• 11 Ιουλίου, 2019

Με τη συμμετοχή των «Μαχητών» το SUMMER CAMP IKO NAKAMURA HELLAS

Με τη συμμετοχή των «Μαχητών» το SUMMER CAMP IKO NAKAMURA HELLAS

Το τετραήμερο 21-24 Ιουνίου 2019 διεξήχθη το Summer Camp της I.K.O. NAKAMURA HELLAS στα Καμένα Βούρλα με τεράστια επιτυχία και με σημαντικούς προσκεκλημένους από τον διεθνή χώρο των πολεμικών τεχνών.

Κοντά μας βρέθηκε  για πρώτη φορά ο παγκόσμιος πρωταθλητής  Ιάπωνας  DAIHΥO MASANAGA NAKAMURA 8 DAN Διευθυντής  εκπρόσωπος της παγκόσμιας οργάνωσης IKO NAKAMURA καθώς και ο  SHIHAN TATS NAKAMURA 7 DAN Διευθυντής διεθνών τμημάτων της παγκόσμιας οργάνωσης  IKO NAKAMURA ο οποίος ταξίδεψε από το μακρινό Καναδά για να είναι κοντά μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πρωτεργάτες αυτού του θεσμού sensei Αντώνης Λεωνίδας 4 dan, Shihan Γαλλιός Κων/νος 5 dan, sensei Τζήρας Αθανάσιος 4 dan, Sensei Ρόμπος Γεώργιοε 3 dan, Sensei Δαλαμάγκας Γεώργιος 3 dan, Senpai Ρόμπος Ιωάννης, senpai Ρόμπος Κων/νος 2 dan.

Με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών από Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο, Παλαμά Καρδίτσας, Λάρισα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο ικανοποιώντας πλήρως τους προσκεκλημένους δασκάλους από Ιαπωνία το πρόγραμμα περιλάμβανε 2 προπονήσεις ημερησίως διάρκειας 2 ωρών, πρωί και απόγευμα.

Οι πρωινές προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο ενώ οι απογευματινές πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι προπονήσεις περιλάμβαναν τεχνική κατάρτιση, θεωρία και ανάλυση kihon – kata, τεχνικές αυτοάμυνας, αγωνιστικό knock down rules καθώς και ασκήσεις δύναμης στην άμμο και στο νερό με την καθοδήγηση των δύο μεγάλων δασκάλων.

Μέρος του summer camp αποτέλεσαν και οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ο και 2ο Dan, οι οποίες   πραγματοποιήθηκαν την τελευταία μέρα του σεμιναρίου, την Κυριακή με βασικούς εξεταστές τους Ιάπωνες δασκάλους και την Ελληνική επιτροπή αποτελούμενη από τον Shihan Γαλλιό Κων/νο, Sensei Λεωνίδα Αντώνη και Sensei Ρόμπο Γεώργιο.

 

 

Στις εξετάσεις συμμετείχαν οι εξής αθλητές:

1Ο DAN. –  Dojo Αλμυρού

Παπαγιάννη Αγγελική, Στουρνάρας Μιχάλης, Μπραζογούλας Ιωάννης, Καλτσάς Γεώργιος

Dojo Αγχιάλου

Σταθόπουλος Θεόδωρος

2ο  DAN – Dojo Παλαμά Καρδίτσας

Πέτρου Απόστολος

Το summer camp το παρακολούθησαν και δυο δάσκαλοι οι οποίοι δεν ανήκουν στην οικογένεια της iko Nakamura, πρόκειται για τον Shihan Παναγιώτη Αντωνίου από την Αθήνα εκπρόσωπο της Iko Matsushima και τον Sensei Χρήστο Καραγεώργο από την Καλαμπάκα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το sayonara parti (αποχαιρετιστήρια εκδήλωση) στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου έγινε η απονομή διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και οι βραβεύσεις των επίτιμων καλεσμένων. Προπονητές, αθλητές και γονείς ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού για τη νέα χρονιά.

Το πρώτο summer camp της Iko Nakamura Hellas τελείωσε με μεγάλη επιτυχία αλλά αυτό που ζήσανε όλοι οι συμμετέχοντες δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί θα μείνει πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους. Το μήνυμα που λάβαμε από τους Ιάπωνες δασκάλους  είναι πως η θέληση, η επιμελής τακτική προσπάθεια και το πάθος σε αυτό που κάνεις σε βελτιώνει σαν άνθρωπο αλλά και σαν Μαχητή και πως οι πολεμικές τέχνες πρώτα πηγάζουν από μέσα μας και μετά από την σκληρή δουλειά που καταβάλουμε για το καλύτερο.

Ο sensei Λεωνίδας Αντώνης νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει μέσα από τα βάθη της καρδιάς του τους Ιάπωνες δασκάλους Daihyo Masanaga Nakamura, Shihan Tats Nakamura για την τιμή που μας έκαναν και παρευρέθηκαν κοντά μας γνωρίζοντας τους αθλητές μας και τη χώρα μας με τεράστιο σεβασμό σε όλους μας, όλους τους αθλητές και τους γονείς αυτών για τη συμμετοχή και την στήριξη στο πρόσωπό του.

Όλους τους συνεργάτες μέλη της Iko Nakamura για την τέλεια διοργάνωση του camp, τον Αντιδήμαρχο του Αγίου Κωνσταντίνου κύριο Νικόλαο Τριανταφύλλη για την παραχώρηση του γηπέδου, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sissy κύριο Αναστάσιο Γκιώνη για την άψογη φιλοξενία  και τους δασκάλους Παναγιώτη Αντωνίου, Καραγεώργο Χρήστο που μας έκαναν την τιμή βρέθηκαν κοντά μας  και παρακολούθησαν το camp.

Ραντεβού για την επόμενη χρονιά. osu!!


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…