• 1 Φεβρουαρίου, 2019

Διαθέσιμες από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις προνοιακές παροχές αναπηρίας στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού

Διαθέσιμες από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις προνοιακές παροχές αναπηρίας στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Αλληλεγγύης).

 

Η ηλεκτρονική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για:

  • Αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά και αφορούν σε αρχική χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.
  • Αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από υγειονομική επιτροπή ΚΕΠΑ, η οποία έχει λήξει ή λήγει εντός του επόμενου τριμήνου.
  • Αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους, οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση.

Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους του Δήμου μας, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλμυρού, που εδρεύει στην οδό Δ. Αργυροπούλου 3.

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας από Δευτέρα έως  Παρασκευή, 7:00-15:00.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 2422026366

Email: kentrokoinotitas@almiros.gr

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίζει:

α) Έγγραφο απόδοσης ΑΜΚΑ.

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)

γ) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού τράπεζας ή ΕΛΤΑ από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός IBAN. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος της προνοιακής παροχής να εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.

δ) Αν είναι αλλοδαπός, εκτός των ανωτέρω, πρέπει να προσκομίσει άδεια διαμονής.

ε) Αν υποβάλλει την αίτηση τρίτο πρόσωπο (γονέας, εκπρόσωπος, δικαστικός συμπαραστάτης κ.λπ.) πρέπει να προσκομίζει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο.

στ) Στην περίπτωση παράτασης χορήγησης προνοιακής αναπηρικής, λόγω λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης της υγειονομικής επιτροπής, απαιτείται προσκόμιση της προηγούμενης γνωμάτευσης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής,

Χρήστος Γλιάτης


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…