• 29 Νοεμβρίου, 2018

Παρέμβαση Ευθ. Ζιγγιρίδη για την κατάργηση του πρακτορείου της ΔΕΗ

Παρέμβαση Ευθ. Ζιγγιρίδη για την κατάργηση του πρακτορείου της ΔΕΗ

 γράφει ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης BEng MSc AMIEE MILT, Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού

Η αποσάθρωση του δημόσιου τομέα με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αποτελεί γεγονός λόγω μνημονίων και οικονομικής διάλυσης της χώρας με το επίσημο Κράτος να δηλώνει απών.  Σε αυτή την λαίλαπα υποτιθέμενου εξορθολογισμού πλήττεται βάναυσα η ελληνική περιφέρεια με την λέξη “Αποκέντρωση” να καταντά πλέον κουρέλι οικονομικής σκοπιμότητας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ στην Λαμία πρότεινε την κατάργηση του Πρακτορείου της ΔΕΗ στον Αλμυρό. Στα πλαίσια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής συνεχίζεται ο «διωγμός» των υπηρεσιών που σχετίζονται με το δημόσιο. Η αποψίλωση των υπηρεσιών (ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΑ, αποδυνάμωση ΕΣΥ) από την πόλη μας οδηγεί σε συρρίκνωση  της οικονομικής δραστηριότητας στον Αλμυρό και σε απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών με συνέπεια  την απαξίωση και την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Ένας Δήμος  με κατ’ εξοχήν αγροτικό πληθυσμό στον οποίο υπάρχουν εκατοντάδες εγκαταστάσεις αρδευτικών συστημάτων, εκατοντάδες εμπορικές και βιοτεχνικές παροχές της ΔΕΗ, με έκταση 905 τ.χ. δηλαδή μέσα στους 20 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με πληθυσμό 19.000 περίπου κατοίκους , θα χάσει και την τελευταία δημόσια υπηρεσία του, εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων  θα χρειαστεί να έρχεται κλιμάκιο από τον Βόλο προκειμένου να αποκαταστήσει την βλάβη. Οι αποστάσεις στον Καλλικρατικό δήμο του Αλμυρού είναι τεράστιες. Προκειμένου να φθάσουν συνεργεία από τον Βόλο σε χωριά όπως η Βρύναινα και η Ανάβρα, όπου υπάρχουν δεκάδες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, θα χρειαστούν 1,5 με 2 ώρες.

Ο Αλμυρός αποτελεί πλουτοπαραγωγική ενότητα που κατατάσσεται μέσα στις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρας έχοντας πλούσια παραγωγή σε κτηνοτροφικά και αγροτικά  προιόντα. Ο Δήμος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Οι κινήσεις αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών με τελευταία πρόταση το υποκατάστημα της ΔΕΗ  γίνεται με το επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων, που προβάλει η συγκυβέρνηση. Επιχείρημα προσχηματικό, καθόσον με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο.  Όπως και για άλλα ζητήματα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα αναγκαστούν και πάλι να ξενιτεύονται προς Βόλο, ενώ η πόλη μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Απαιτείται η σύμπραξη όλων των  φορέων, Περιφέρειας, Δήμου και βουλευτών του Νομού, ώστε να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας από τον Αλμυρό.

Εφόσον ληφθεί τέτοια απόφαση για το υποκατάστημα της  ΔΕΗ, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, εγκυμονεί κινδύνους για την απρόσκοπτη λειτουργία επιχειρήσεων της περιοχής και των αρδευτικών συστημάτων την καλοκαιρινή περίοδο. Υποβαθμίζει την ανάγκη συντήρησης και επισκευής των δικτύων της ΔΕΗ. Υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας της περιοχής. Στον τόπο μας επιβάλλεται άλλο ένα πάνω στα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Όλοι οι πολίτες του Δήμου Αλμυρού πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και  προληπτικά για να υποστηρίξουμε την αντίθεση μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να παραμένουμε απλοί θεατές σε ενέργειες οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα και τις ζωές όλων μας.


Σχετικά Άρθρα

Διαδικτυακές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από την “Πρόταση ζωής”

Διαδικτυακές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από την “Πρόταση ζωής”

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ.…
Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε βιωματικό σεμινάριο της «Πρότασης Ζωής»

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε βιωματικό σεμινάριο της «Πρότασης Ζωής»

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό-Βιωματικό Σεμινάριο  διάρκειας τριών ωρών  διοργανώθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023  το απόγευμα, από το…
Πρόταση ζωής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής – «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις»

Πρόταση ζωής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής – «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα…

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο…