• 3 Μαρτίου, 2020

Τρία αιτήματα στο Φιλόδημος για τα σχολεία μας και τοποθέτηση στεγάστρων

Τρία αιτήματα στο Φιλόδημος για τα σχολεία μας και τοποθέτηση στεγάστρων

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αρχή της συνεδρίασης ερωτήματα έθεσαν η κα Ράππου για τη διαχείριση των αδέσποτων, (δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος ότι θα έρθει ως θέμα σε επόμενο συμβούλιο), η κα Σταυραντώνη για την εξέλιξη στο αίτημα προμήθειας απινιδωτών και για τα χωριά του Αλμυρού και ο κ. Καλλές για την φθορά των παρατηρητηρίων στα Ζερέλια. Ο κ. Παπαδημουλάς θύμισε την ανάγκη της άμεσης παρέμβασης για τις σοβαρές επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Σε τρία αιτήματα στο Φιλόδημος προχώρησε ο Δήμος Αλμυρού, στον άξονα «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων». Το ένα αφορά στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου, το δεύτερο στη σύνταξη μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες και το τρίτο στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τα αιτήματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ακολούθησαν τα θέματα ημερησίας διάταξης με τακτοποιητικές αναμορφώσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, τις προβλεπόμενες κατανομές πίστωσης για κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων και των λειτουργικών δαπανών και ορισμό μελών σε επιτροπές του Δήμου.

Κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκε το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑΛ για το 2020, το οποίο παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δεληζήσης. Ο κ. Καλλές ζήτησε να ενημερωθεί για τις οφειλές από και προς τη ΔΕΥΑΑΛ, ενώ ο κ. Καραγεώργος ζήτησε να ενημερωθεί αν διορθώθηκε το καθεστώς προκαταβολής που και το προηγούμενο Σώμα Δημοτικού Συμβουλίου είχε υποσχεθεί ότι θα διορθωθεί. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε παρουσιάζοντας και παράδειγμα, οι πολίτες χρεώνονται με το 90% της προκαταβολής και στην περίπτωση που δεν καταναλώσουν το ποσό που προπλήρωσαν, εν τω μεταξύ έχουν χρεωθεί σε κλίμακες πολύ υψηλές, πληρώνοντας τελικά περισσότερα χρήματα. Ο κ. Καραγεώργος δεν ψήφισε το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑΛ.


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 14…
Συσκέψεις  ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ΠΕΣΟΠΠ…
Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το  έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού …