• 2 Ιανουαρίου, 2019

Διάχυτη συγκίνηση στην εκδήλωση του Μ. Λασκαρίδη

Διάχυτη συγκίνηση στην εκδήλωση του Μ. Λασκαρίδη

Ανταποκρίθηκαν γονείς και παιδιά στη συνάντηση της μεγαλύτερης οικογένειας του Αλμυρού

Η μεγαλύτερη «οικογένεια» του Αλμυρού, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018, στην Αποθήκη της Αλατοστράτας.

Αναφερόμαστε στην πρόσκληση του Μιλτιάδη Λασκαρίδη, γυναικολόγου, ο οποίος προσκάλεσε «τα παιδιά» του, σε μια εκδήλωση γνωριμίας μετά από 30 χρόνια θητείας. Η αίθουσα γέμισε από μικρούς και μεγάλους, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γιατρού, καθώς ήταν πολύ ελκυστικό να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους και να γνωρίσουν τον άνθρωπο που τους έφερε στη ζωή. Έτσι, παιδιά βρεφικής ηλικίας, έως και γυναίκες και άνδρες 30 ετών, συνόδεψαν τις μητέρες τους σ’ αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Και για τις μητέρες όμως, η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς οι μήνες της εγκυμοσύνης και ο τοκετός είναι ένα διάστημα στη ζωή μιας γυναίκας που χαράζονται με ανεξίτηλο μελάνι στην ψυχή και στη μνήμη τους και πάντα θέλουν να τις θυμούνται και να τις αφηγούνται. Αναπόλησαν λοιπόν σ’ αυτή την περίοδο και ευχαρίστησαν τον γιατρό που τους συμπαραστάθηκε κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και στον τοκετό, μέσα από την επιστήμη του και την πανθομολογούμενη ευαισθησία του.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Λασκαρίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσφορά ενός γυναικολόγου που βοηθάει μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο μια ζωή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν όνειρο ζωής αυτή η εκδήλωση, να ξανασυναντήσει δηλαδή, όσους είχε την ευτυχία να δει πρώτος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η φοιτήτρια ιατρικής Βάσια Γραψίδη ένα από «τα παιδιά» του κ. Λασκαρίδη, παρουσίασε εν συντομία τα είδη τοκετού, ενώ ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία ο γιατρός καθώς και οι μητέρες αφηγήθηκαν βιωματικές εμπειρίες.

Φυσικά, από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναμνηστική φωτογραφία, στην οποία όμως -αν και «παιδί του»- λείπω η ίδια, καθώς έπρεπε να είμαι πίσω από τον φακό για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Ευχόμαστε πάντα τέτοια και περιμένουμε την επόμενη συνάντηση!

Χριστίνα Ν. Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…