• 29 Ιουλίου, 2019

Καταγγελία αναγνώστη για τη συνεχόμενη λαθρο-υλοτομία στους Κοκκωτούς

Καταγγελία αναγνώστη για τη συνεχόμενη λαθρο-υλοτομία στους Κοκκωτούς

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνώστης καταγγέλλει τη λαθρο-υλοτομία στον Αλμυρό και κυρίως στα χωριά Γαύριανη και Κοκκωτούς.

Αυτή την εβδομάδα λάβαμε και νέα επιστολή η οποία συνοδευόταν από φωτογραφίες που αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής των δασών μας. Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας αναφέρει: Η “αθέατη” πλευρά πάνω από τους Κοκκωτούς. Εκεί που ο νόμος δεν ισχύει για όλους, εκεί που καταστρέφεται και μέρα κάθε ώρα ότι έχει απομείνει από το δρυόδασος, εκεί που όλοι ξέρουν αλλά κανένας δεν κάνει κάτι, εκεί που ό,τι ώρα και ανέβεις τα μηχανάκια δουλεύουν νύχτα-μέρα, εκεί… εκεί… εκεί… Αν μπορείτε βοηθήστε με τη δημοσίευση να ανακινηθεί το θέμα. Συνημμένα θα βρείτε φωτογραφίες της λαθρο-υλοτομίας. Είναι εύκολο κανείς να έρθει και να διαπιστώσει μόνος του τη ζημιά. Πολλά είναι ορατά από τον δρόμο.

Πράγματι αν δει κανείς προσεκτικά τις φωτογραφίες μας του αναγνώστη, τις οποίες δημοσιεύουμε, θα παρατηρήσει ότι έχει απογυμνωθεί μεγάλο κομμάτι του δρυόδασους.

Την επιστολή την λάβαμε ώρα έκδοσης και δεν κατορθώσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Δασάρχη, για περισσότερα στοιχεία στο ρεπορτάζ. Θα επανέλθουμε με τις προτροπές και πιθανώς στατιστικά στοιχεία που θα μπορέσει να μας δώσει η αρμόδια Αρχή.

Όσοι πολίτες έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο περιστατικό λαθροϋλοτομίας, πρέπει να ενημερώνουν επί τόπου και όχι εκ των υστέρων, στον αριθμό του Δασαρχείου 24220 – 21273 ή στα κινητά τηλέφωνα των δασοφυλάκων.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…