• 17 Φεβρουαρίου, 2020

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 15-2-2020

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 15-2-2020

Μια είναι η γη… δεύτερη δεν έχει (;)

Μέχρι να προχωρήσουν οι επιστήμονές μας κυρία μου και να ανακαλύψουν πλανήτες προσβάσιμους, που μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος, πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι το σπίτι μας είναι και θα είναι η γη. Αυτή η καημένη, την οποία όσο άσχημα και να της φερόμαστε, κάνει υπομονή και μας φιλοξενεί, μας τρέφει, μας γοητεύει με τις ομορφιές της.

Μέχρι πότε όμως; Ήδη κυκλοφορούν βιντεάκια, μαρτυρίες, καταγραφές, επιστημονικά άρθρα, για την ταχύτατη επιβάρυνσή της, σε αέρα, νερό, χώμα… Κάθε χρόνο, τα είδη που κατοικούν σ’ αυτό τον πλανήτη μειώνονται… Ο υπερπληθυσμός της γης, οι μετακινήσεις πληθυσμού για περιβαλλοντικούς λόγους, είναι γεγονότα που κακώς προσπερνάμε.

Καθημερινά μας απασχολεί πως θα βγάλουμε δυο δεκάρες παραπάνω, ή αν θα φάμε κοτόπουλο ή μπριτζόλα στην κοπή πίτας… και δεν σκεφτόμαστε πως θα αναστρέψουμε την κατάσταση, πως θα αναστρέψουμε την περιβαλλοντική κατάντια μας.

Άριστα πράττει ο Πολιτιστικός Ευξεινούπολης και θέτει το θέμα για το φετινό καρναβάλι. Με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μας βάζει να ασχοληθούμε με το θέμα. Το φέρνει στην επικαιρότητα στην πόλη μας.

Καλά κάνει ο Δήμος και επιδοτεί τον Πολιτιστικό για την πραγματοποίηση του καρναβαλιού… Αλλά μήπως αντάμα πρέπει να δούμε πιο σοβαρά την ανακύκλωση στην πόλη μας; Να επενδύσουμε επίσης σε μόνιμες δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς; Και κυρίως όλοι μας, στα σπίτια μας να μεριμνούμε καθημερινά να χωρίζουμε τα σκουπίδια μας, να κάνουμε ανακύκλωση, να μην πετάμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές στον κάδο σκουπιδιών κτλ κτλ;

Τα τελευταία χρόνια διαχωρίζαμε πλαστικά καπάκια και μπουκάλια στο σπίτι μας και όταν μαζεύαμε αρκετά για να γεμίσουμε πορτ-μπαγκάζ και τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, τα πηγαίναμε σε κάδους ή σημεία ανακύκλωσης σε όμορους Δήμους… Αλλά μέχρι πότε;

Πολλά τα θέματα στα οποία πρέπει να τρέξουμε για να φτάσουμε την εποχή μας… και άντε να δω από που θα το πιάσουμε το νήμα…

 

Πράξη αγάπης

Κάν’τε μια πράξη αγάπης και υιοθετήστε ένα από αυτά τα κουκλιά… Να ‘στε σίγουροι ότι θα σας επιστρέφουν καθημερινά το καλό που κάνατε. Αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο, επικοινωνήστε με τα γραφεία μας στο 2422024666, από 8:30-13:30, Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Άνθρωποι… φλόγες!

Ο Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο, ανακοινώνει ότι:

«Στη μνήμη της Φώφης Μπατσάρα, αντί στεφάνων, η οικογένεια της, συγγενείς και φίλοι, πρόσφεραν, στη Φλόγα-σύλλογο γονιών παιδιών με καρκίνο-το ποσό των 820 €.»

Με αγάπη θυμόμαστε και αναφερόμαστε σε ανθρώπους που προσφέρουν, προσέφεραν και αγωνίστηκαν! Καλό παράδεισο Φώφη! Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους της.

 

Χορευτικό Μικρασιατών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, εκτός των μαθημάτων τραγουδιού-χορωδίας, προχώρησε σε τμήμα χορού και μάλιστα με ταχύρυθμα μαθήματα. Σκοπός είναι κατ’ αρχήν να έρθουμε σε επαφή με την πλούσια μουσική μικρασιάτικη παράδοση, αλλά και να δημιουργηθεί και τμήμα χορευτικών επιδείξεων, ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει εξωστρέφεια, να συμμετέχει ενεργά σε μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους, μικρασιάτες ή μη, που αρέσκονται σ’ αυτές τις μουσικές και σ’ αυτούς τους χορούς. Κοπιάστε, να διασκεδάσουμε, κοπιάστε, περήφανα, να διατηρήσουμε τη μουσική μας παράδοση.

 

Πρόταση ζωής

Τον… ασταμάτητο έχει ο συντοπίτης μας Ευθύμης Ζιγγιρίδης με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ως πρόεδρος της Πρότασης Ζωής… Δεν μπορεί να τα προλαβαίνει όλα έτσι απλά… μάλλον διακτινίζεται. Καμαρώνουμε πάντα για τις δράσεις των Αλμυριωτών και τις αναδεικνύουμε… Keep walking Ευθύμιε!

 

Η Δωροθέα ευθύνεται…

Ξέρετε γιατί δεν έχουμε βαριά κακοκαιρία φέτος; Η Δωροθέα ευθύνεται… Σου λέει… γιατί να χιονίσω μερόνυχτα σερί στο Πήλιο και στην Όθρυ; Αφού θα το μαζέψει και θα το λιώσει η Αντιπεριφέρεια… Έτσι, γιατί όλα εξηγούνται!

 

Τσικνοπέφτει…

Πέφτει, αυτή την Πέμπτη… Τσικνοπέμπη… ε; Όχι σας το λέω μη μπερδευτείτε και ρωτήσετε τι μέρα πέφτει.. γιατί το ακούσαμε κι αυτό κυρία μου… Άντε καλή μας εβδομάδα… Μη ξεχάσετε να Τσικνίσετε και να χαρείτε «τις Αποκριές», που όπως λέγανε και στη Μικρασία:

Ήρταν οι Αποκριές που λωλαίνουντ’ οι γριές

και την Καθαρή Δευτέρα παίρνει ο κ…. τους αέρα.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…