• 19 Φεβρουαρίου, 2019

«Από τον ΤΣΙΤΣΑΝΗ στον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» το μουσικό αφιέρωμα που διοργανώνει ο Αλότοπος

«Από τον ΤΣΙΤΣΑΝΗ στον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» το μουσικό αφιέρωμα που διοργανώνει ο Αλότοπος

«Από τον ΤΣΙΤΣΑΝΗ στον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ»

Το Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 21.30 στην μουσική σκηνή «Αποθήκη της Αλατοστράτας» στον Αλμυρό, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη, σε εκείνους τους καιρούς που οι παρέες έγραφαν ιστορία. Εκεί που το τραγούδι ήταν τρόπος ζωής και έκφρασης, για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι.

Η μουσική παρέα του Παναγιώτη Καραδημήτρη είναι ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης στο πιάνο και ο Ηλίας Βελλής στο μπουζούκι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    

Ο Παναγιώτης Καραδημήτρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Υπηρετεί με αγάπη και συνέπεια το Ελληνικό τραγούδι από το 1982, εμφανιζόμενος στις μπουάτ μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Το 1985 γνωρίζει και συνεργάζεται με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του στη δισκογραφική δουλειά “Αιώνιο Παράπονο”. Το 1994 ξεκινά η συνεργασία του με την Ορχήστρα της ΕΡΤ3. Το ίδιο έτος συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη, συμμετέχοντας σε κύκλους συναυλιών του συνθέτη και της λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”. Σημαντική στιγμή, η ερμηνεία του, στο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ», με την Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη, κατά την αναγόρευση του Συνθέτη σε επίτιμο διδάκτορα το έτος 2000. Η παραπάνω συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε  c.d., από το Α.Π.Θ . Μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη, ηχογραφεί και κυκλοφορεί σε CD τον κύκλο τραγουδιών του “Τα Πικροσάββατα και Μία Σερενάτα”. Το 2004  συνεργάζεται με τον Κώστα Παπαδόπουλο, μεγάλο ερμηνευτή του μπουζουκιού και βασικό συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΙΑΝΟΣ», το βιβλίο – cd, με τίτλο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμφιθέατρο Φιλαρμόνια Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας, Δραματικό Θέατρο Λ. Μεσχισβίλι Κουτάισι,  Δραματικό Θέατρο Βατούμ, Πατίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας,  Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Μέγαρο Μουσικής Μονάχου, Πυραμίδες Κάιρο, Μέγαρο Μουσικής Όπερας Αλεξάνδρειας, Εθνικός Οίκος Πολιτισμού της Σόφιας κ.α.). Επί σκηνής έχει συμπράξει με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Αντώνη Καλογιάννη, Μαρία Δημητριάδη, Μανώλη Μητσιά, Σωτηρία Λεονάρδου, Αλεξία, Αφροδίτη Μάνου κ.α.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ:

  1. «ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ» Ποίηση – Μουσική Ντίνου Χριστιανόπουλου.
  2. «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ» Ποίηση Άγγελου Συκελιανού – Μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
  3. «ΤΑ ΠΙΚΡΟΣΑΒΒΑΤΑ & ΜΙΑ ΣΕΡΕΝΑΤΑ» Ποίηση Λευτέρη Παπαδόπουλου – Μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
  4. «ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΜΟΝΑΞΙΑ» Στίχοι – Μουσική Κώστα Άγα.
  5. «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» Ποίηση Γιάννης Ρίτσος – Μουσική Μίκης Θεοδωράκης.

 «Με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, έχω συνεργαστεί πολλές φορές, με κορυφαία συναυλία την εκτέλεση του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟΥ», κατά τις τελετές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον Μάρτιο του 2000. Αυτό δείχνει πόσο τον εκτιμώ και πόσο αναγνωρίζω την αξία και το ήθος του.   Είναι πράγματι ένας ιδανικός ερμηνευτής των τραγουδιών μου

(Αθήνα 17-12-2000).            Μίκης Θεοδωράκης


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…