• 20 Νοεμβρίου, 2018

Ενημέρωση για την είσπραξη επιδοτήσεων από τον Γ. Λωρίτη – Παρέμβαση Έλενας Ράπτη

Ενημέρωση για την είσπραξη επιδοτήσεων από τον Γ. Λωρίτη – Παρέμβαση Έλενας Ράπτη

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Σούρπης – Αλμυρού, αναφορικά με την παρακράτηση επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι συνέπειες από την ανάρτηση των δασικών χαρτών συνεχίζονται, με πολλούς αγρότες που έχουν υποβάλλει αντιρρήσεις, να μην έχουν λάβει τις βασικές ενισχύσεις που πιστώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γλιάτης Στάθης, ενώ ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Λωρίτης αποτέλεσε τον βασικό ομιλητή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, σε περιοχές όπου έχουν κυρωθεί οι δασικοί χάρτες και οι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε υποβολή αντιρρήσεων, δεν έλαβαν τις επιδοτήσεις, παρά το γεγονός πως οι υποθέσεις τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τον Οκτώβριο του ’18, δεν διευκρινίζονται οι ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να διεκδικήσουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Ο κ. Λωρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως μέσω μιας εξουσιοδότησης, υπογεγραμμένης από από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, μπορεί να ζητηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινιστική απάντηση σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι αγρότες που δεν έχουν λάβει ακόμη τη βασική ενίσχυση.  Ένα επίσημο έγγραφο υπογεγραμμένο από ένα σημαντικό αριθμό ατόμων θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπευθύνων και άμεσα θα κληθούν να απαντήσουν.

Παρέμβαση Έλενας Ράπτη

Η κα Έλενα Ράπτη που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, κατά την τοποθέτησή της ανέφερε το προγραμματισμένο ραντεβού με την Δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου. Μετά από επικοινωνία μαζί της δήλωσε στο e-almyros.gr: “Ακόμη και ετούτη την ύστατη ώρα, να υπογραμμιστεί η παράνομη και υπερβαίνουσα κάθε έννοια κοινής λογικής και ορθού νομικού μέτρου, πρακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά στην οριζόντια περικοπή των επιδοτήσεων, εν μέσω δικαστικής και διοικητικής εκκρεμοδικίας, λόγω δασικών χαρτών.
Ενημερώνω ότι μετέβηκα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας-Στερεάς του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, συναντήθηκα-παρουσία αγροτών Αλμυρού- με τον διευθυντή κ. Βαλιώτη Αθανάσιο, και συνομιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, κ. Κέντρο Γεώργιο, για το θέμα. Eξέθεσα το ζήτημα λαμβάνοντας διαβεβαίωση για εξέτασή του και προγραμματισμό σύσκεψης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυση του ζητήματος, κατά περίπτωση.”


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…