• 9 Οκτωβρίου, 2018

Προθέσεις υποψηφιότητας νυν Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων

Προθέσεις υποψηφιότητας νυν Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων

Μουδιασμένοι δείχνουν οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από τις αλλαγές που θα επιφέρει ο «Κλεισθένης», αλλά και από το πολιτικό σκηνικό των επερχόμενων εκλογών. Ενώ στους όμορους Δήμους, είναι ξεκάθαρες οι υποψηφιότητες που πηγάζουν από τις πολυπληθέστερες Δημοτικές Παρατάξεις, στον Αλμυρό, ακόμη γίνονται διεργασίες για να προκύψουν τα τελικά σχήματα αυτών και βεβαίως και οι μπροστάρηδες υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Παρότι στον «Κλεισθένη» δεν χρειάζεται να ανήκει ο υποψήφιος πρόεδρος σε κάποια κεντρική Δημοτική Παράταξη, οι περισσότεροι πρόεδροι έχουν δεχθεί αιτήματα, πιθανών υποψηφίων, για να έχουν τη στήριξή τους. Συνολικά απορρέει η δυσαρέσκεια των Προέδρων από τις αλλαγές στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτές που προέκυψαν από τον Καλλικράτη και αυτές που «έρχονται» με τον Κλεισθένη, φαίνεται πως έχουν όρεξη για δουλειά και βρίσκονται σε ένα πόλεμο δίχως όπλα.

Θυμίζουμε ότι αλλάζει η διάρκεια της θητείας στα 4 από τα 5 χρόνια.  Οι υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι όσες και ο αριθμός των μελών των Συμβουλίων προσαυξημένος έως και 30%. Η ποσόστωση στις υποψηφιότητες για τις γυναίκες δυσκολεύει, καθώς είναι στο 40% και δεν προκύπτουν μέχρι τώρα σ’ αυτό το ποσοστό ενδιαφερόμενες υποψήφιες σύμβουλοι. Θα έχουμε όπως προείπαμε ξεχωριστές κάλπες για τις εκλογές στις κοινότητες. Τέλος οι Κοινότητες είναι δύο κατηγοριών, στις κάτω των 300 κατοίκων που έχουν ενιαίο ψηφοδέλτιο και στις άνω των 300 όπου θα υπάρχουν ψηφοδέλτια Συνδυασμών και ανεξάρτητα από τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων και περιφερειαρχών.

 

Δηλώσεις προέδρων

Ας δούμε όμως τι δήλωσαν στο «Λαό» οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Αλμυρού:

Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού: παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, η απόφαση θα ληφθεί από την Δημοτική μας παράταξη «Αλμυρός – Ευθύνη – Δημιουργία» του Δημήτρη Εσερίδη.

Τέφογλου Αργύρης, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης: είμαι σε διερεύνηση του πολιτικού σκηνικού. Το ενδιαφέρον μου παραμένει, πάντα για την Ευξεινούπολη. Αν πρόκειται τα τοπικά συμβούλια να μην έχουν τις δυνατότητες που χρειάζεται για να υλοποιούν έργο, θα προτιμήσω να μείνω εκτός εκλογικής μάχης.

Βαλωμένος Ιωάννης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων: ως Πρόεδρος έχω αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα.

Χουλιαράς Ιωάννης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη Βρύναινας: δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Κωνσταντίνου Γρηγόρης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας: δεν γνωρίζουμε ακόμη τις τελικές υποψηφιότητες για να πω αν θα δώσω κάπου στήριξη. Εξάλλου δεν έχω αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφιος και ο ίδιος.

Τηγανοπούλου Ζωή (πρώτη πρόεδρος της Αμαλιάπολης σ’ αυτή τη θητείας): δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ τόσο ενεργά, οπότε δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφια.

Καραγιάννης Ευστάθιος (δεύτερος και νυν πρόεδρος της κοινότητας Αμαλιάπολης): Μόνο σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, θα είμαι υποψήφιος και μόνο στο ψηφοδέλτιό του.

Τσανής Γεώργιος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας: δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

Γκουράρος Αναστάσιος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ανθοτόπου: είναι νωρίς ακόμη για να τοποθετηθώ. Ο νόμος έχει αλλάξει και αναμένουμε τις υποψηφιότητες των Δημάρχων.

Μαρκάκης Γεώργιος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου: είναι ανασταλτικός παράγοντας ο Κλεισθένης για να ασχοληθεί κανείς, γι’ αυτό το λόγο δεν έχω αποφασίσει αν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Χαλκιάς Ιωάννης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βρύναινας: μετά από δύο τετραετίες, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αναλάβει κάποιος νεότερος και να βοηθήσει το χωριό μας.

Πανταζής Πανταζής, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δρυμώνας: δεν έχω αποφασίσει ακόμη, είμαι σε διερευνητικό στάδιο σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητά μου.

Πολυμέρου Ευστάθιος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοκκωτών: θεωρώ ότι έχω κλείσει ένα κύκλο θητείας τα τελευταία 9 περίπου χρόνια, δεν θα είμαι υποψήφιος.

Ιωάννου Χρήστος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κροκίου: περιμένω τις υποψηφιότητες, είναι νωρίς ακόμη, θα αποφασίσω στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μαμούρας Στέργιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κωφών: είναι νωρίς προς το παρόν, θα αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα.

Χριστοδούλου Αθανάσιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου: δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

Παπαδογιάννης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πτελεού: δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2019.

Γουρναρόπουλος Σπυρίδων, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σούρπης: δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Επίσκοπος Κωνσταντίνος, Πόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φυλάκης: Αν είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Εσερίδης, θα είμαι μαζί του εφόσον το επιθυμεί. Σε άλλη περίπτωση θα εξετάσω την υποψηφιότητά μου αναλόγως του πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί.


Σχετικά Άρθρα

Ο Αρ. Μπασδάνης παρουσίασε τους υποψηφίους του “Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος”

Ο Αρ. Μπασδάνης παρουσίασε τους υποψηφίους του “Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος”

Σε εγκάρδιο κλίμα και με όρους αποφασιστικότητας και δυναμικής για την επιχειρηματικότητα του αύριο πραγματοποιήθηκε το…
Εκλογές επιμελητηρίου: Παρουσιάζει 50 υποψήφιους ο Αρ. Μπασδάνης

Εκλογές επιμελητηρίου: Παρουσιάζει 50 υποψήφιους ο Αρ. Μπασδάνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ   Το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ο επικεφαλής και Πρόεδρος του…
Εκλογές στον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Εκλογές στον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης καλεί τα μέλη του σε εκλογές για την…