• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Ρεπορτάζ σε εννιά χωριά του Αλμυρού που επλήγησαν από τον Ιανό -video

Ρεπορτάζ σε εννιά χωριά του Αλμυρού που επλήγησαν από τον Ιανό -video

Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Αλμυρού που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον “Ιανό” για να επικαιροποιήσουμε το ρεπορτάζ.

Στην Ανάβρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του τοπικού προέδρου Κώστα Κελάφα, οι κάτοικοι είναι χωρίς ρεύμα και νερό από περίπου τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής. Ο επαρχιακός δρόμος από τον Αλμυρό είναι κομμένος σε δύο σημεία, ανασηκώθηκε η άσφαλτος και δεν περνάει αυτοκίνητο, στον Προφήτη Ηλία και τη Νεράιδα όπου έπεσε η γέφυρα. Η πρόσβαση των οχημάτων της Περιφέρειας δεν είναι εφικτή, για αυτό με δικά τους μηχανήματα, οι κάτοικοι καθαρίζουν τους δρόμους από μπάζα και φερτά υλικά.

Στον Ανθότοπο και τη Νεράιδα, τα δύο χωριά είναι αποκομμένα αφού γκρεμίστηκαν τρεις γέφυρες που δίνουν πρόσβαση σε αυτά, στην Κοπανίτσα, η γέφυρα στο Νεοχωράκι και η γέφυρα στο Αργιλοχώρι. Δεν υπάρχει ρεύμα και νερό από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ τέσσερα άτομα –μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους- παραμένουν αποκλεισμένα στο δρόμο καθώς με τις καταστροφές, δεν μπορούν να κινηθούν ούτε προς Αλμυρό ούτε να επιστρέψουν στα χωριά. Είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου κοινότητας Ανθοτόπου, Γεωργίου Μπουχώρη. Τέλος, ενδέχεται να έχει υπάρξει καταστροφή των κτηνοτρόφων, έχουν χαθεί γίδες και αγελάδια.

Δεν υπήρξαν πολλά προβλήματα στους Κοκκωτούς. Όπως μας είπε ο Ευάγγελος Μαλλιαρός, το κεντρικό δίκτυο δεν έχει φθορές, μόνο κάποιοι αγροτικοί δρόμοι γέμισαν φερτά υλικά και θα καθαριστούν σήμερα το πρωί. Στη γέφυρα Ματάζη, η στάθμη του νερού είχε ανέβει αλλά έπεσε όταν κόπασε η βροχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Καταστροφές στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Ιωάννη προκάλεσε η κακοκαιρία καθώς έσπασε το τσιμέντο με τα ρεμέτζα και υπήρξαν φθορές στις βάρκες.

Δεν κατέβασε πολύ νερό το Πλατανόρεμα, διακοπή στο ρεύμα και στο νερό υπάρχει στον οικισμό Χοροστάσι. Ξεριζώθηκαν δένδρα στην παραλία, έπεσαν στο δρόμο, αρκετές οι ζημιές στο παραλιακό μέτωπο.

Η γέφυρα μεταξύ ΜαυρολόφουΑργιλοχωρίου δεν έπεσε, δεν ήταν προσβάσιμη αλλά καθαρίστηκε όπως μάς ενημέρωσαν, ενώ εργασίες γίνονται και στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου. Δεν έχει αποκατασταθεί από χθες το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση στο χωριό.


 

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου: Η κακοκαιρία Daniel ξεπερνά σε ορμή τον “Ιανό”

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου: Η κακοκαιρία Daniel ξεπερνά σε ορμή τον “Ιανό”

Ακολουθεί μήνυμα του Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου: Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αλμυρού βρίσκεται επί…
Δήμος Αλμυρού – Σύσταση επιτροπής για την εξέταση αιτημάτων ένταξης στο “Πρόγραμμα ενίσχυσης μετά τις πυρκαγιές”

Δήμος Αλμυρού – Σύσταση επιτροπής για την εξέταση αιτημάτων ένταξης στο “Πρόγραμμα ενίσχυσης μετά τις πυρκαγιές”

Ο Δήμος Αλμυρού προχώρησε σε σύσταση Επιτροπής για την Εξέταση Αιτημάτων Ένταξης ή μη Οικογενειών ή…
Η κατάσταση σε Αλμυρό και Ρήγα Φεραίο – Πλάνα από drone από Χοροστάσι – Άγιο Γεώργιο – Αερινό – Συνεχής ενημέρωση

Η κατάσταση σε Αλμυρό και Ρήγα Φεραίο – Πλάνα από drone από Χοροστάσι – Άγιο Γεώργιο…

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στις φωτιές του Αλμυρού, με την Περιοχή του Πλατάνου και το Χοροστάσι…