• 3 Απριλίου, 2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΑΟΣ «η Δήμητρα»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΑΟΣ «η Δήμητρα»

Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Σ. Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τα 100 χρόνια της ίδρυσης του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Κίτσιος, το Δ.Σ. και οι συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για το πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα τόνισαν πως οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται με το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στις 5,6 και 7 Απριλίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κίτσιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, τη «Μαγνήτων Κιβωτό», τον κ. Τσούκα και τον κ. Καπανιάρο, που συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Μια εκδήλωση που για εμένα ήταν συγκινητική, όπως ήταν συγκινητική και η στιγμή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου βρήκαμε το πρώτο πρακτικό, των 43 ανθρώπων που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό. Αυτές οι μέρες είναι εξίσου συγκινητικές για το συμβούλιο, τους συνεταιριστές και τους Αγχιαλίτες.»

Η πρώτη εκδήλωση του τριημέρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου και είναι αφιερωμένη στη μαθητιώσα  νεολαία της Ν. Αγχιάλου. Οι μαθητές των σχολείων της Αγχιάλου θα επισκεφθούν τον Συνεταιρισμό και θα ξεναγηθούν στην φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί με τίτλο «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα. Ιστορίες προσφυγιάς και Συνεργατισμού για τον οίνο και το αμπέλι, μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η Δήμητρα”». Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Ένας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και προσπάθειας: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, ΑΟΣ “Η Δήμητρα”».

Το Σάββατο 6 Απριλίου, είναι αφιερωμένο στους Συνεταιριστές και τους Αγχιαλίτες και περιλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα. Στις 19:30 το απόγευμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ και να επισκεφθούν την έκθεση.

Την κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η Δήμητρα», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η επίσκεψη του προέδρου θα ξεκινήσει από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Έπειτα, θα ακολουθήσει η μετάβασή του στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πρωτεργατών του Συνεταιρισμού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την φωτογραφική έκθεση που βρίσκεται στον χώρο υποδοχής και θα ξεναγηθεί από τον επιμελητή της Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη.

Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης, οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΑΟΣ «Η Δήμητρα» κ. Ιωάννη Κίτσιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επίσης, οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.



Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…