• 9 Απριλίου, 2019

Who is who? ή Τι ‘ν ‘ τούτος; – Παρουσιάζουμε τον Αθανάσιο Μάγγα

Who is who? ή Τι ‘ν ‘ τούτος; – Παρουσιάζουμε τον Αθανάσιο Μάγγα

έκδοση 06/04/2019

Νέα στήλη παρουσίασης γνωστών-αγνώστων προσώπων της επικαιρότητας

Στη νέα στήλη της εφημερίδας μας, παρουσιάζουμε κάθε φορά ένα γνωστό-άγνωστο πρόσωπο της επικαιρότητας, επαγγελματικής, πολιτικής, κοινωνικής. Η στήλη αυτή, έρχεται να καλύψει τη φυσική περιέργεια όλων μας για πρόσωπα της επικαιρότητας, των οποίων όμως δεν γνωρίζουμε βιογραφικά στοιχεία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία.

Ποιος είναι λοιπόν, αυτός ο Αθανάσιος Μάγγας, Σμηναγός οπλουργός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της νυν Δημοτικής Αρχής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑΛ;

Ο Αθανάσιος Μάγγας σήμερα τάσσεται με το νυν Δήμαρχο και την παράταξη «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία. Γεννήθηκε στις 10-7-1968 στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Γονείς του είναι η Κυριακή Ρίζου και ο Νικόλαος Μάγγας. Το 1986 τελείωσε το Τεχνικό Λύκειο Αλμυρού, αφού μαθήτευσε στον κλάδο ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμού ως ηλεκτρονικός.

Παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 1986 στην 124 Π.Β.Ε./Π.Α. ως έφεδρος κληρωτός Σμηνίας (ΤΗ). Έκτοτε υπηρέτησε και στις 111 Π.Μ., 135 Σ.Μ., 115 Π.Μ.

Κατά τη θητεία του εκπαιδεύτηκε στην ενσύρματη και ασύρματη επικοινωνία, ως τεχνικός οπλουργός πυρομαχικών και αεροσκαφών, σε σχολείο Συντήρησης Συναρμολόγησης και Αποθήκευσης Πυρομαχικών.

 

Θήτευσε ως μόνιμος Σμηνίας οπλουργός (1989), επισμηνίας (ΤΟΠ) αεροσκαφών, ως «εκτελεστής πυρομαχικών», επιθεωρητής πυρομαχικών και εκπαιδευτής ειδικών οχημάτων οπλισμού και εκπαιδευτής πυρομαχικών (βαθμίδα 7), ως Β΄ Αξιωματικός «Νατοϊκό control και προϊστάμενος πυρομαχικών», ως Β΄ Αξιωματικός control ΜΣΒ και Β΄ Αξιωματικός Σμήνους οπλισμού. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό Σμηναγού Οπλουργού.

 

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποστράτων Αλμυρού και μέλος του Συλλόγου Αποστράτων Αεροπορίας Μαγνησίας.

Πριν 2 χρόνια απέκτησε δίπλωμα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), αθλείται και συμμετέχει στους τοπικούς Συλλόγους.

Κατά τη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ανέπτυξε εθελοντική δράση για  τον τουρισμό, τη λαϊκή αγορά, τη ΔΕΥΑΑΛ και τη στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τα κοινά;

Υπαίτιος είναι ο Δημήτρης Εσερίδης. Εκτός του ότι γνωριζόμασταν προσωπικά, είχα την καλύτερη εντύπωση για το έργο του κατά τη θητεία του ως Πρόεδρος της Ευξεινούπολης. Όταν λοιπόν μου παρουσίασε το όραμά του για τον Αλμυρό, ταυτίστηκα και έκτοτε, εργάζομαι μαζί του ανεξαρτήτως εκλόγιμης θέσης, όπως δηλαδή πρέπει ακούραστα να κάνουν τα μέλη μιας ομάδας.

 

Θα είσαι εκ νέου υποψήφιος;

Παρουσίασα τις σκέψεις μου για τον Δήμο Αλμυρού στην ομάδα της παράταξής μας «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» και προχωρώ στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, στο πλευρό του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη.

Η προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση εκλογής σου και πως;

Η εμπειρία και συνεχής επιμόρφωση που απολαμβάνει κανείς υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις, βοηθάει στην προσαρμοστικότητα, αλλά και στην απαίτηση ανταπόκρισης σε δύσκολες καταστάσεις. Η πειθαρχία, η συνέπεια, είναι αρετές που αναπτύσσεις κατά τη θητεία σου και αυτές πιστεύω ότι απαιτούνται παντού στη ζωή μας και στην άσκηση τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτές οι αρετές, είναι και Αρχές του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής, αυτές που ζήτησε ο Δημήτρης Εσερίδης από τους συνυποψηφίους μου και εμείς δεχτήκαμε να είμαστε ο καθρέφτης του. Ως στρατιώτης λοιπόν, τάσσομαι στο πλευρό του.

Τι προσωπικούς στόχους έχεις θέσει για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Κατ’ αρχήν η επανεκλογή του συνδυασμού μας και η δική μου εκλογή.

Ποιοι πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι πρώτοι στόχοι στην περίπτωση νέας εκλογικής θητείας του συνδυασμού «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία»;

Κατ’ αρχήν να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει και να πραγματοποιηθούν τα έργα που έχουμε αιτηθεί. Σίγουρα θα πρέπει να αφουγκραστούμε καλά το λαό του Αλμυρού και αναλόγως να προχωρήσουμε σε νέες δράσεις ανάπτυξης, για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και βεβαίως του παραγωγικού αγροτικού τομέα, με τον οποίο ασχολούνται οι περισσότεροι στην Επαρχία Αλμυρού. Περισσότερα θα αναμένετε με το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σίγουρα, η σκεπαστή λαϊκή αγορά, η αγροτική οδοποιία, η ενίσχυση του τουρισμού, το κτίριο στο Κουρί, μια μεγαλύτερη παιδική χαρά στο δάσος και αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός αυτού, είναι προτεραιότητες που ο συνδυασμός μας έχει ήδη δρομολογήσει.


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…