• 28 Απριλίου, 2020

Αλ. Μεϊκόπουλος: Μόνο το 1/3 των μακροχρόνιων ανέργων θα λάβει ενίσχυση

Αλ. Μεϊκόπουλος: Μόνο το 1/3 των μακροχρόνιων ανέργων θα λάβει ενίσχυση

Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους μακροχρόνια ανέργους αποκλείοντας τους περισσότερους από αυτούς από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ

Να συμπεριληφθεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων και όχι μόνο το 1/3 αυτών, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί μακροχρόνια άνεργοι με συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα, ζήτησε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την Ερώτηση κατέθεσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με το Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη και στήριξαν με τη συνυπογραφή τους άλλοι 59 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι σύμφωνα επίσης με την επίσημη ανακοίνωση του Ο.Α.Ε.Δ., δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) με Αριθμ. οικ. 15687/282/2020 (ΦΕΚ 1468/Β/16-4-2020,) είναι μόνο το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων. Συνεπώς τα υπόλοιπα 2/3 μένουν εκτός της ενίσχυσης, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι.

«Όσοι έχουν συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες, δε σημαίνει ότι όταν έμειναν άνεργοι δικαιούνταν απαραίτητα και έλαβαν το προβλεπόμενο επίδομα ανεργίας. Δηλαδή, αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, στη Μαγνησία είναι καταγεγραμμένοι περίπου 11.000 μακροχρόνια άνεργοι, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι άνεργοι για πάνω από 25-26 μήνες. «Οι άνεργοι αυτοί μένουν εκτός της παροχής, παρά τις αρχικές δηλώσεις της κυβέρνησης για επίδομα που θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους ως οικονομική ενίσχυση στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19)», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να σταματήσουν να εμπαίζουν τους μακροχρόνια ανέργους και να εντάξουν το σύνολο αυτών στην ευνοϊκή ρύθμιση, ενισχύοντας τους έμπρακτα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας.


Σχετικά Άρθρα

Ν. Παππάς – Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ο Παγασητικός δεν μπορεί να είναι το λιμάνι υποδοχής λυμμάτων της Θεσσαλίας»

Ν. Παππάς – Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ο Παγασητικός δεν μπορεί να είναι το λιμάνι υποδοχής λυμμάτων της…

Στον περιοχή του Ξηριά μετέβησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Νίκος Παππάς,…
Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Κουρέτα για τα ζητήματα της Μαγνησίας

Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Κουρέτα για τα ζητήματα της Μαγνησίας

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία…
ΣΥΡΙΖΑ: Θέση τομεάρχη για τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ: Θέση τομεάρχη για τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τα ονόματα των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά…