• 10 Φεβρουαρίου, 2020

Με χορούς κι αναβίωση οξυώτικου γάμου η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Με χορούς κι αναβίωση οξυώτικου γάμου η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στήριξε το Σύλλογο εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου στην ετήσια χοροεσπερίδα του η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

Τα έξι χορευτικά τμήματα, με μικρούς και μεγάλους χορευτές, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε πολλά μέρη της χώρας μας. Έτσι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και με την αναβίωση του παραδοσιακού οξυώτικου γάμου να παρουσιάζονται, διεξήχθη και φέτος η χοροεσπερίδα του συλλόγου σε μια βραδιά με όμορφο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Άλλωστε, ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, όπως απαιτεί η 35 ετών ιστορία του, δηλώνει υποστηρικτής της ιδέας της διατήρησης και διάδοσης της παράδοσης, ως κύριο έργο και κάθε του δράση έχει γνώμονα αυτό, πάντα με εφόδια την όρεξη και το μεράκι των μελών του. Η βραδιά αυτή  δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη των μικρών και μεγάλων χορηγών αλλά και τον κόσμο που ήταν εκεί για να σταθεί στον σύλλογο.
Ιδιαίτερη τιμή στον σύλλογο έκαναν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Μαγνησίας κος Μπουκώρος Χρήστος και κος Λιούπης Αθανάσιος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολινδρύνη Δωροθέα, η Αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού κα  Μποντού-Τοκαλή Γεωργία, η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Αγχιάλου κα Παρασκευοπούλου-Πυργάνη Βάσω και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ κος Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος. Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «η Δήμητρα» κος Κίτσιος Ιωάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Τέας Ιωάννης και Κίτσιος Γεώργιος αλλά και ο κος Στάμος Άκης, μέλος της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας, καθώς και μέλη πολλών συλλογών της περιοχής.
Τέλος, ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη δασκάλα των τμημάτων κα Κουτσοβασίλη Ευαγγελία για την υπέροχη δουλειά που παρουσιάζει κάθε χρόνο προς τους χορευτές του, οι οποίοι με την άρτια καθοδήγηση της δασκάλας τους, έδιναν και δίνουν πνοή στον σύλλογο.


Σχετικά Άρθρα

Η τελετή λήξης των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Οξυωτών Ν. Αγχιάλου

Η τελετή λήξης των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Οξυωτών Ν. Αγχιάλου

Με επιτυχία διοργανώθηκε στην παραλία Νέας Αγχιάλου η τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Οξυωτών.
Το πρώτο γαστρονομικό σεμινάριο του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Το πρώτο γαστρονομικό σεμινάριο του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Το πρώτο γαστρονομικό σεμινάριο του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου. Ηλικιωμένες Οξυώτισσες…
Σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής

Σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής

Σεμινάρια παραδοσιακών μαγειρικών συνταγών διοργανώνει ο Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:…