• 20 Νοεμβρίου, 2019

Πλούσια δράση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες

Πλούσια δράση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες

Η μεγάλη εκδήλωση πριν λίγες ημέρες σχετικά με την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στις Μικροθήβες φέρει την υπογραφή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του, έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019 όταν μία μικρή ομάδα ξεκίνησε με πολύ κόπο τη δημιουργία του κι έφθασε πλέον να αριθμεί περίπου 100 μέλη, με τις εγγραφές να συνεχίζονται. Πρόεδρος είναι η Αγαθή Τιμπλαλέξη, γραμματέας η Χαρούλα Τιμπλαλέξη, ταμίας η Ευαγγελία Κίτσογλου και μέλη οι Νίκος Πορταρίτης, Νέστορας Τσαμπίρας, ενώ σκοπός του συλλόγου είναι να συμβάλει στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στην ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης-αλληλεγγύης-συνεργασίας των μελών του μέσα από επιμορφωτικές, αθλητικές, εθελοντικές, περιβαλλοντικές, ψυχαγωγικές δράσεις.

Με …άλλα λόγια να «ζωντανέψει» το χωριό των 300 μόνιμων κατοίκων με μία σειρά από εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες. Για τις ανάγκες του συλλόγου παραχωρήθηκε από το Δήμο Βόλου το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του και θα λέγαμε ότι ύστερα από αρκετές εθελοντικές εργασίες έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο. Εκεί γίνονται τα μαθήματα γυμναστικής και χορού και κάθε Κυριακή οι κάτοικοι μαζεύονται μετά την Εκκλησία για να πιούν το καφέ τους και να συζητήσουν τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Αυτό μπορεί να θεωρείται αυτονόητο σε άλλα μέρη, όχι όμως στις Μικροθήβες όπου δεν υπήρχε καφενείο. Έτσι, οι κάτοικοι έχουν τώρα πια ένα μέρος όπου σε εβδομαδιαία βάση μπορούν να συναντιούνται.

Οι δράσεις του συλλόγου ξεκίνησαν αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Έγινε εκδήλωση-αναβίωση του εθίμου με το κάψιμο των στεφανιών για τον εορτασμό του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα, διοργανώθηκε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού στη γιορτή της Αγίας Κυριακής στις 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδρομές σε Σκιάθο και Τρίκαλα-Μετέωρα, παράσταση Καραγκιόζη για τα μικρά παιδιά και αγώνας ποδοσφαίρου τον Αύγουστο, ενώ σίγουρα κορυφαία ήταν η ημερίδα του περασμένου Σαββάτου για το αρχαίο θέατρο. Σε λίγες ημέρες, προς τα τέλη του μηνός, οι γυναίκες του συλλόγου θα λειτουργήσουν μπαζάρ με χριστουγεννιάτικα στολίδια και ήδη προγραμματίζουν τα επόμενα σχέδιά τους…


Σχετικά Άρθρα

Φιέστα τίτλου για τον ΑΣ Μικροθηβών!

Φιέστα τίτλου για τον ΑΣ Μικροθηβών!

Η διαδρομή του Αθλητικού Συλλόγου Μικροθηβών στο τοπικό μας ποδόσφαιρο έχει συμπληρώσει σαράντα χρόνια αλλά ο…
Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Nέος ιερέας στον Αγιο Γεώργιο Μικροθηβών

Νέος ιερέας λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μικροθήβες. Όπως είπε…
Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Nίκη τίτλου για Μικροθήβες! Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Οι Μικροθήβες νίκησαν 3-1 τον Τοξότη Β’ και μία αγωνιστική πριν το τέλος κράτησαν τη θέση…