• 17 Σεπτεμβρίου, 2018

Το e-almyros.gr καταγράφει το πολιτικό σκηνικό για τις Δημοτικές Εκλογές

Το e-almyros.gr καταγράφει το πολιτικό σκηνικό για τις Δημοτικές Εκλογές

 

Υποψήφιοι, πιθανοί υποψήφιοι και διασταυρωμένες πληροφορίες

 

Ο προεκλογικός πυρετός για την τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αρχίσει και ο «Λαός» καταγράφει σε ένα πρώτο ρεπορτάζ του το πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, κάποιοι μας εμπιστεύθηκαν με κάποιες πληροφορίες, αλλά κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, άλλοι άφησαν τους φίλους και γνωστούς τους να μας δώσουν τις πρώτες πληροφορίες. Ό,τι διαβάζετε σ’ αυτό το άρθρο είναι καλά διασταυρωμένο. Πάμε λοιπόν να δούμε αρχικά με τους εκλεγμένους επικεφαλής του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα με τα ονόματα που μέχρι στιγμής κυκλοφορούν και «οπλοφορούν» με τους δικούς τους υποστηρικτές και ψηφόρους.

Στους Δημαρχιακούς κύκλους, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν δέχονται προς το παρόν κουβέντα για τα προεκλογικά. Τουλάχιστον σε ευρύτερο κύκλο. Η μόνη δήλωση που εκμαιεύσαμε είναι  ότι ο Δήμαρχος εργάζεται για την ολοκλήρωση του έργου όπως το οραματίστηκε ο συνδυασμός του για αυτή τη θητεία και ότι η δυναμική του συνδυασμού παραμένει προσηλωμένη σ’ αυτό το σκοπό. Ο Δημήτρης Κ. Εσερίδης λοιπόν, κρατά τα χαρτιά του κλειστά και βεβαίως ως νυν Δήμαρχος είναι σε πλεονεκτική θέση. Δεν θα μας θορυβήσει αν τελικά «μιλήσει τελευταίος».

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος πρώην Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, μέχρι στιγμής δέχθηκε πολλές προτάσεις για συνεργασία και φαίνεται ότι παρατηρεί την κινητικότητα των υπολοίπων. Ο ίδιος και ο Δήμαρχος εκτιμούμε ότι πριν το νήμα θα διαμορφώσουν το τελικό πολιτικό σκηνικό για τα Δημοτικά πράγματα.

Ο Νίκος Τσανής σε ερώτηση του «Λαού» για την πιθανή υποψηφιότητά του, προτίμησε να τοποθετηθεί με γραπτή δήλωση, η οποία κινείται σε ενωτικό κλίμα.

Ο ίδιος δηλώνει λοιπόν:

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό ο Αλμυρός έχασε ακόμη μια κρίσιμη πενταετία. Η Δημοτική Αρχή του κ. Εσερίδη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των απαιτήσεων, γύρισε τον Δήμο Αλμυρού χρόνια πίσω.

Επίσης, κατά την γνώμη, μου οι Δημοτικές παρατάξεις με την μορφή που έχουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ξεπεραστεί. Το 2019 δεν είναι 2014.

Σήμερα είναι αναγκαιότητα και επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας πλατιάς, προοδευτικής, δημιουργικής και δημοκρατικής συμπαράταξης που θα οδηγήσει τον Δήμο Αλμυρού και την περιοχή μας μπροστά στη νέα εποχή. Η αναγκαιότητα αυτή δείχνει να προσκρούει σε μικροπολιτικά συμφέροντα και κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες τοπικών παραγόντων.

Είναι ώρα να μπει το «εμείς» μπροστά από το «εγώ» και μέσα από πλατιές δημοκρατικές διαδικασίες να βαδίσουμε ενωμένοι για το καλό του τόπου και των παιδιών μας. Όσον αφορά τη δική μου παρέμβαση θα συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις στην παραπάνω κατεύθυνση, γνωρίζοντας όμως ότι δεν εξαρτάται μόνο από ‘μενα.

Ξεκάθαρα ο Σπύρος Ράππος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά ο συνδυασμός του «Δυναμικά μπροστά» ίσως επιφυλάσσει νεότερο υποψήφιο και πολύ πιθανό να πρόκετιαι για πολύ «κοντινό πρόσωπο» του πρώην Δημάρχου.

Ο Κώστας Κρανάς Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι μαζί – Νέα πορεία- ακόμη βρίσκεται στη διερεύνηση του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού, για να αποφασίσει την πιθανή του υποψηφιότητα και κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Ο Σάββας Τσόγκας επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», αναμένει τις διεργασίες του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως αναζητείται νέο πρόσωπο, μέσα από τους κόλπους του ΚΚΕ. Περίπου το Δεκέμβριο υπολογίζουμε ότι θα είναι ικανός ο συνδυασμός να δημοσιεύσει τον υποψήφιό του.

Ο Δημήτρης Τσούτσας Πτυχιούχος Παντείου, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην πρόεδρος Συλλόγων της περιοχής, συγγραφέας βιβλίων τοπικής Ιστορίας, τέως αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος με την Ενωτική Δημοτική Κίνηση, παλαιότερα υπεύθυνος της ΝΕΛΕ Μαγνησίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας εκδηλώνει ανοιχτά το ενδιαφέρον του, έχει ήδη έτοιμο τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του, ετοιμάζει συμμαχίες που θα συζητηθούν πολύ και σε συζητήσεις του διατείνεται πως «ήρθε η ώρα για την επόμενη γενιά στα δημοτικά πράγματα του Αλμυρού».

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του εκπροσώπου της, μία καινούργια αυτοδιοικητική ‘κίνηση’ με πρωτοβουλία ομάδας συνδημοτών μας, διανύει τις πρώτες φάσεις συγκρότησής της, με ένα νέο σκεπτικό ‘’ομαδικής δράσης’’, που προσιδιάζει κατά κύριο λόγο στο πνεύμα του νέου νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.

Συντονιστής σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο Ρίζος Αριστ. Πάντζιος ο οποίος έχει αναλάβει ταυτόχρονα να δημοσιεύει τις απόψεις, το πλαίσιο αρχών και τις διαδικασίες συγκρότησης αυτής της διευρυμένης πολυσυλλεκτικής αυτοδιοικητικής ‘κίνησης’. ‘Όπως ο ίδιος δηλώνει «απευθύνεται σε όλους τους δημότες της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, κινείται στον πολιτικό χώρο της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και εναντιώνεται στις κατεστημένες και ήδη φθαρμένες αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Αλμυρού. Η νέα αυτή ‘’κίνηση’’ σχεδιάζει την παρέμβασή της στα τρία επίπεδα της Αυτοδιοίκησης δηλ. Τοπική Κοινότητα, Δήμος, Περιφέρεια, και δεσμεύεται ήδη για την ανάδειξη σύντομα των μελλοντικών υποψηφίων μέσα από εσωτερική δημοκρατική διαδικασία.»

Επικοινωνήσαμε με τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη, αφού και το δικό του όνομα συζητιέται πολύ για πιθανή υποψηφιότητά του. Ο ίδιος διαψεύδει την υποψηφιότητά του στις Δημοτικές εκλογές και δηλώνει ότι παραμένει στον δρόμο που επέλεξε, δηλαδή “να μπορέσει να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου του μέσα από άλλους θεσμούς”. Κοιτάζει λοιπόν προς Περιφέρεια, παρέχοντας τις γνώσεις του και με εποικοδομητική εργασία στο Γηροκομείο του Βόλου ως Αντιπρόεδρος, στο Κέντρο Πρόληψης της Ποιότητας Ζωής επίσης ως Αντιπρόεδρος, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης ΔΙΚΕΠΡΕ και σε Δ.Σ. Συλλόγων της πόλης μας.

Ο Χρήστος Καραζούπης, Οικονομολόγος, Πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», τέως Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών Δήμου Αλμυρού, συνταξιούχος μεν, ακούραστος δε, δηλώνει ενεργός πολίτης. Δεν διαψεύδει, ούτε ανακοινώνει. Κοντή γιορτή θεωρούμε τα νέα που θα ακολουθήσουν ίσως πριν το Νοέμβριο.

Ο Γιάννης Μαμούρας είναι ένα ακόμη από τα ονόματα που είδαμε να φιγουράρουν στον Μαγνησιώτικο Τύπο και ίσως χωρίς την άδειά του. Το ενδιαφέρον του για την τοπική, αλλά και ευρύτερη πολιτική σκηνή είναι δεδομένο, ενώ δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η υποψηφιότητά του, πάντα προς το παρόν.

Μια νέα κίνηση που ετοιμάζει συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης και πηγάζει από επαγγελματίες του Αλμυρού πρόκειται να συστηθεί το επόμενο διάστημα. Αξιόλογα πρόσωπα, πολύ γνωστά, των παραγωγικών κυρίως ηλικιών, σκοπεύουν να απευθυνθούν πρωτίστως στους επαγγελματίες, με την ευρεία έννοια του όρου, να εκφράσουν την επιχειρηματική και εμπορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής μας, προτείνοντας έργα και ιδέες ανάπτυξης και άμεσης οικονομικής ανάτασης. Και πάλι τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου αναμένουμε τα ονόματα των πρωτοστατών της κίνησης, να κοινοποιηθούν και δημόσια, αφού πρόκειται για συλλογική και όχι «Δημαρχοκεντρική» πρόταση.

Δυο ακόμη ονόματα που πηγάζουν από κομματικές παρατάξεις, ακόμη και αν δεν θέσουν υποψηφιότητα, θα είναι καθοριστική η επιρροή της στήριξης που θα παρέχουν στον εκλεκτό τους για την κάλπη.

Σε κάθε περίπτωση από την αρθρογραφία αναγνωστών όπως δημοσιεύεται στο «Λαό» και το e-almyros.gr οι προθέσεις πιθανών υποψηφίων αποκαλύπτονται και «μπαίνουν βάσεις» για την ανάπτυξη των συνδυασμών και των ψηφοδελτίων.

Υγιή και ουσιώδη προεκλογική σαιζόν να έχουμε!

Εφημερίδα: “Λαός του Αλμυρού”
Έκδοση: 15/9/2018
Φύλλο: 254


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…