• 23 Ιουνίου, 2020

Χάθηκαν οι καλύτεροι μήνες – συνέντευξη γυμναστών του Αλμυρού

Χάθηκαν οι καλύτεροι μήνες – συνέντευξη γυμναστών του Αλμυρού

Λίγοι αθλούμενοι επέστρεψαν το καλοκαίρι

Δηλώσεις Χ. Καραπτσιά, Κ. Τελκή, Λ. Αντώνη

Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου άνοιξαν τα γυμναστήρια, ωστόσο για το συγκεκριμένο κλάδο η ζημιά είναι τεράστια. Η πρώτη φάση της πανδημίας έφερε το κλείσιμο των επιχειρήσεων την περίοδο πριν το καλοκαίρι που οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων πόνταραν για μεγαλύτερη προσέλευση. Επικοινωνήσαμε με γυμναστές ζητώντας την άποψή τους για τα νέα δεδομένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Τελκής ανέφερε ότι ο κόσμος εμφανίζεται κάπως σφιγμένος και η προσέλευση δεν είναι μεγάλη. «Εμείς κάθε χρόνο δουλεύουμε καλύτερα την άνοιξη, πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Με το κλείσιμο των γυμναστηρίων, χάσαμε τους τρεις καλύτερους μήνες, οπότε καταλαβαίνετε ότι η ζημιά που υποστήκαμε ήταν μεγάλη» σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε: «Από την Δευτέρα που ανοίξαμε, τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα που προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ στην είσοδο και σε κάθε χώρο, έχουμε τοποθετήσει τα όργανα γυμναστικής ώστε να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων, αντισηπτικά, καθαρίζουμε τα όργανα μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν χρησιμοποιείται ο χώρος των αποδυτηρίων με τα μπάνια. Επίσης, καταγράφουμε τα μέλη του γυμναστηρίου που έρχονται όπως οφείλουμε με τα νέα μέτρα».

 

Η Χάιδω Καραπτσιά, personal trainer και προπονήτρια στο τμήμα στίβου του ΓΣ Αλμυρού, επισήμανε: «Από τον κόσμο δεν έχω διακρίνει φόβο λόγω κορωνοϊού αλλά τώρα το καλοκαίρι είναι δύσκολο για κάποιον να κάνει γυμναστική σε κλειστό χώρο. Αυτό που εισπράττω από γνωστούς και φίλους είναι ότι συνήθισαν σε έναν τρόπο εκγύμνασης στη φύση το διάστημα της καραντίνας, οπότε πολλοί προτιμούν να ασκούνται περπατώντας ή τρέχοντας σε ανοιχτούς χώρους».
Όσον αφορά στο τμήμα κλασικού αθλητισμού του ΓΣΑ, σχολίασε πως έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις σχεδόν τα μισά παιδιά, ενώ αρχίζει η αγωνιστική δράση. Όπως μας τόνισε: «Οι πρώτοι αγώνες πραγματοποιούνται την άλλη Κυριακή με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 που πέρυσι έγινε σε 22 ομίλους και φέτος θα διεξαχθεί σε 26. Οι οκτώ καλύτερες επιδόσεις είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο για το πανελλήνιο, ενώ πέρυσι ίσχυαν όρια. Οι αθλητές του ΓΣΑ που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Ιουλίου.

Επίσης, στην κατηγορία Κ18, Παίδων-Κορασίδων, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο σαββατοκύριακο του επόμενου μήνα. Φέτος ακυρώθηκε το σχολικό πρωτάθλημα, ενώ όλοι οι αθλητές, όσο κι αν προσπαθήσαμε μέσα στην καραντίνα να τους κρατήσουμε σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν βγει κάπως από το ρυθμό τους. Έχουμε αναπροσαρμόσει τις προπονήσεις κι ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

 

Στην αγωνιστική δράση έχουν επιστρέψει από την 1η του μηνός και οι μικροί φίλοι των πολεμικών τεχνών στη σχολή «Μαχητές» του Λεωνίδα Αντώνη. Όχι όλοι αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών.
«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κράτησα την επαφή με τα παιδιά κάνοντας online μαθήματα, ενώ όταν επετράπη να βγούμε από το σπίτι, συνεχίσαμε τα μαθήματα σε εξωτερικό χώρο. Έτσι, θεωρώ ότι διατηρήσαμε ζωηρό το ενδιαφέρον των αθλητών μας, οι οποίοι επέστρεψαν με μεγάλη όρεξη στις προπονήσεις όταν ξεκίνησε η λειτουργία της σχολής. Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, το φετινό καλοκαίρι οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Ιουλίου και όχι Ιούνιο όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα παιδιά έχουν χωριστεί σε τμήματα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα της σχολής. Ακόμη να αναφέρω ότι εκτός από τη σχολή του Αλμυρού, κανονικά λειτουργεί κι αυτή στη Νέα Αγχίαλο με μεγάλη προσέλευση, ενώ εκεί σκοπεύουμε μέσα στο καλοκαίρι να κάνουμε το καθιερωμένο summer training» δήλωσε στο «Λαό» ο προπονητής του συλλόγου «Μαχητές».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…