• 21 Ιανουαρίου, 2019

Στον Μαυρόλοφο αναμένουν να τους …’πουν τι νερό είν’ το νεράκι

Στον Μαυρόλοφο αναμένουν να τους …’πουν τι νερό είν’ το νεράκι

έκδοση 19-1-2019

Σε αναμονή προϋπολογισμού και προγραμματισμού της ΔΕΥΑΑΛ για πιθανή μόνιμη λύση

Όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, σε μέτρηση που είχε πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον Μαυρόλοφο, βρέθηκε ποσότητα Αρσενικού μεγαλύτερη από το νέο επιτρεπόμενο όριο υγιεινής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη ΔΕΥΑΑΛ, καθώς κάθε φορά που πέφτει ο υδροφόρος ορίζοντας, προκύπτει πρόβλημα, με τις τιμές των βαρέων μετάλλων να αυξάνονται.

Η παραλαβή των αποτελεσμάτων από τη Διεύθυνση Υγείας έγινε στις 27/11 και από την επομένη, έγινε νέα λήψη δειγμάτων από τη βρύση και την πομώνα.  Οι μετρήσεις που έγιναν τότε, επιβεβαίωσαν τα πρώτα αποτελέσματα και λήφθηκαν έκτακτα μέτρα. Έκτοτε έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι, με τοιχοκόλληση ειδοποιητηρίων.

Εδώ και δυο μήνες η ΔΕΥΑΑΛ διανέμει πόσιμο νερό στους κατοίκους του Μαυρολόφου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της υπηρεσίας, θα αποφασιστεί με την κατάρτιση του νέου προγράμματος έργων για το 2019 και του νέου προϋπολογισμού, αν και ποια έργα θα πραγματοποιηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών κάναμε συχνά μετρήσεις. Στην τελευταία μέτρηση, τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ποσότητα αρσενικού είναι πολύ κάτω από το όριο. Πλέον είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εντολών της Διεύθυνσης Υγείας ΠΕ Μαγνησίας. Πιστεύω πως δεν θα αργήσουν να μας γνωστοποιήσουν τις μετρήσεις τους και σύντομα να ανακοινωθεί η απόφαση, ώστε οι κάτοικοι να επανέλθουν σε ρυθμούς κανονικότητας.»

 

Χριστίνα Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…