• 6 Ιουλίου, 2020

Η πρόταση της διοικούσας επιτροπής για τη στήριξη του τμήματος μπάσκετ

Η πρόταση της διοικούσας επιτροπής  για τη στήριξη του τμήματος μπάσκετ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1ης Ιουλίου η δεύτερη ανοικτή συνάντηση της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού με φίλους του τμήματος και του αθλήματος. Έγινε ανταλλαγή απόψεων, ενώ παρουσιάστηκαν προτάσεις για την οικονομική ενίσχυση του μπάσκετ.

Παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Πέτρος Θωμαΐδης και ο πρόεδρος του συλλόγου Δήμος Περπερίδης. Η προσέλευση από φίλους του αθλήματος δεν ήταν μεγάλη, τουλάχιστον όχι αυτή που ανέμεναν οι άνθρωποι του μπασκετικού ΓΣΑ.
Αρχικά, το λόγο πήρε ο Γιάννης Μελέτης ο οποίος αναφέρθηκε στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της νέας σεζόν μετά την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Όπως επισήμανε, ο προϋπολογισμός για το έμψυχο δυναμικό, προπονητές κι αθλητές, θα έχει αύξηση αλλά θα είναι μικρή. Διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της περσινής περιόδου και οι προσθήκες θα είναι λιγοστές. Αυτά που αλλάζουν κατά πολύ είναι τα έξοδα διαιτησίας/γραμματείας και μετακινήσεων. Για τις διαιτησίες, το ποσό τριπλασιάζεται στη Γ’ Κατηγορία, ενώ για τις μετακινήσεις, υπάρχει αυτή στην Κέρκυρα όπου θα γίνει διανυκτέρευση και άλλες εννιά σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς εκτός Μαγνησίας. Λογικό, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019-20 ο ΓΣΑ πήγε έφυγε από το νομό τρεις φορές για τη Λάρισα και στο νέο πρωτάθλημα, θα μεταβεί εκτός από το νησί του Ιουνίου, σε Καρδίτσα, Παλαμά, Μουζάκι, Λαμία, Αμπελώνα, Καναλάκι και δύο φορές Ιωάννινα.
Αφού έγινε η ανάλυση των εσόδων-εξόδων, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ ΓΣΑ παρουσίασαν την πρότασή τους αναφορικά με τη λέσχη φίλων του τμήματος ώστε οι φίλαθλοι να ενισχύσουν την προσπάθεια στην καινούργια κατηγορία. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σε τρεις επιλογές ενίσχυσης του μπάσκετ: 1) με 200 ευρώ το χρόνο (100 την πρώτη φορά, 50 στα τέλη Σεπτεμβρίου και 50 στα τέλη Δεκεμβρίου), 2) με 100 ευρώ (αναλογικά τα ποσά είναι 50, 25, 25 στις ίδιες ημερομηνίες) και 3) 65 ευρώ (25+20+20). Όσοι ενισχύουν με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν και προνόμια αφού η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει δωρεάν εισιτήριο διαρκείας και μία εμφάνιση, η δεύτερη επιλογή δωρεάν είσοδο σε δύο αγώνες και εμφάνιση, ενώ για την τρίτη μία εμφάνιση.
Όσον αφορά στο κλειστό γυμναστήριο, εκεί πρέπει να γίνουν απαραίτητες εργασίες όπως για παράδειγμα να τοποθετηθούν κάγκελα που θα διαχωρίζουν το παρκέ από την κερκίδα, στα φώτα, στα αποδυτήρια. Ο Δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος δεσμεύτηκε ότι θα βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και δήλωσε «παρών» για βοήθεια προς το τμήμα μπάσκετ.

Για την ακαδημία, από τη διοικούσα επιτροπή έγινε λόγος για περίπου εκατό παιδιά γεννηθέντα από το 2005 έως το 2012 που βρίσκονται στις τάξεις του συλλόγου, ενώ τη νέα σεζόν προστίθενται στους προπονητές οι Παναγιώτης Νάνης και Βασίλης Γιωτόπουλος.
Τέλος, έγινε συζήτηση για διάφορα ζητήματα οικονομικής φύσης κι αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αγόρασαν διαρκείας ή έκαναν εγγραφή στη «λέσχη φίλων» -που δεν θα έχει την παλιά της μορφή-, δηλώνοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξή τους στο μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού που προετοιμάζεται και προγραμματίζει σε σωστές βάσεις την πρώτη συμμετοχή σε εθνικό πρωτάθλημα.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…