- 13 Ιουνίου, 2019
Χρ. Τριαντόπουλος από την Αθήνα: Η Μαγνησία μπορεί αλλιώς
Την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα ομιλία προς τους φίλους και ετεροδημότες από τη Μαγνησία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γεώργιος Σούρλας, τ. Υπουργός και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Κώστας Δέρβος, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, ο κ. Απόστολος Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος των Αγχιαλιτών της Αθήνας, ο κ. Στέφανος Κούτρας, Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, ενώ η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, καθώς ο χώρος της εκδήλωσης γέμισε με φίλους και ετεροδημότες από κάθε γωνιά της Μαγνησίας.
Πριν την ομιλία του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, το λόγο έλαβε ο κ. Γεώργιος Σούρλας, ο οποίος αναφερόμενος με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια, εστιάσε σε κοινές τους δράσεις κατά την περασμένη περίοδο και υπογράμμισε την στήριξη του στο πολιτικό εγχείρημα του Χρήστου Τριαντόπουλου. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Κώστας Δέβρος, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει με το Χρήστο Τριαντόπουλο, ως μέλη και της ίδιας γενιάς, και δήλωσε τη στήριξή του στην εμπλοκή του στα κοινά της Μαγνησίας.
Κατά την ομιλία του ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην άλλη Ελλάδα και σημείωσε ότι «[…] μπορούμε να αναδείξουμε και να συναντήσουμε την άλλη Ελλάδα. Μία άλλη Ελλάδα με ένα σύγχρονο παραγωγικό και κοινωνικό υπόδειγμα.Μία άλλη Ελλάδα που θα μπορέσει να τρέξει στη νέα ψηφιακή εποχή που απλώνεται μπροστά μας. Μία άλλη, δημιουργική, εξωστρεφής, ανταγωνιστική, αλληλέγγυα και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, κινείται το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο με άξονες (α) τις φιλικές προς τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια μεταρρυθμίσεις, (β) τον διοικητικό και ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, (γ) την απλοποίηση, τη σταθεροποίηση και τον εξορθολογισμό της φορολογίας, (δ) τη στήριξη της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας και (ε) την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπατριώτες μας […]».
Εστιάζοντας στη Μαγνησία ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος υποστήριξε ότι «[…] σε μία τέτοια Ελλάδα η Μαγνησία μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο τόπος μας διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα που μπορούν να βάλουν τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Πλεονεκτήματα από την Αναύρα μέχρι το Κεραμίδι, και από την Αλόννησο μέχρι το Στεφανοβίκειο. Η Μαγνησία είναι από τους νομούς της Ελλάδα που χαρακτηρίζεται από σχετικά υψηλή εξειδίκευση στη μεταποιητική βιομηχανία. Παρουσιάζει προοπτικές αύξησης της διαφοροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη κεντρικότητα στο εθνικό δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών με διεθνείς προεκτάσεις. Αποτελεί έδρα πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων σε διάφορα δυναμικά πεδία. Συνιστά γεωγραφικό τόπο με έντονη τουριστική και πολιτιστική ποικιλομορφία και ποιότητα. Αποτελεί τόπο με ποιοτική και διαφοροποιημένη πρωτογενή παραγωγή. Χαρακτηρίζεται από παράδοση συνεταιριστικών συμπράξεων, αλλά και δυναμική δραστηριότητα νεοφυών επιχειρήσεων. Τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούμε και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, δίνοντας έμφαση στα δίκτυα, στις υποδομές, στις μεταφορές, στις επενδύσεις, στην εξωστρέφεια, στη σύμπραξη και τη συνεργασία, στην ποιοτική και καινοτόμα παραγωγή, στο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμά μας, στην εναρμόνιση έρευνας, πανεπιστημίου, παραγωγής και αγοράς, και στα επιτυχημένα παραδείγματα του τόπου μας, που δεν είναι λίγα. Δεν είναι λίγα, διότι κάποιοι συμπολίτες μας αποτελούν, αλλά και πιστεύουν στην άλλη Ελλάδα που σας περιέγραψα νωρίτερα. Είναι η άλλη Ελλάδα που μας εμπνέει και μας κινητοποιεί […]».
Η ομιλία του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου έκλεισε με την αναφορά ότι «[…] οι καιροί και οι καταστάσεις επιβάλλουν οι νέοι να πάρουμε θέση. Να κάνουμε την κρίση ιστορία. Να βάλουμε μπροστά την άλλη Ελλάδα. Να θέσουμε τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων […]», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα και η Μαγνησία μπορούν καλύτερα. Μπορούν αλλιώς!