• 24 Ιουνίου, 2019

Δ.Τ. Χρ. Τριαντόπουλου: Συνεχείς οι δράσεις για την ανάπτυξη στον Αλμυρό

Δ.Τ. Χρ. Τριαντόπουλου: Συνεχείς οι δράσεις για την ανάπτυξη στον Αλμυρό

Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Μαγνησία. Μέσα στους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομό, συγκαταλέγεται και το όνομα του Χρήστου Τριαντόπουλου, γεγονός αναμενόμενο εδώ και καιρό. Ο Χρ. Τριαντόπουλος, διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας και κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από την Νέα Αγχίαλο, είναι ένας υποψήφιος με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή μας. Τον γνωρίσαμε μέσω των δράσεων του για την ανάπτυξη αλλά και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, μέσα από συχνές επισκέψεις του και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. Ως πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, τα τελευταία δύο έτη, καθώς και λόγω της εντοπιότητας του, έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες και διενεργήσει μεγάλο αριθμό επαφών με φορείς και πολίτες του Αλμυρού.


Δημοσιεύουμε σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου του:
Η δράση του ξεκίνησε με τη διοργάνωση της εκδήλωσης της Κοινότητας διαλόγου Σύνθεσις Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο, το Φθινόπωρο του 2017 στον Αλμυρό, αναφορικά με την οικονομία και το εγχώριο παραγωγικό μοντέλο. Στην ομιλία του, με την οποία απευθύνθηκε στο ευρύ κοινό του πολιτιστικού κέντρου Αλμυρού, εστίασε στις επιδιώξεις που θα πρέπει να έχει ένας κοινά αποδεκτός οδικός χάρτης για την αλλαγή του εγχώριου αναπτυξιακού μοντέλου. Συγκεκριμένα, o κ. Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «[…]ένας τέτοιος οδικός χάρτης θα πρέπει να περιλαμβάνει, παράλληλα με μια σειρά από επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την κινητροδότησης προς πέντε θεμελιώσεις επιδιώξεις[…]»
Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2018 οι δράσεις συνεχίστηκαν με την εκδήλωση της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί σημαντικοί φορείς. Ο Χρ. Τριαντόπουλος, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «[…] μετά από μία δεκαετία σε ύφεση και σε κρίση, πρέπει κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούμε από το «γιατί» που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια. Από το «γιατί» φτάσαμε ως εδώ. Και οφείλουμε να προσηλωθούμε στο «πώς». Στο «πώς» μπορούμε να βγούμε βιώσιμα από αυτή τη δύσκολη θέση. Στο «πώς» μπορούμε να μπούμε σε μία πορεία ανάπτυξης που θα δημιουργήσει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας. Στο «πώς» θα κάνουμε τη χώρα μας ελκυστική για τους νέους. Πρέπει, λοιπόν, να μιλήσουμε για το «πώς». Και αυτό επιχειρούμε σήμερα, εστιάζοντας σε ένα θέμα που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ευρείας και διατηρήσιμης ανάπτυξης σε μία περιοχή. Σε μία περιοχή όπως ο Αλμυρός και η Μαγνησία γενικότερα […]».
Σε ατομικό επίπεδο ο κ. Τριαντόπουλος έχει επισκεφθεί στο παρελθόν τοπικούς φορείς του τόπου μας και δήλωσε τη συνεχή υποστήριξη του στις προσπάθειες τους. Σε μία από τις επισκέψεις του στο Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Φτελιά», το Φεβρουάριο του 2019, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «[…] πρόκειται για μία συνεργατική πρωτοβουλία είκοσι δραστήριων και δημιουργικών γυναικών της περιοχής του Πτελεού με υπέροχα προϊόντα που εδώ και καιρό έχουν καταφέρει να «ξεφύγουν» από τα στενά τοπικά όρια και τα ταξιδέψουν σε πολλά μέρη της χώρας -και όχι μόνο- διαφημίζοντας, συνάμα, και το όνομα της όμορφης περιοχής του Πτελεού. Η «Φτελιά» συνιστά παράδειγμα δημιουργικής και δυναμικής συνεργασίας, το οποίο ενδυναμώνεται και από άλλη μία κρίσιμη παράμετρο, καθιστώντας την ιδιαίτερη […]».
Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου επισκέφθηκε τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αλμυρού η «Ένωση» όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού, αλλά και με στελέχη και υπαλλήλους του συνεταιρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την πλούσια ιστορία και διαδρομή του συνεταιρισμού, όσο και την τρέχουσα κατάσταση, αλλά και τις συνθήκες που θα πρέπει να διαμορφωθούν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «[…] η Μαγνησία έχει μία πλούσια συνεταιριστική παράδοση που ξεκινά από τον Αλμυρό, όπου και ιδρύθηκε η πρώτη συνεταιριστική πρωτοβουλία το 1900 με εμπνευστές και λειτουργούς σημαντικούς γεωπόνους, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επέκταση του συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος. Πρόκειται για μία συνεταιριστική παράδοση που πέρα από πλούσιο παρελθόν έχει, σε αρκετές περιπτώσεις συνεταιρισμών, δυναμικό παρόν, αλλά και μπορεί να έχει, σε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις συνεταιρισμών, ισχυρό μέλλον […]».


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Ποια τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό που δρομολογούνται

Χρ. Τριαντόπουλος: Ποια τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό…

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την…
Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…