• 15 Ιουλίου, 2019

Αλμυρά-γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου

Αλμυρά-γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου

Πληρωμές, εισπράξεις, προθεσμίες, πληροφορίες

Εκκαθάριση εισφορών 2018: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών. Τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με εμπρόθεσμη ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την 30.8.2019.

Αιτήσεις Α21: Έως το μεσημέρι της Τρίτης 16/7 η υποβολή πριν την τρίτη δόση του Επιδόματος Παιδιού 2019

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού ότι την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή. Μετά τις 14:00 της 16ης Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 αλλά δεν έχουν υποβάλλει φετινή φορολογική δήλωση μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλλουν εγκαίρως – μέχρι 16 Ιουλίου – ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.

Αναλυτική εγκύκλιο σχετικά με την κατάργηση της δήλωσης ληξιαρχικών πράξεων (γάμος, διαζύγιο, θάνατος) και την αυτόματη ενημέρωση των στοιχείων των φορολογουμένων μέσω της διασύνδεσης των αρμόδιων υπηρεσιών, εξέδωσε η ΑΑΔΕ

Σε συνέχεια απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την οποία για την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διασύνδεσης με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών και το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, το Φορολογικό Μητρώο η ΑΑΔΕ κάνει γνωστό ότι θα ενημερώνεται μέσω διασύνδεσης, χωρίς την υποβολή δήλωσης με τις μεταβολές στα στοιχεία φορολογουμένων που αφορούν τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου, της λύσης αυτού, της σύναψης και της λύσης συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου. Το ίδιο θα συμβαίνει για τις μεταβολές που αφορούν στα στοιχεία ταυτότητας των φυσικών προσώπων και αναγράφονται στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών και του αστυνομικού προσωπικού καθώς και με τα δελτία των ακυρωμένων και απολεσθέντων ταυτοτήτων, μόνο για φορολογούμενους που ο Α.Φ.Μ. τους έχει ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης. Για την ασφαλή ταυτοποίηση και εν γένει για την αξιοπιστία των στοιχείων των φορολογουμένων που παρέχονται από τη Φορολογική Διοίκηση στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με τα Μητρώα άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και του έργου της διαλειτουργικότητας, απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η ορθή καταχώρηση των στοιχείων των φορολογουμένων στο Φορολογικό Μητρώο.


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 1-2-2020

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 1-2-2020

20 εκατ. ευρώ αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ για ζημιές του 2019 Σύµφωνα µε πληροφορίες από τον Οργανισµό, οι…
Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 25-1-2020

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 25-1-2020

Ενδικοφανείς προσφυγές για την εξισωτική από  21 Ιανουαρίου 2020 Στις 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής…