• 5 Αυγούστου, 2019

Πέντε μήνες χωρίς καύσιμα κίνησης το Δασαρχείο Αλμυρού – Έρευνες για οργανωμένο κύκλωμα λαθροϋλοτόμησης

Πέντε μήνες χωρίς καύσιμα κίνησης το Δασαρχείο Αλμυρού – Έρευνες για οργανωμένο κύκλωμα λαθροϋλοτόμησης

Ρεπορτάζ για τη λαθροϋλοτομία στην Όθρυ – Σύλληψη σε οικία για κατοχή ξυλείας χωρίς παραστατικά

Μετά από καταγγελία αναγνώστη και φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη διαπιστωμένη μεγάλης έκτασης παράνομη λαθροϋλοτόμηση στην Όθρυ, διερευνήσαμε τα αίτια της έκτασης του προβλήματος.

Από τη δημοσιογραφική μας έρευνα προκύπτει ότι η υπηρεσία του Δασαρχείου Αλμυρού, δεν είχε στη διάθεσή της κονδύλι για καύσιμα, κίνησης περισσότερο από τέσσερις μήνες, δηλαδή, περίπου από τα τέλη του 2018 έως και τις αρχές Μαΐου, λόγω σχετικού διαγωνισμού της Αποκεντρωμένης που καθυστέρησε να αναληφθεί. Αυτούς τους πέντε μήνες, το προσωπικό του Δασαρχείου, με έξοδα των υπαλλήλων κάλυπτε τα καύσιμα κίνησης, ώστε να γίνουν περιπολίες, τουλάχιστον στα κομβικά σημεία-εξόδους, που ίσως περνούσαν αυτοκίνητα με ξυλεία που είχε υλοτομηθεί παράνομα.

Ανάλογα προβλήματα, με αυτά που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Αλμυρού, καταγράφονται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ο κρατικός μηχανισμός, έχει να αντιμετωπίσει οργανωμένα κυκλώματα. Όπως δημοσιεύσαμε σε παλαιότερο ρεπορτάζ, έχουν γίνει καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα, για παρακολούθηση των υπαλλήλων, έξω από το δασαρχείο, οπότε και ειδοποιούν τους λαθροϋλοτόμους να διαφύγουν πριν καταφθάσει το περιπολικό.

Με αυτά τα στοιχεία του ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε με τον κ. Σπύρο Ανδριανό, Δασάρχη Αλμυρού, ώστε να μας πληροφορήσει για τις ενέργειες της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία έχει προβεί σε συλλήψεις, αλλά και κατασχέσεις ξυλείας, η οποία δημοπρατήθηκε ή και θα δημοπρατηθεί. Μετά τις μηνύσεις του Δασάρχη, η Εισαγγελία Βόλου, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο της οποίας τα διερευνώμενα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που θα τεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών θα αφορούν δύο κατηγορίες, της παράνομης υλοτομίας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Το Δασαρχείο Αλμυρού, έχει δυο αυτοκίνητα διαθέσιμα για τις περιπολίες που διενεργεί. Οι εκτάσεις είναι αχανείς και οι έξοδοι διαφυγής, πολλοί, σε κάθε περίπτωση.

Χρειάζεται η συνδρομή και των υπόλοιπων Αρχών, για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, αλλά και η επαγρύπνηση και βοήθεια των κατοίκων των χωριών.

Η ειδοποίηση στο 2422021273 πρέπει να είναι άμεση, όταν θα διαπιστώσουν οι πολίτες ύποπτες κινήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνελήφθησαν κάτοικοι Αλμυρού, κατά την έρευνα των υπαλλήλων του Δασαρχείου στην οικία τους, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσουν την ξυλεία που είχαν στην κατοχή τους.

Οι πολίτες πρέπει να έχουν και να κρατούν τα παραστατικά αγοράς, για να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά και να καταγγέλλουν κάθε πρόταση για παράνομη αγορά.

Ο φυσικός πλούτος του Αλμυρού δεν έχει μόνο εκτεθεί σε κίνδυνο, αλλά, ήδη καταστρέφεται. Είναι ευθύνη όλων μας να τον προστατεύσουμε, διορθώνοντας κακές συνήθειες και βοηθώντας τις αρμόδιες Αρχές στο έργο τους.

Τσιντσίνη Βιβή

 

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…