• 10 Μαρτίου, 2020

Ο Ε.Ο.Σ Αλμυρού ξεκινάει τις εξορμήσεις στο βουνό

Ο Ε.Ο.Σ  Αλμυρού ξεκινάει τις εξορμήσεις στο βουνό

Απόδραση στα ελληνικά βουνά και στα μοναδικά τοπία της χώρας μας. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Να θαυμάσουμε τη φύση, να νιώσουμε έστω για λίγο πως ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Να νιώσουμε την ελευθερία και τη χαρά που προσφέρει το βουνό. Κάθε εποχή έχει να μας δείξει το δικό της πρόσωπο. Το φθινόπωρο με τα χρυσαφένια χρώματα, με κόκκινα και κίτρινα φύλλα που απλώνονται σαν χαλί. Το καλοκαίρι με την αίσθηση της δροσιάς που προσφέρεται διάπλατα. Ο χειμώνας με το αναζωογονητικό κρύο χαρίζοντας ευεξία και τόνωση. Τώρα ιδιαίτερα την άνοιξη που η φύση ξυπνά στο βουνό και είναι τόσο έντονα τα αρώματα και τα χρώματα, οι αισθήσεις είναι μοναδικές.

Ξεκινάμε με το βουνό των Τιτάνων
Περπατώντας στα μονοπάτια των προγόνων μας, μέσα σε μονοπάτια με ρεματιές και μοναδικά γεφύρια. Να θαυμάσουμε το απίστευτο τοπίο στο Πετροκάναλο, το Τσαϊράκι, το ελατόδασος στη Μηλιά, να ανεβούμε στο κάστρο και να θαυμάσουμε τη θέα από το Γερακοβούνι!!!

Κυριακή 15 Μαρτίου η πρώτη πεζοπορία στο βουνό μας. Ξεκινώντας από το χωριό Βρύναινα ανεβαίνοντας στο μοναστήρι της Άνω Ξενιάς σε μονοπάτι μέσα στο δρυόδασος και επιστροφή. Οι λεπτομέρειες για την πρώτη πεζοπορία θα ανακοινωθούν  την Πέμπτη 12-3-2020 εφόσον γνωρίζουμε την πρόβλεψη του καιρού στο site www.eosalmyrou.gr

Τηλ. Επικοινωνίας: Μπαζή Έφη: 6981898500, Μπόσινα Ειρήνη: 6974350226 και f.b. eos.almyrou

Αγαπήστε τα βουνά και να είστε σίγουροι ότι η αγάπη αυτή θα σας επιστραφεί. Αμφισβήτησε τα όριά σου και περιόρισε τις αμφιβολίες σου».

Οι εξορμήσεις του ΕΟΣ Αλμυρού καιρού επιτρέποντος και χωρίς τροποποιήσεις, είναι οι ακόλουθες: 15 Μαρτίου: Βρύναινα-Άνω Ξενιά-επιστροφή περπατώντας μέσα στο δρυοδάσος, 5 Απριλίου: Κωφοί-Κακιά Σκάλα στο ξεκίνημα του ποταμιού Ξεριά, 3 Μαΐου: Γερακοβούνι, βόλτα στο ελατόδασος, 5 Ιουλίου: Πήλιο, 6 Σεπτεμβρίου: Τσαϊράκι-Πετροκάναλο-Νεροσπηλιά σε ρεματιές και φαράγγια, 4 Οκτωβρίου: Πήλιο-Ι.Μ. Φλαμουρίου και 1η Νοεμβρίου: όρος Οίτη-μονοπάτι σιδηροδρομικών.

(η φωτο είναι αρχείου)


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…