• 9 Οκτωβρίου, 2018

Μαρία Ξάνθη: Από τον Άθλο Αλμυρού στην Εθνική ομάδα Κορασίδων

Μαρία Ξάνθη: Από τον Άθλο Αλμυρού στην Εθνική ομάδα Κορασίδων

Η δεκαεξάχρονη Μαρία, με καταγωγή από την Αμαλιάπολη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στα γήπεδα και να κερδίσει με την αξία της μια θέση, στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Κορασίδων.

Η ασχολία της με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από μικρή ηλικία, στον Άθλο Αλμυρού, όπου έπαιζε με τη μικτή ομάδα του Συλλόγου. Με τη μετάβασή της από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, ο πρόεδρος του Άθλου κ. Μπάμπης Ζέρβας τη σύστησε τον προπονητή του Μαγνησιακού κ. Θεόδωρο Κατσαμούρα.

Η Μαρία πραγματοποίησε τη μεταγραφή της στον Μαγνησιακό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη γυναικεία ομάδα. Ο χρόνος συμμετοχής της στα παιχνίδια ήταν περιορισμένος, καθώς το νεαρό της ηλικίας της δεν επέτρεπε τη συμμετοχή στη γυναικεία ομάδα.

Την προηγούμενη χρονιά, ήρθε η πρόταση από τις Ελπίδες Καρδίτσας. Με προπονητή τον Τάκη Κουτσονάσιο, η Μαρία αγωνίζεται πλέον στη Β’ Εθνική κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ ζει και μόνιμα στην Καρδίτσα συνεχίζοντας το σχολείο και τις προπονήσεις της.

Η κλήση από την Εθνική Ομάδα

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, η Μαρία είχε συμμετάσχει σε κάποιες προπονήσεις της Εθνικής. Καταλυτικό ρόλο όμως έπαιξε η εμφάνισή της με την ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας σε περσινό αγώνα. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, φαίνεται πως για τον προπονητή της Εθνικής κ. Πριόνο Αντώνη, ήταν αρκετό ώστε να την καλέσει στην Εθνική Ομάδα. Κατά το προηγούμενο διάστημα η 16χρονη αθλήτρια συμμετείχε σε προπονήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Πλέον, προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα από τις  10 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στις 12/10/18 και ώρα 12:00 τη Βόρεια Ιρλανδία στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, στις 15/10/18 στις 12:00 το Καζακστάν, επίσης στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και στις 18/10 στις 12:00 την Ελβετία στο γήπεδο της Κρανούλας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!

(Στη φωτογραφία η Μαρία διακρίνεται τρίτη από αριστερά στην πάνω σειρά)