• 27 Ιανουαρίου, 2020

Π. Μπούντης για το open mall: «Να μπει το έργο σε σωστό χρονοδιάγραμμα»

Π. Μπούντης για το open mall: «Να μπει το έργο σε σωστό χρονοδιάγραμμα»

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Αλμυρού, Παναγιώτη Μπούντη εν αναμονή των εξελίξεων για τη μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης

Η υλοποίηση του ανοικτού κέντρου εμπορίου (open mall) στο κέντρο του Αλμυρού θα αναβαθμίσει όχι μόνο την τοπική αγορά αλλά γενικότερα την πόλη. Το σημαντικό αυτό έργο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εγκριθεί από τον Μάρτιο του 2019, ο Αλμυρός ήταν ένας από τους 62 Δήμους που πήραν την έγκριση και πλέον βρίσκεται στη φάση της τεχνικής μελέτης ώστε σύντομα –και σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2020- να ξεκινήσει.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, παρακολουθούν τις εξελίξεις και αγωνιούν, για την έγκαιρη και σωστή υλοποίηση του έργου, συνδράμουν με την εμπειρία τους, συναντιούνται και συνεργάζονται με τους φορείς υλοποίησης. Ιδιαίτερη φροντίδα επιδιώκουν για τη συντομότερη διάρκεια των έργων, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία της αγοράς.

Για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά του Αλμυρού μίλησε στο «Λαό» ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Αλμυρού,  Παναγιώτης Μπούντης.  Αρχικά ανέφερε: «Η φιλοσοφία του έργου είναι ο εξωραϊσμός των παραδοσιακών αγορών με αναπλάσεις προκειμένου να μεγαλώσουμε την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και να τους αποτρέπουν από τα mall των πολυεθνικών και των αλυσίδων. Το έργο του open mall συμπληρώνει το κομμάτι της εμπορικής αγοράς του Αλμυρού, των εμπορικών δρόμων που δεν είχαν ανακατασκευαστεί όταν έγινε η πλατεία. Περιλαμβάνει δηλαδή τις οδούς Ερμού, Όθρυος, Αγοράς, Αθηνάς με μία σειρά από έργα όπως για παράδειγμα έργα αισθητικής ανάπλασης, πεζοδρόμια, παγκάκια, ζαρντινιέρες, σκέπαστρα, τέντες, βάψιμο των καταστημάτων».

Για την προτεινόμενη εμπορική περιοχή παρέμβασης θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 50 εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή. Όπως σχολίασε ο κ. Μπούντης, «συμπληρώθηκε ο αριθμός των 50 εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι 55 αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και υπάρχουν οι δυνατότητες να αυξηθούν», ενώ για τα επόμενα βήματα τόνισε: «Συνδιοργανωτές του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού που είναι ο υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος εξέλιξής του που αφορά την ανάπλαση και την αισθητική παρέμβαση και το Επιμελητήριο Μαγνησίας που έχει τον τομέα σχετικά με την προβολή, την ταυτοποίηση των επιχειρήσεων και τη δημιουργία μιας ψηφιακής ομπρέλας που θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο έργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1.650.000 είναι του Δήμου Αλμυρού και τα υπόλοιπο ποσό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ο Δήμος έχει αναθέσει την τεχνική μελέτη σε εταιρία σχετικά με την ωρίμανση του έργου κι αναμένουμε περίπου το Πάσχα ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα. Σίγουρα είναι προαπαιτούμενο ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2020, με αποπεράτωση μέχρι το 2022».
Αυτό που ανησυχεί τους καταστηματάρχες είναι πιθανές καθυστερήσεις που θα καταστήσουν τους δρόμους της εμπορικής παρέμβασης μη προσβάσιμους για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μπει το έργο σε σωστό χρονοδιάγραμμα, να μην έχει καθυστερήσεις κι αναβολές, να τρέξει με κανονικούς ρυθμούς γιατί διαφορετικά θα δυσχεράνει και τις επιχειρήσεις που μετέχουν και την αγορά. Για αυτό είχαμε σχετική συνάντηση με τον Δήμαρχο τον Νοέμβριο και είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων» υπογράμμισε ο κ. Μπούντης, προσθέτοντας ότι «το έργο είναι απαραίτητο για την πόλη μας και θεωρούμε ευλογία που το πήρε ο Δήμος Αλμυρού γιατί θα δημιουργήσει μια πολύ καλή εικόνα για την αγορά μας, θα δώσει υπεραξία και στους δρόμους και στα καταστήματα, θα κάνει την αγορά του Αλμυρού πόλο έλξης για μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών δίνοντας παράλληλα κίνητρο για την δραστηριοποίηση   περισσότερων, και κυρίως νέων, επιχειρηματιών».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Αλμυρού δήλωσε πως μέσα στον Μάρτιο η Ένωση θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας σχετικά με το έργο, στην οποία θα αναλυθούν λεπτομέρειες που αφορούν αυτό το φιλόδοξο, σημαντικό σχεδιασμό που θα δώσει νέα πνοή, οικονομική ανάπτυξη αλλάζοντας συλλήβδην την περιοχή στην καρδιά του Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν συνδεσιμότητα wi-fi στην αγορά Αλμυρού

Δωρεάν συνδεσιμότητα wi-fi στην αγορά Αλμυρού

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που είχαμε φιλοξενήσει στις σελίδες της εφημερίδας μας για τις εργασίες που…
Πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση του open mall Αλμυρού

Πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση του open mall Αλμυρού

Την Τετάρτη το απόγευμα 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα σχετικά με την πορεία του open mall του…