• 7 Δεκεμβρίου, 2019

Δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Αλμυρού

Δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Αλμυρού

Μειώθηκε πολύ ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού και δεν επαρκεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αυτό διότι μετά την αποχώρηση 34 ατόμων κοινωφελούς εργασίας στα τέλη Οκτωβρίου, την προηγούμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ολοκλήρωσαν την εργασία τους στο Δήμο Αλμυρού, στον τομέα καθαριότητας, άλλα 10 άτομα με οκτάμηνη σύμβαση που δεν ανανεώθηκε κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Έτσι παρατηρείται έλλειψη εργατών στο συγκεκριμένο τομέα όπως επισημαίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου, κος Παπαϊωάννου Γεώργιος.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου μάς ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι μειώθηκε ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. Μετά τις 34 αποχωρήσεις με τη λήξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, είχαμε την αποχώρηση άλλων 10 εργαζομένων που εργάζονταν με οκτάμηνη σύμβαση η οποία δεν ανανεώθηκε. Ήταν όλοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας και καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Βοηθούσαν πάρα πολύ με την εργασία τους. Έχουμε έλλειψη κυρίως οδηγών κι εργατών καθαριότητας, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις. Μάλιστα ένας εργάτης βοηθούσε σημαντικά στη συντήρηση μηχανημάτων. Πλέον, είμαστε αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση αφού το προσωπικό μειώθηκε σημαντικά και δεν φθάνει για τις εργασίες που πρέπει καθημερινά να γίνονται στο Δήμο μας ο οποίος καλύπτει μεγάλη έκταση».
Να σημειωθεί πως οι δέκα εργαζόμενοι θα συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα για τη δικαίωσή τους, ενώ προσλήψεις μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ίσως γίνουν την άνοιξη.


Σχετικά Άρθρα

Ενημέρωση δημοτών για την περισυλλογή κλαδιών κι ογκωδών αντικειμένων

Ενημέρωση δημοτών για την περισυλλογή κλαδιών κι ογκωδών αντικειμένων

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ιωάννης Τσαντούρης, ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει τους δημότες τι…
Ανακύκλωση: Από τους 76 τόνους το 2021, πάνω από 300 στο τέλος του έτους – Δηλώσεις Λ. Βούλγαρη

Ανακύκλωση: Από τους 76 τόνους το 2021, πάνω από 300 στο τέλος του έτους – Δηλώσεις…

Από τους σχεδόν 76 τόνους ανακύκλωσης το 2021, μέσα σε μία διετία ο αριθμός των ανακυκλώσιμων…