• 7 Ιανουαρίου, 2019

Λύκειο Ελληνίδων: Κοπή πίτας με αφιέρωμα στα Δωδεκάνησα διοργανώνει το Π.Τ.Χ. Αλμυρού

Λύκειο Ελληνίδων: Κοπή πίτας με αφιέρωμα στα Δωδεκάνησα διοργανώνει το Π.Τ.Χ. Αλμυρού

Αφιερωμένη στους χορούς των Δωδεκανήσων θα είναι η εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου,  την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019  στις 12.30 το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτήματος Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη στον Αλμυρό.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα νησιά της Δωδεκανήσου με  τις χορευτικές ομάδες (ενηλίκων και παιδικής)  του περιφερειακού τμήματος Αλμυρού. Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και φαγητό.

Tιμή συμμετοχής 10 ευρώ.

To Περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου που φέτος συμπληρώνει εννέα χρόνια ζωής δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εξακτίνωσης του έργου της  διάσωσης και προβολής της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο  το Νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για  ένα τμήμα δυναμικό που συνεχίζει την επιτυχή του πορεία αριθμώντας έως σήμερα ένα σημαντικό αριθμό χορευτών και εθελοντών, σε τμήματα για παιδιά και τμήματα ενηλίκων. Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή της πλούσιας σε λαογραφικά στοιχεία επαρχίας Αλμυρού,  άλλες συναφείς δράσεις και η τόνωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης του Αλμυρού.    Η ομάδα εμφανίσεων του Αλμυριώτικου Περιφερειακού Τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στην έως τώρα πορεία της,  εκτός από διάφορες εκδηλώσεις στον Αλμυρό και στο Βόλο  συμμετέχει με ιδιαίτερη επιτυχία  σε διοργανώσεις φορέων της περιοχής μας,  σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο με  πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό χαρακτήρα, συνεχίζοντας το έργο του ΛΕΒ ως μια σημαντική εστία κοινωνικής προσφοράς και μια κυψέλη εκπαίδευσης και πολιτισμού με κύριο μέλημα τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής μας ταυτότητας.


Σχετικά Άρθρα

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην επιστολή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας περί “παράτυπων ενεργειών”

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην επιστολή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας περί “παράτυπων ενεργειών”

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, υπογράφει την επιστολή-απάντηση -που παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω- στο Δελτίο Τύπου της…
Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Πρωτότυπη δράση στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα The Love Van   Ένα…