• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε επαγγελματικά πρότυπα ο ΓΣΑ

Σε επαγγελματικά πρότυπα ο ΓΣΑ

Η αλλαγή κατηγορίας έφερε και …αλλαγή επιπέδου για την ομάδα μπάσκετ

Η άνοδος της ομάδας του Αλμυρού στη Γ’ Εθνική σίγουρα αλλάζει επίπεδο τον κυανόλευκο σύλλογο στο μπάσκετ. Ξεφεύγει από τα τοπικά δεδομένα και “χτίζει” με καλύτερη οργάνωση και σε πιο επαγγελματικά πρότυπα το μέλλον του. Μπορεί να αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες αθλητές και παράγοντες, ωστόσο η διοικούσα επιτροπή έχει χαράξει μια φιλοσοφία και έναν τρόπο λειτουργίας που μόνο σε ερασιτεχνισμό δεν παραπέμπει…

 

Η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί με βασικό “πυλώνα” μια σημαντική προσωπικότητα του βολιώτικου μπάσκετ, του Παναγιώτη Νάνη, ο οποίος είχε πολυετή καριέρα σε υψηλό επίπεδο και φιλοδοξία να διακριθεί στην προπονητική. Τα αποτελέσματα της σεζόν που μάς πέρασε είναι γνωστά με την κυανόλευκη ομάδα να έχει μόνο μία ήττα σε πρωτάθλημα και να πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά. Νέα κατηγορία, νέες απαιτήσεις όμως… Έτσι, το τμήμα μπάσκετ συνεργάζεται φέτος με τη γνωστή γυμνάστρια και προπονήτρια του τμήματος στίβου, Χάιδω Καραπτσιά η οποία ανέλαβε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Δύο φορές την εβδομάδα λοιπόν, η Χάιδω έχει υπό τις οδηγίες της τους παίκτες μπάσκετ του ΓΣΑ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έχοντας φτιάξει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση, με τρεξίματα, ασκήσεις ταχύτητας, αντοχής, αλμάτων και πλεοιμετρικές ασκήσεις. Σε αντίθεση με τυπικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης που περιλαμβάνουν μεγάλες, αργές κινήσεις για την αύξηση της μυϊκής δύναμης και μάζας, οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι πιο γρήγορες, με πιο εκρηκτικές κινήσεις κι αποσκοπούν στην αύξηση της ταχύτητας και της δύναμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του κάθετου άλματος, τη δύναμη των ποδιών, τη μυϊκή δύναμη, την ταχυδύναμη, την επιτάχυνση, την ισορροπία.

“Η συνεργασία μου με την ομάδα μπάσκετ του ΓΣΑ είναι άψογη, δεν μπαίνω στα χωράφια του προπονητή Παναγιώτη Νάνη ούτε κι αυτός στα δικά μου! Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω με αθλητές του μπάσκετ και μπορώ να πω ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά με το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει και στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσής τους” ανέφερε χαρακτηριστικά η Χάιδω Καραπτσιά, προσθέτοντας ότι η δική της συμμετοχή είναι σε δύο προπονήσεις την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και σε μία όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Επίσης, το μπάσκετ του ΓΣΑ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή Αλέξανδρο Κοντοστάθη ο οποίος επιμελείται την αποκατάσταση-αποθεραπεία των αθλητών, επίσης κάτι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο με βεβαρημένο κι απαιτητικό πρόγραμμα για αθλητές, που -κατά τα ψέματα- οι περισσότεροι δεν είχαν συνηθίσει να δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς προπόνησης.

Όσον αφορά στα φιλικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ΓΣΑ έπαιξε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (τελικό σκορ 55-72 υπέρ των “κυανόλευκων”) κι αυτό αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου στο κλειστό Νέας Ιωνίας (19/9) και τους Τιτάνες Παλαμά στο κλειστό του Αλμυρού (20/9).

Τέλος, αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, οι Γιώργος Καραζούπης, Χρήστος Δαλακούρας και Γιώργος Καλόγηρος συμμετείχαν στη συνάντηση παραγόντων που διοργάνωσαν στο Βόλο οι Παναγιώτης Φασούλας και Ευθύμης Ρεντζιάς όπου ενημερώθηκαν από τους δύο σπουδαίους Έλληνες πρώην αθλητές για την υποψηφιότητά τους στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…