα ερασιτεχνικά, που ήταν ανέκαθεν και είναι η «μήτρα» που γεννούσε και γεννάει τους αθλητές σε επαγγελματικό επίπεδο κατόπιν.

——————————

«Στον Καναδά εφαρμόστηκε μια λαμπρή ιδέα: ενσωμάτωσαν τα γηροκομεία με τα ορφανοτροφεία. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες! Οι ηλικιωμένοι βρήκαν εγγόνια, τα ορφανά για πρώτη φορά ένιωσαν τι είναι γονική αγάπη και φροντίδα. Οι γιατροί παρατήρησαν βελτίωση σε όλες τις ζωτικές λειτουργίες των ηλικιωμένων και έντονο ενδιαφέρον για τη ζωή. Πριν από την άφιξη των παιδιών από το ορφανοτροφείο, οι ηλικιωμένοι έμοιαζαν περισσότερο με μούμιες με θαμπά μάτια. Κάποιοι βρήκαν μια οικογένεια που δεν είχαν ποτέ, άλλοι ένιωσαν ξανά τη ζεστασιά του σπιτιού τους γεμάτη με εγγόνια. Μια εξαιρετική λύση για έξυπνους ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι χρειάζονται τα παιδιά από ορφανοτροφεία και οι μοναχικοί ηλικιωμένοι.» (Από ανάρτηση της φίλης Κωνσταντίνας Σουλίδου.)

——————————

Μία γυναίκα εργαζόταν σε μια μονάδα συσκευασίας κρέατος. Μια μέρα, στο τέλος της εργάσιμης ημέρας της, πήγε στον καταψύκτη για να ελέγξει κάτι, αλλά η πόρτα έκλεισε τυχαία και η γυναίκα ήταν κλειδωμένη μέσα. Η γυναίκα φώναξε και χτύπησε σε όλους με δύναμη, όλα ήταν μάταια, κανείς δεν μπορούσε να την ακούσει. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν ήδη φύγει, και έξω από την κατάψυξη είναι αδύνατο να ακούσουν τι συμβαίνει μέσα. Πέντε ώρες αργότερα, όταν ο θάνατος φαινόταν αναπόφευκτος, ο φύλακας του εργοστασίου άνοιξε την πόρτα και η γυναίκα κατάφερε να δραπετεύσει εκείνη την ημέρα από το θάνατο. Αργότερα, η γυναίκα ζήτησε από τον φρουρό γιατί αποφάσισε να ελέγξει την κατάψυξη εκείνη την ημέρα, επειδή δεν ήταν δουλειά του.

——————————

Ο φρουρός απάντησε: «Έχω εργαστεί στο εργοστάσιο για 35 χρόνια, εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται και φεύγουν κάθε μέρα, αλλά είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που με χαιρέτησε το πρωί και λέει αντίο στο τέλος της εργάσιμης ημέρας. Πολλοί άνθρωποι με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι αόρατος… Σήμερα, περάσατε όπως πάντα, και μου είπατε “Γεια σας”. Αλλά μετά από τη δουλειά μιας ημέρας, παρατήρησα με περίεργο τρόπο ότι δεν άκουσα “, σε βλέπω αύριο”, και δεν σας είδα να φεύγετε από το εργοστάσιο. Έτσι αποφάσισα να ελέγξω το εργοστάσιο. Είμαι τόσο συνηθισμένος στο “γεια σας” και “αντίο” κάθε μέρα, επειδή μου θυμίζουν ότι χρειάζομαι κάποιον. Όταν δεν άκουσα σήμερα το αποχαιρετιστήριο σας, συνειδητοποίησα ότι κάτι είχε συμβεί. Γι ‘αυτό έψαξα παντού για εσάς.” Να είσαι ταπεινός, να αγαπάς και να σέβεσαι τους γύρω σου. Μετά από όλα, αυτά ποτέ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο….!!! (Από ανάρτηση του Θανάση Κακανά.)

——————————

Ξαγρύπνησα (από επαγγελματικό καθήκον) για να δω το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, με τη μάχη τελικά να είναι αμφίρροπη, μέχρι το χρονικό όριο που έχει η στήλη (Τετάρτη πρωί) να παραδώσει την ύλη της στην εφημερίδα. Ήξερα προκαταβολικά ωστόσο και εκ πείρας ότι δεν θα είχε και ιδιαίτερη βαρύτητα το αποτέλεσμα, γιατί: Τι Μπάιντεν τι Τραμπ… Στην ίδια τραμπ-άλα κι οι δυο… Όπως πάντα προκύπτει, «Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει»… Οι «Κροίσοι» και τα «γεράκια» θα κάνουν πάλι κουμάντο στη σφαίρα επιρροής τους ανά τον κόσμο…

——————————

«Και εάν έπεσαν τα φύλλα (των δένδρων) είναι γιατί πάλι θα έλθει μία άνοιξη.» (Αριστοτέλεια Δόγκα.)

——————————

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας…. Ο ιός ναι μεν μεταδίδεται, αλλά οι ….διαδόσεις (κουτσομπολιά και ψεύτικες ειδήσεις) είναι πολύ περισσότερες. Κρίμα…


Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 13/4/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 13/4/23

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” που κυκλοφόρησε στις 13…
Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 25/3/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 25/3/23

Το Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου. Χρωστάμε στην Ελλάδα όλοι…
Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 11/3/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 11/3/23

To Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στην έκδοση του “Λαού” στις 11/3/2023.…