• 27 Ιουλίου, 2020

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας για το Μαυρομάτι αυτή τη φορά από κάτοικο της Αμαλιάπολης

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας για το Μαυρομάτι αυτή τη φορά από κάτοικο της Αμαλιάπολης

Ανοιχτή επιστολή προς: τον Δήμαρχο Αλμυρού, το Δημοτικό συμβούλιο τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και όλους τους συμπολίτες μου.

Θέμα: Το νερό από Μαυρομάτι και το πρόβλημα ύδρευσης στην Αμαλιάπολη

Κύριοι, Πριν δύο μήνες περίπου στην Αμαλιάπολη ήρθε επιτέλους μετά από αναμονή χρόνων το πόσιμο νερό από το Μαυρομάτι, διότι μέχρι τότε η ύδρευση στην Αμαλιάπολη ήταν από την πομώνα της οποίας το νερό είναι ακατάλληλο για να το πιει κάποιος, να μαγειρέψει, ακόμη και να πλυθεί!

 Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας στα χωριά μας έχει μολυνθεί και έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα! Ένα μήνα πριν λοιπόν το νερό από το Μαυρομάτι σταμάτησε και η ΔΕΥΑΛ μας επανέφερε στο νερό της πομώνας χωρίς προειδοποίηση! Πίναμε κανά δυό-τρείς μέρες από αυτό και μαγειρεύαμε μέχρι να το καταλάβουμε

 Καμία συναίσθηση ευθύνης, ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες ή τα μωρά! Μέχρι σήμερα έτσι συνεχίζουμε χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς πήγε το νερό από το Μαυρομάτι! Αποφάσισα να στείλω επιστολή στον Περιφερειάρχη, (την οποία κοινοποίησα και στον Δήμαρχο Αλμυρού και στο αρμόδιο Υπουργείο) ο οποίος Περιφερειάρχης μου απάντησε άμεσα οφείλω να πω λέγοντας μου ότι δεν είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Αλμυρού και η ΔΕΥΑΛ. (Έχω γραπτώς την απάντηση της Περιφέρειας)

Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία επίσημη απάντηση από τον Δήμο Αλμυρού, τηλεφώνησα εγώ σήμερα και ενημερώθηκα από την γραμματέα του Δημάρχου ότι ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, ο κος Δεληζήσης της ΔΕΥΑΛ καθώς και ο Κοινοτάρχης Αμαλιαπόλεως κος Ξάνθης με το οποίο ήδη έχω επανειλημμένα συνομιλήσει και κάνει και εκείνος ότι μπορεί!

Αναμένοντας σοβαρές απαντήσεις λοιπόν από τις αρχές του τόπου καθώς και άμεσες λύσεις για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα καλώ τις τοπικές μας εφημερίδες να δημοσιοποιήσουν το θέμα και σας παρακαλώ να επίσης να διερευνήσετε το γιατί καταλήξαμε χωρίς πόσιμο νερό από την στιγμή που τόσο καιρό γινόντουσαν έργα που κόστισαν εκατομμύρια!

Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσουμε λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΛ αφού για να έχουμε κατάλληλο νερό τουλάχιστον να πίνουμε και να μαγειρεύουμε αγοράζουμε εμφιαλωμένο το οποίο έχει μεγάλο κόστος για μια οικογένεια!

Ως πολίτης αυτού του τόπου δικαιούμαι και εγώ και οι συμπολίτες μου να γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά αλλά και πως και πότε θα λυθούν τόσο σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όλων!

Με εκτίμηση Παρθενόπη Δημητρίου


Σχετικά Άρθρα

Νερό από το Μαυρομάτι δόθηκε σε Αχίλλειο και Άγιο Δημήτριο – Δήλωση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα

Νερό από το Μαυρομάτι δόθηκε σε Αχίλλειο και Άγιο Δημήτριο – Δήλωση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα

Από την Κυριακή 31/3 στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου και από την Δευτέρα 1/4 στο Αχίλλειο,…
Χρυσό βραβείο για το Μαυρομάτι και άλλα έργα διαχείρισης νερού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρυσό βραβείο για το Μαυρομάτι και άλλα έργα διαχείρισης νερού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της περιφερειας Θεσσαλίας για την κατάκτηση δύο βραβείων από τα Hellenic Responsible Business…
Διαμαρτυρία αναγνώστη για το Μαυρομάτι: Έχουμε ένα έργο που φέρνει το νερό 20 χλμ από το βουνό και αντί να το αξιοποιήσουμε το πετάμε – Η απάντηση της ΔΕΥΑΑΛ

Διαμαρτυρία αναγνώστη για το Μαυρομάτι: Έχουμε ένα έργο που φέρνει το νερό 20 χλμ από το…

Αναγνώστης επικοινώνησε με δημοσιογράφο της εφημερίδας μας ζητώντας να δημοσιοποιηθεί η διαμαρτυρία του σχετικά «με πολλά…