• 4 Νοεμβρίου, 2019

Αλλάζουν τα σχέδια για το έργο της σκεπαστής λαϊκής αγοράς

Αλλάζουν τα σχέδια  για το έργο της σκεπαστής λαϊκής αγοράς

Ιδιαίτερα απασχόλησε τους Δημοτικούς Συμβούλους ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών του έργου της σκεπαστής λαϊκής αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος, ενημέρωσε ότι μετακινούν το έργο 15μ. ανατολικά και ανάλογα μικραίνουν το «μικρό κτίριο». Επίσης, αφαιρούν τις κεντρικές κολώνες και δίνουν ύψος στο σκέπαστρο.

Η αντιδήμαρχος οικονομικών κυρία Μπέη πρόσθεσε, ότι επιχειρούμε να «στηθεί» σωστά, ώστε να μη δημιουργεί μελλοντικά κόστη. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» κ. Δημήτρης Εσερίδης, επεσήμανε ότι σχεδιάστηκε χαμηλό, με σκοπό να προφυλάσσονται όσοι εργάζονται και όσοι επισκέπτονται τον χώρο από την βροχή και τον αέρα και συνέχισε «μας κατηγορούσατε ότι κόβουμε τη θέα και τώρα δίνετε παραπάνω ύψος;»;

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: Δουλέψαμε σε θετική κατεύθυνση, δεν καταργήσαμε το έργο. Το βελτιώνουμε όμως. Γιατί να μείνει στο 2,80… Αν θέλουμε να κάνουμε αγροτική έκθεση δεν θα επαρκεί το ύψος. Επίσης με την «μετακίνηση» του σκεπάστρου αφήνουμε ελεύθερο τον χώρο της εμποροπανήγυρης.
Ο Σάββας Τσόγκας διαφωνώντας με όλους τους προλαλήσαντες, τόνισε: όλη η τότε (προεκλογικά) αντιπολίτευση, το είχε κατακρίνει ως έργο. Διαφωνούμε. Γίνεται ένα φαραωνικό έργο που δεν προσφέρει στους Δημότες μας. Δημιουργούμε ένα έργο, που θα χρησιμοποιούμε κατά βάση μία μόνο μέρα και δαπανούμε 60.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Αλμυρού, εξήγησε ότι δεν μπορεί να σταματήσει πλέον το έργο, εφόσον υπάρχει ανάδοχος.

Σύμφωνος με τη Δημοτική Αρχή, τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Καλλές προσθέτοντας στη συζήτηση ότι «είναι ευκαιρία να σχεδιαστεί το παζάρι από την αρχή, είναι στο χέρι σας». Το θέμα ψηφίστηκε μειοψηφούντος του κ. Σάββα Τσόγκα.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δίκτυο αρμοδιότητάς…