• 1 Δεκεμβρίου, 2018

“Πάρ’τε Πρωτοβουλία” – Το σύνθημα νίκης του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου

“Πάρ’τε Πρωτοβουλία” – Το σύνθημα νίκης του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου

Ζητά συμμετοχή, ιδέες και πρωτοβουλίες ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Αυτός ήταν ο στόχος του, κατά την αναφορά του και στο βήμα, στην πρώτη αυτή ανοικτή συγκέντρωση, χθες Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στον Αλότοπο. Άλλωστε το σύνθημα που μας υποδεχόταν στον χώρο “Πάρ’τε Πρωτοβουλία” υπηρετεί συνολικά την ιδέα της Δημοτικής παράταξης.

Ο Φώτης Χατζηδημητρίου άνοιξε την εκδήλωση, καλωσόρισε τα νέα μέλη, τους φίλους και τους πρωτεργάτες που παραμένουν και συνεχίζουν. Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, αναφέρθηκε στο έργο, αλλά και στους στόχους της παράταξης, μέσα από αυτοκριτική, όραμα, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνέχεια του εκλογικού αγώνα.

Την εκδήλωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Αλμυρού, επένδυσε μουσικά ο Φώτης Τάμπας με το συγκρότημά του.

Παραθέτουμε την ομιλία του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, όπως και το βίντεο της χθεσινής εκδήλωσης:

 

Φίλες  και φίλοι

Κυρίες  και κύριοι

Καλησπέρα  σας.

 

Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την παρουσία σας στην αποψινή μας εκδήλωση.

Μια παρουσία που γεννά αυτοπεποίθηση και σιγουριά, και στέλνει το δικό της πολύ ελπιδοφόρο  μήνυμα.

 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι

είναι πολύ δύσκολες οι εποχές που ζούμε, απαιτούν συνεχή και επίπονη προσπάθεια για να εξασφαλίσει ο καθένας τα απαραίτητα για τη ζωή, για ένα ελάχιστο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλον τον κόσμο.

Αυτές οι εποχές μάλλον δεν προσφέρονται για να υπάρχουν και να ανθίζουν συλλογικές προσπάθειες.

Δεν προσφέρονται για να επιχειρούνται κοινές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα  από ανθρώπους που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους.

 

Πολύ περισσότερο που, με τις εξελίξεις των τελευταίων ετών κυρίως, έχει γίνει πολύ δύσκολο για τον καθένα να πιστέψει σε ένα όραμα αφού και όσες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί, κατέρρευσαν .

 

Όμως!!  Παρόλα αυτά, εμείς απόψε είμαστε εδώ!!

Είμαστε εδώ, άλλοι πιο παλιοί και άλλοι πιο νέοι στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, άλλοι συνεισφέροντας την εμπειρία τους και άλλοι καταθέτοντας τον ενθουσιασμό τους.

Είμαστε εδώ γιατί δεν είμαστε χτεσινοί και γνωριζόμαστε όλοι καλά σ’ αυτόν τον μικρό τόπο που τα ΄φερε η μοίρα να ζούμε.

 

Είμαστε κυρίως εδώ, γιατί αποτελούμε όλες και όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αναπόσπαστα μέρη  μιας αντίληψης, που από τη δημιουργία της υπηρέτησε, συνεχίζει να υπηρετεί και θα υπηρετεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Μιας στάσης ζωής που θα προτάσσει πάντα το ενδιαφέρον για την προκοπή της τοπικής κοινωνίας, την ανιδιοτελή φροντίδα και μέριμνα για τον συνδημότη, τη δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου, και θα θέτει στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι

Πιστεύουμε πως έχουμε κάθε λόγο να  είμαστε  περήφανοι  για  όσα  κάναμε  κατά  το χρονικό διάστημα  που υπηρετήσαμε  το Δήμο μας, πως βγάλαμε τον τόπο από τις  παθογένειές  του. Όχι χωρίς εμπόδια, όχι χωρίς δυσκολίες και αδυναμίες, η παρουσία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ όλα τα τελευταία χρόνια τόσο από θέσεις αντιπολίτευσης όσο και – κυρίως- από τις θέσεις Διοίκησης, είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως τράβηξε τον τόπο συνολικά ΜΠΡΟΣΤΑ από κάθε άποψη.

 

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα πνοής, υποδομών και ανάπτυξης ( η Λιμνοδεξαμενή Ξηριά , η αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας και περιμετρικών οδών Αλμυρού, η Ανάδειξη – προστασία και αξιοποίηση «Λίμνες Ζηρέλια», η Ανάπλαση του Πάρκου της οδού Κροκίων, η αποχέτευση Σούρπης ,  η κατάργηση του άναρχου σκουπιδότοπου στις όχθες  του ΞΗΡΙΑ και η δημιουργία  του σύγχρονου  σταθμού μεταφόρτωσης  του απορριμάτων,  η δημιουργία  σχολικών μονάδων,  η αποκατάσταση και ανάδειξη  του ιστορικού  δημοτικού σχολείου της  Ευξεινούπολης, η Πινακοθήκη κ.α)  που έκαναν τον Αλμυρό μια σύγχρονη πόλη, ανέπτυξαν συνολικά την περιοχή και πρόσφεραν μια πιο ποιοτική ζωή στους κατοίκους του Δήμου, αν και από μόνα τους θα αρκούσαν για να επιβεβαιώσουν την αλήθεια των λόγων μας.

 

Δεν είναι μόνο η πλήρης οικονομική εξυγίανση του Δήμου και η απόλυτα εξορθολογισμένη λειτουργία του μέσα σε συνθήκες εθνικής οικονομικής καταστροφής.


Δεν είναι μόνο ο νέος αέρας που φύσηξε στον Πολιτισμό και τις υποστηρικτικές δομές.

 

 

Είναι ταυτόχρονα -και κυρίως- η διαφορετική λογική με την οποία μπόλιασε  η ύπαρξη, η λειτουργία και η δράση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ τόσο τη λειτουργία του Δήμου, όσο και συνολικά την τοπική κοινωνία!!

Είναι η λογική της δημοκρατίας στη διοίκηση του Δήμου.

Είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τον Δημότη και τις ανάγκες του.

Είναι η ανάπτυξη της αλληλεγγύης προς τον αδύναμο ή τον ανήμπορο.

Είναι η φροντίδα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και για την ανάπτυξη του τόπου πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, πάντα με έναν Δήμο  ανθρώπινο, δημοκρατικό και ανοιχτό σε όλους.

 

Έτσι λοιπόν, πρέπει να πούμε πως ακόμη και αν δεν υπήρχε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μέχρι σήμερα, θα έπρεπε να δημιουργηθεί.

 

Ο τόπος είχε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στις τελευταίες εκλογές.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει το δικό μας έργο σε όλους τους τομείς, αλλά αντίθετα επιδόθηκε σε ένα απίστευτο “κυνήγι μαγισσών” και βύθισε τον Δήμο στην απραξία και τη στασιμότητα. Θέλησε να διοικήσει προσπαθώντας να ακυρώσει το έργο μας.

 

Πίστεψε πως αυτό θα της ήταν αρκετό.


Έκανε λάθος.

Κινείται  σε  λογικές  που ανήκουν στο παρελθόν.

Είναι   βαθειά   νυκτωμένη  από τις  ανάγκες  που επιτάσσουν οι καιροί,  δεν έχει  αντίληψη  και συναίσθηση  των νέων συνθηκών της ζωής και της ταχύτητας   με την οποία  τρέχουν τα  πράγματα.

Αδυνατεί να τα παρακολουθήσει, πόσο μάλλον να πορευθεί  μαζί τους και να χαράξει το αύριο.

Μας  γύρισε πολύ πίσω, στη δεκαετία του 1980 , διακατέχεται από τη  λογική του κοινοτάρχη, γιατί περί αυτού πρόκειται.

 

Το μοναδικό πράγμα για το οποίο μπορεί να περηφανεύεται, είναι για τις μηνύσεις τις οποίες έχει υποβάλλει κατά πάντων.

Πράγματι, πολύ δύσκολα θα βρεθεί άλλη δημοτική αρχή να την ξεπεράσει στις μηνύσεις.

 

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως συνέχισε να μας αντιπολιτεύεται, να αντιπολιτεύεται τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ακόμη κι όταν εμείς βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση. Αυτό από μια άποψη είναι λογικό, καθώς όταν δεν έχεις έργο να παρουσιάσεις, αρκείσαι στην καταστροφολογία και την στην αποδόμηση του έργου που είχε παραχθεί από τους προηγούμενους.

 

Βαδίζουμε  προς  τις εκλογές.  Εμείς  είμαστε  έτοιμοι,  όπως  πάντα, γιατί  η παρουσία  μας  στα  κοινά είναι αδιάλειπτη,  αντέξαμε  και αντέχουμε  τις  δυσκολίες, υπηρετήσαμε  και υπηρετούμε  και με  τα  λάθη μας,   με  ανιδιοτέλεια  το τόπο.

 

΄Εχουμε  απτά  δείγματα  της πολιτείας  μας, του ήθους  μας, της  πίστης  μας  στις  δημοκρατικές  αρχές , στην αυτοδιοίκηση, στον άνθρωπο.

 

Και  επειδή  άνοιξαν  οι διεργασίες  για τις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές  , θέλουμε  να επισημάνουμε  το γεγονός  ότι όλοι μα  όλοι  ασχολούνται  ιδιαίτερα μαζί μας.  Θα ήθελαν πολύ  να  μην υπήρχαμε. Αυτό αποδεικνύει τη δυναμική της παράταξής μας.

Υπάρχουν φωνές, που κάνουν λόγο για την ανάγκη του νέου   στο Δήμο.

Ειλικρινά  δεν έχω  κατανοήσει πώς  το εννοούν. Ηλικιακά; σε  ιδέες ;  Αντιλαμβάνομαι  την αγωνία  τους.

Η  παράταξή μας, πάντοτε  ήταν  από κάθε  άποψη  νέα, σήμερα  δε,   κατέρχεται στο στίβο  και πάλι  ανανεωμένη,  σε  ηλικία,  ιδέες  και όραμα. Όσο για  μένα   μπορεί να  είμαι  χρόνια  στο κοινό καλό,  αλλά  είμαι νέος  από κάθε  άποψη και κυρίως  σε  ιδέες.  Οι φίλοι αυτοί,  παραβλέπουν  την αναντικατάστατη αξία    της  εμπειρίας  , της γνώσης  και του οράματος,  και τις  αρχές  του ήθους, διαφάνειας  και συμπεριφοράς  σε  ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που με  συνέπεια  επιδείξαμε  όλα  αυτά  τα  χρόνια  και μας  καθοδηγούν στη συνέχειά  μας.

 

Αγαπάμε πολύ τον τόπο μας για να τον αφήσουμε σε τέτοια εγκατάλειψη, σαν κι αυτή που βιώνει απ’ τη σημερινή δημοτική αρχή.

 

Τα  χρόνια   που  είμαστε  αντιπολίτευση υπήρξαν  εποικοδομητικά.

Ασκήσαμε  ως  παράταξη  τα  καθήκοντά  μας, στις  επάλξεις, όπου μας  έταξε  η κοινωνία. 

Ήμασταν παρόντες, ασκούσαμε  και ασκούμε   τον έλεγχο, καταθέτουμε   προτάσεις  και συμβάλλουμε  με κάθε  τρόπο για  τη πρόοδο της κοινωνίας  μας.

Επικοινωνήσαμε, με σύνεση, λογική και γνώση  τις θέσεις μας από κάθε  βήμα . Δεν  εξαφανισθήκαμε.  Και γι΄ αυτό άλλωστε  υπάρχουμε  σήμερα.

Κατά  δεύτερο λόγο και ιδιαίτερα  όσον  αφορά  εμένα προσωπικά, ο χρόνος  αυτός,  μακρυά  από τη δίνη της  καθημερινότητας  και της διοίκησης,  υπήρξε  πολύτιμος  για  αναστοχασμό, αυτοκριτική, για λάθη και παραλείψεις, που υπήρξαν και πάντα    θα υπάρχουν όσο υπάρχει δράση, αρκεί να  γίνεται με ειλικρίνεια  και καλή προαίρεση, με  βοήθησαν  να  ανασυγκροτηθώ και να καταλήξω  σε πολύ χρήσιμα  συμπεράσματα. Για  να εμφανισθώ  από κάθε  άποψη  ανανεωμένος, να  αντιληφθώ τα  προτάγματα  των καιρών  και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα στις  τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε.

 

Σήμερα λοιπόν, βρισκόμαστε εδώ για μια πρώτη συνάντηση.

 

Ηταν καιρός να βγουν -ή να ξαναβγούν- μπροστά, όσοι δεν αισθάνονται κυνηγοί της ευκαιρίας.

Όσοι νιώθουν πως έχουν σχέδιο, πρόγραμμα, όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο και μάλιστα το έχουν αποδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο όλα τα τελευταία χρόνια.

 

Αλλά πρώτα και πριν απ’ όλα, είμαστε εδώ για να γνωριστούμε και να ξαναγνωριστούμε, οι παλιότεροι με τους νεότερους.

 

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να κουβεντιάσουμε για τις ζωές μας και για το πώς μπορούν να γίνουν καλύτερες σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, μαζί με το μέλλον των παιδιών μας.

 

Είμαστε εδώ για να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε  τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε και θα γίνουμε διαμορφωτές των εξελίξεων.

 

Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε όχι κάτι το ευκαιριακό (ποτέ δεν το κάναμε αυτό), μα ολόκληρο το πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας μας που νιώθει να πνίγεται και να ασφυκτιά στη σημερινή κατάσταση και που τώρα μπορεί να συγκρίνει και να αποφασίσει.

 

Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε την αφετηρία μιας επανεκκίνησης για τον Δήμο του Αλμυρού, πάνω στις αρχές και τις αξίες που ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους και σε συνειδητοποιημένους δημότες.

 

 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι

Τέτοιες βραδιές σαν την αποψινή που αναδεικνύουν τη συλλογικότητα, έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ αυτή που φαίνεται αρχικά.
 

Γιατί πέρα από το μεγάλο πολιτικό και αυτοδιοικητικό μήνυμα που εκπέμπουν, μας βοηθούν να βρισκόμαστε και να γνωριζόμαστε ή να ξαναγνωριζόμαστε.

Γιατί μας δίνουν δύναμη να ξεκινήσουμε το μεγάλον αγώνα που μας περιμένει όλους και που είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα μας βρει νικητές.

Γιατί αρκετά ακούμε τριγύρω από διάφορους περί ανανέωσης και νέων ανθρώπων.

Μα εμείς ξέρουμε καλά πως η καλύτερη ανανέωση είναι να κερδίζεις διαρκώς καινούργιους ανθρώπους να αγωνιστούν σε μια έντιμη, ειλικρινή, γνήσια αυτοδιοικητική προσπάθεια με Όραμα και Σχέδιο, με Λογισμό και μ’ Όνειρο.


Που είναι πάντα νέα, γιατί συνδυάζει τη φρεσκάδα και τη δύναμη της αυτοδιοικητικής δράσης με αντιλήψεις που είναι σύγχρονες και επίκαιρες, με τη συμμετοχή, με την ανιδιοτέλεια, με τη φροντίδα και την αλληλεγγύη για τον αδύναμο, με το σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, για την ευημερία των ανθρώπων του.

 

Σε μια προσπάθεια που πήγε πολύ μπροστά τον Αλμυρό, διακόπηκε προσωρινά πριν λίγα χρόνια, αλλά που είμαι βέβαιος πως θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, με νέα ορμή και με πολύ σπουδαιότερα αποτελέσματα, όπως το φανερώνει και η αποψινή σας παρουσία εδώ, σ’ αυτή την εκδήλωση- γιορτή.


Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για τη συγκινητική παρουσία σας.  Καλές γιορτές και καλό κουράγιο σ’ όλους. Μπροστά είναι ο αγώνας, μπροστά κι η νίκη!! Ναστε καλά!!

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους επιχορηγήσεις, νέοι ανάδοχοι και δεσμεύσεις ποσών για έργα

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους επιχορηγήσεις, νέοι ανάδοχοι και δεσμεύσεις ποσών για έργα

Σε ράλι ολοκλήρωσης της θητείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να ολοκληρώσει έργα και να αξιοποιήσει…
Οι περιοχές ανάπλασης στον Αλμυρό με ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 1,2 εκ. ευρώ

Οι περιοχές ανάπλασης στον Αλμυρό με ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 1,2 εκ. ευρώ

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με νεότερα για τις αναπλάσεις της εισόδου και κοινοχρήστων…
Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Δημοσιεύουμε το μήνυμα του Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων: Ανοίγει…