• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε ανοιχτή γραμμής επικοινωνίας ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές από τον «Ιανό» σε Αλμυρό

Σε ανοιχτή γραμμής επικοινωνίας ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές από τον «Ιανό» σε Αλμυρό

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας  βρίσκεται από χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο  Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Μαγνησίας κ. Γεώργιο Ζώγα προκειμένου  να ενημερώνεται για την κατάσταση και τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ο κυκλώνας σάρωσε τη βόρεια πλευρά του Δήμου Αλμυρού θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, το επαρχιακό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία και τις καλλιέργειες.

Σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ύψος των ζημιών, η κ. Κολυνδρίνη έκανε μια πρώτη εκτίμηση λέγοντας ότι φθάνουν τα 20.000.000  ευρώ. Ενημερώθηκε ακόμη για την κατάρρευση δρόμων και γεφυρών σε επαρχιακούς δρόμους προς Νεοχωράκι, Ανάβρα, Ανθότοπο και Νεράϊδα, την κατάσταση της παλαιάς εθνικής οδού από το Αϊδίνιο προς τον Αλμυρό και συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη για την αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και νερού στους οικισμούς Ανάβρα, Ανθότοπο,  Νεράϊδα, Χοροστάσι και Αργιλοχώρι.

Για τεράστιους όγκους νερού από τον Όθρυ και τα Φάρσαλα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε υποδομές, επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, όπως επίσης και για κοίτες χειμάρρων, που ενώ για δεκαετίες δεν ξεπερνούσαν τα 30-40 μ., έφθασαν μέσα σε λίγες ώρες τα 150-200 μ. έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ρώτησε και ενημερώθηκε για την πορεία της καταγραφής των ζημιών καθώς και για το πότε θα γίνει αναλυτική περιγραφή της καταστροφής στην περιοχή, καθώς και για τα χωριά του Όθρυ που παραμένουν αποκλεισμένα.

Στην  ανάγκη να κηρυχθεί  η περιοχή του Αλμυρού σε κατάσταση  έκτακτης  ανάγκης συμφώνησαν  ο Αλ. Μεϊκόπουλος  και ο Περιφερειακός  Σύμβουλος  κ. Ζώγας, ο οποίος έδωσε εκτενή εικόνα των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο και μίλησε για την προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν την υδροδότηση στην περιοχή. Τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση καταγραφή των ζημιών σε υποδομές, δίκτυο και καλλιέργειες.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην 32η ΤΑΞ/ΠΝ, την Πυροσβεστική και σε  όλους εκείνους που με γενναιότητα συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό των συνανθρώπων μας, καθώς και στα συνεργεία του Δήμου, τηςΠεριφέρειας και της ΔΕΥΑΛ, που προσπαθούν να αποκαταστασήσουν τις ζημίες στην υδροδρότηση και ηλεκτροδότηση των πληγέντων περιόχων.

Ο Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε  ότι είναι μια μαύρη ημέρα για τους συμπολίτες  μας στον  Αλμυρό με μόνο  θετικό  ότι δε χάθηκαν  ανθρώπινες  ζωές, ενώ τόνισε ότι είναι στο πλευρό  τους και θα εξαντλήσει  όλα τα περιθώρια για τη γρήγορη αποκατάσταση  των ζημιών και την  αποζημίωση  των  πληγέντων  στην  ευρύτερη  περιοχή.

Ο Αλέξανδρος  Μεϊκόπουλος θα μεταβεί άμεσα στην  περιοχή..


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Την Τρίτη 25/6 ανοίγουν οι αιτήσεις για 35.000 Thessaly και Evros Pass

Χρ. Τριαντόπουλος: Την Τρίτη 25/6 ανοίγουν οι αιτήσεις για 35.000 Thessaly και Evros Pass

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,…
Βόλος: Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα αφιερωμένη στην Κύπρο

Βόλος: Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα αφιερωμένη στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός», συνδιοργανώνει και φέτος…
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 49χρονο από τον Πτελεό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 49χρονο από τον Πτελεό

Για δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Πτελεού από αστυνομικούς με δύο ειδικούς σκύλους…