• 20 Μαΐου, 2019

Who is who με το Σπύρο Γουρναρόπουλο

Who is who με το Σπύρο Γουρναρόπουλο

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μέσα από τη στήλη μας τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης και εν νέου υποψήφιο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» με το Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Ο κ. Γουρναρόπουλος είναι πτυχιούχος γραφίστας – διακοσμητής, ενώ ασχολείται και με τη ζωγραφική. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 1990 όπου για πρώτη φορά εκλέχθηκε πρόεδρος της Κοινότητας Σούρπης. Από το 1998 έως το 2006 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Σούρπης, ενώ με την παράταξη Δημοτική Πρωτοβουλία του Β. Χατζηκυριάκου είναι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας την τελευταία πενταετία. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, διακατέχεται από περιβαλλοντική ευαισθησία, στηρίζει πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις συμμετέχοντας στους συλλόγους του τόπου του.

 

Ποιοι είναι λόγοι που σας οδήγησαν στα να αποφασίσετε να είστε εκ νέου υποψήφιος;

Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω σε αυτόν, όπως αυτά τα πέντε χρόνια που έχω δουλέψει ως πρόεδρος, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν είχαμε την ανάλογη στήριξη από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Με το συνδυασμό «Δημοτική Πρωτοβουλία» του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αναγκαία έργα υποδομής όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, την καθαριότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω και την πολυετή ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στο Κεντρικό ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αλμυρού, με τη «Δημοτική Πρωτοβουλία».  

 

Ποια τα κυριότερα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης από τη δημοτική αρχή και ποιες οι παρεμβάσεις του τοπικού συμβουλίου;

Βασικό αίτημα είναι η καλή συντήρηση των αγροτικών δρόμων ώστε να έχουν πρόσβαση  οι αγρότες στα ελαιοπερίβολα και τα κτήματά τους. Ακόμη, θέλουμε καλής ποιότητας νερό, το βασικό αγαθό και επαρκή δημοτικό φωτισμό σε Σούρπη, Νηές και Κονταρόλακα. Επίσης, η επαναλειτουργία της ανακύκλωσης αποτελεί απαίτηση των δημοτών μας, καθώς και η διοργάνωση περισσότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλα τα χωριά του Δήμου. Καλή συντήρηση του Κοιμητηρίου Σούρπης, παροχή νερού στους αγρότες από υπάρχουσα αναξιοποίητη γεώτρηση. Απαραίτητη είναι και η ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός της Σούρπης που εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει ασφαλτοστρωθεί.

Σημαντικότερο όλων είναι πως η Τοπική Κοινότητα Σούρπης έχει επιλέξει να θέσει σε προτεραιότητα έργα υποδομής που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη την περιοχής (Αμαλιάπολη, Νηές, Πτελεό, Αχίλλειο). Εδώ και χρόνια επιμένουμε για τον ηλεκτροφωτισμό της παραλίας στις Νηές.

 

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει σε προτεραιότητα την επόμενη τετραετία στη Σούρπη, και τι στον Αλμυρό;

Η εγκατάσταση και η σύνδεση του φυσικού αερίου θεωρώ πως είναι από τα σημαντικότερα έργα που πρέπει να γίνουν, στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού (Πλάτανο, Σούρπη, Ευξεινούπολη, Αγία Τριάδα). Η βελτίωση και διαπλάτυνση της Παλαιάς εθνικής οδού Πλατάνου – Σούρπης- Πτελεού- Αχιλλείου είναι απαραίτητη, καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει και πολλά ατυχήματα. Η κατασκευή κυκλικών κόμβων στην πόλη του Αλμυρού, η αξιοποίηση μονοπατιών στην Όθρυ και την περιοχή της Σούρπης.

Από την εμπειρία σας τι θα συμβουλεύατε το νέο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σούρπης;

Αυτό που έχει σημασία είναι το νέο τοπικό συμβούλιο να φανεί αντάξιο των αναγκών των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας. Είναι αναγκαία η καλή συνεργασία με τον εξαίρετο ιερέα της Ενορίας μας π. Σίμωνα, τους διευθυντές των σχολείων μας, τον αθλητικό σύλλογό μας «Αίαντα» και όλους τους Συλλόγους της περιοχής. Φυσικά, σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνεργασία και η συνεννόηση με τη νέα δημοτική αρχή.  

Εύχομαι καλή επιτυχία, σε όλους τους υποψηφίους λαμβάνουν μέρος στις εκλογές του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, δύναμη και υγεία.