• 9 Σεπτεμβρίου, 2020

Διαμαρτυρία Συλλ. Γονέων του 1ου Γυμνασίου για τμήμα με 27 μαθητές

Διαμαρτυρία Συλλ. Γονέων του 1ου Γυμνασίου για τμήμα με 27 μαθητές

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, μετά από έκκλησή τους, ώστε να δημοσιοποιηθεί η ένστασή τους σχετικά με τη λειτουργία τμήματος στο σχολείο με 27 μαθητές, εν μέσω πανδημίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας πρέπει να παραδόθηκε με courier την Τρίτη στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσης, οπότε αναμένουμε τις επόμενες μέρες την απόκριση των υπευθύνων στα μέλη του Συλλόγου Γονέων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Προς:  Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Χείρωνος και Επτά Πλατανίων, Βόλος, 38333

Κοιν.: 1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, 15122 2. Συνήγορο του Πολίτη, Χαλκοκονδύλη 17, Αθήνα, 10432 3. Δ/ντη  κ. Χατζηαυγουστίδη Νικόλαο και εκπαιδευτικούς του        1ου Γυμνασίου Αλμυρού4. Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Θέμα : Συγχώνευση τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου και ολιγομελή τμήματα.

Κατόπιν ενημέρωσης μας από το Δ/ντη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χατζηαυγουστίδη Νικόλαο ότι έλαβε εντολή από την υπηρεσία σας για συγχώνευση των τριών τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου σε δύο τμήματα των 27 μαθητών, λόγω αποχώρησης δύο μαθητών από την τάξη και λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία στη χώρα μας, θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την εφαρμογή του νόμου, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εν μέσω πανδημίας,  που ορίζει μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα 27 μαθητές (υπουργική απόφαση 129818/Γ2/16-9-2013, ΦΕΚ 2451/1-10-13).

Ως γονείς και θέτοντας πρώτα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας πιστεύουμε ότι τα πολυπληθή τμήματα θέτουν σε επιπλέον κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας και ενισχύουν την μετάδοση του κορωνοιού και άλλων ασθενειών σε αυτά και κατ’ επέκταση στις οικογένειες τους καθ’ όσον θα είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, παρά τα επιπλέον μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας κλπ που επιβάλλονται).

Επικαλούμαστε τις θέσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού που σε συνέντευξη της ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων για να θεωρηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία επαρκή και ότι σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν σαν πρώτο μέτρο την απόσταση ασφαλείας και ύστερα τις μάσκες, αλλά και τις απόψεις και ανησυχίες και άλλων ειδικών επιστημόνων περί μη ασφαλείας σε πολυπληθή τμήματα όπως αναλύονται καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον το διάστημα Μάιου –Ιουνίου δεν είχαμε εξάπλωση του κορωνοϊού στη μαθητική κοινότητα καθώς τα τμήματα των τάξεων δεν ξεπερνούσαν τους δέκα πέντε μαθητές. Τέλος είναι αντιφατικό σε κατάστημα λιανικής πώλησης 30 μ2 να έχουμε μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων  με τη χρήση μάσκας για να μην υπάρχει συγχρωτισμός και σε αίθουσες των τριάντα περίπου τετραγωνικών να βρίσκονται 27 μαθητές. 

Κατόπιν αυτών έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας, ως σύλλογος και ως γονείς, αιτούμαστε-απαιτούμε τη μη εφαρμογή του νόμου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τη μη συγχώνευση των τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου σε δύο τμήματα αλλά και τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων σε όλες τις τάξεις του 1ου Γυμνασίου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου


Σχετικά Άρθρα

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη

Με την τριήμερη εκδρομή στη Σπάρτη, από Δευτέρα 15/04/24 μέχρι και Τετάρτη 17/04/24, ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό…
Διεξήχθη ο διαγωνισμός “Ευκλείδης” στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Διεξήχθη ο διαγωνισμός “Ευκλείδης” στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Διεξήχθη σήμερα  Σάββατο  20 Ιανουαρίου 2024 ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός  Διαγωνισμός  στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», για…
Μαθητές Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στις λίμνες Ζερέλια

Μαθητές Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στις λίμνες Ζερέλια

Τη Δευτέρα 18/12/23 το Γυμνάσιο-Λυκειακές  Τάξεις  Ευξεινούπολης  μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού πραγματοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη…