• 29 Ιουλίου, 2019

Πλούσιο το πρόγραμμα δράσεων του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας

Πλούσιο το πρόγραμμα δράσεων του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας

Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι από τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας «Η Όθρυς».

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν στις 18 Ιουλίου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσουν για ένα μήνα περίπου.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται με ζωγραφική και κεραμική, ενώ πραγματοποιούνται και μαθήματα παραδοσιακού και μοντέρνου χορού.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων για μικρού ς και μεγάλους και την Κυριακή 21 Ιουλίου τα μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν σε μονοήμερη εκδρομή στη Σκιάθο.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 22/7, με μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν διασκεδάζοντας με το αγαπημένο τους άθλημα.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε πραγματικό χρόνο, από τις νοσηλεύτριες κ. Βούλα Νάντζιου και Χριστίνα Σταμάτη, με τη βοήθεια εθελοντών.

Στο 1ο μέρος της παρουσίασης έγινε αναφορά στο τι είναι οι Πρώτες Βοήθειες και στο πόσο σημαντικό είναι να κατέχει ο καθένας μας γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.  Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός πως γνωρίζοντας από Πρώτες βοήθειες δεν βοηθάμε μόνο τον εαυτό μας αλλά  τους συνανθρώπους μας. Έστω και οι βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα πιο γνωστά και συχνά περιστατικά εκ των οποίων κάποια από αυτά θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα έως και απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή. Αναλυτικά, εξηγήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να τα αναγνωρίσει και να επέμβει για την άμεση αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, στην έμφραξη της αναπνευστικής οδού (πνιγμός), σε σοβαρές αιμορραγίες, σε διάστρεμμα – κατάγματα, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και φιδιών.

Κατά το 2ο μέρος της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α). Η κα Βούλα Νάντζιου και η κ. Χριστίνα Σταμάτη, πραγματοποίησαν επίδειξη ΚΑΡ.Π.Α. σε ενήλικα – παιδί και σε βρέφος, με τη βοήθεια εθελοντών.

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, ο πυροσβέστης κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ενημέρωσε μέλη και φίλους τους Συλλόγου και τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς, σε μια εκδήλωση που ενδιάφερε άμεσα τους παρευρισκόμενους.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συμμετείχε το Σάββατο στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πόλη του Αλμυρού.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 28/7 διοργανώθηκε πάρτι για παιδιά, με πολύ χορό και εκπλήξεις.

Σήμερα Δευτέρα, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία στην τοποθεσία «Κάστρο», ενώ κατά την επιστροφή θα πραγματοποιηθεί και πικ – νικ στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κα Βάσω Χουλιαρά, η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυξάνεται σταδιακά, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επερχόμενες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…