Στη Ρόδο ταξίδεψαν μέλη του Π.Τ.Χ. Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στη Ρόδο ταξίδεψαν μέλη του Π.Τ.Χ. Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, σχετικά με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

Στην  Ρόδο βρέθηκε προχθές το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, συμμετέχοντας  σε μια  ωραία παράσταση,  που διοργάνωσε για 2η χρονιά ο Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Παναγιά Καθολική» με τον γενικό τίτλο «Με τα βήματα μαθαίνω» και φετινό θέμα την «Ελλάδα». Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σε ένα δυναμικό  τοπικό θεσμό, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και που φέτος ήταν αφιερωμένος  στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που η Ρόδος γιορτάζει. Πρόκειται για ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε  στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, συμπεριλαμβάνοντας  την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία ως γνωστόν εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1980 και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμβολή του τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη.

 Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων αυτών αποτέλεσε η μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσίασε το ΠΤΧΑ στο εξαίρετο  Δημοτικό Θέατρο «ΡΟΔΟΝ» στο κέντρο της πόλης. Ένα ταξίδι στο χρόνο, αφιερωμένο στους αγώνες της Δωδεκανήσου για την απελευθέρωση, γεμάτο χορό και τραγούδι. Η ομάδα του Αλμυρού απέδωσε τους χορούς της θεσσαλικής γης καθώς και των προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας. Η δεξιοτεχνία της ομάδας, ο απόλυτος συντονισμός, η λεβεντιά και η ζωντάνια των χορευτών  κατενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που ζητωκραύγασε την ομάδα του ΛΕΒ και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Ήταν ένα ταξίδι πέντε ημερών,  γεμάτο πλούσιες και χρήσιμες εμπειρίες για τους συμμετέχοντες. Η 20μελής αλμυριώτικη ομάδα έτυχε μιας εξαιρετικής φιλοξενίας από τους διοργανωτές, γεμάτη θέρμη, εγκαρδιότητα και παροχές από την πρώτη κιόλας μέρα, καλωσορίζοντάς τους με ένα δωδεκανησιακό γλέντι,  συνοδεία λύρας και λαούτου. Το ταξίδι συνεχίστηκε με επισκέψεις σε ιστορικά και λαογραφικά σημεία ενδιαφέροντος, ορόσημα στην πορεία της ακριτικής μας Ρόδου, όπως η ιστορική Λίνδος, οι πανέμορφες πηγές Καλλιθέας, η μοναδική Παλιά Πόλη της Ρόδου,  το όμορφο χωριό Αφάντου με τα διατηρητέα σπίτια του παρελθόντος και βεβαίως  η προστάτιδα του νησιού, η θαυματουργή «Παναγία Τσαμπίκα»,  που για την αποστολή αποτέλεσε προτεραιότητα. Στην Παναγία των Ροδιτών, στην Παναγία της τεκνοποίησης, εγκατεστημένη σε ύψωμα, ο επισκέπτης καλείται να ανέβει 300 σκαλιά για να προσκυνήσει τη Χάρη Της και να θαυμάσει την υπέροχη θέα. Υπενθυμίζεται ότι η θαυμάσια αυτή φιλοξενία αποτέλεσε ανταπόδοση της φιλοξενίας των μελών του Συλλόγου «Παναγιά Καθολική» από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, όταν επισκέφθηκαν το Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ανταλλαγών, όπως αυτή,   συμβάλουν στο κλίμα φιλίας,   δίνοντας  την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πολιτισμό  που χαρακτηρίζει την κάθε γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στον Προέδρο κ. Παπανικόλα Σταμάτη και τα μέλη του ως άνω Συλλόγου, στον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ Ανδρουλάκη Θεόδωρο και σε όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες για την υπέροχη φιλοξενία  τους. Ευχαριστίες επίσης αποδίδονται και στην πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ρόδου κ. Χρυσούλα Γκιάλη-Παρασκευά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λ.Ε.Ρ. , που παρακολούθησαν την παράσταση και τα καλά τους λόγια.

Την αποστολή του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του δασκάλου τους, Φώτη Σκαμαγκούλη,  αποτέλεσαν οι: Σαμαρά Έφη, Μαριλένα Μανθογιάννη, Ρούσσα Αγορίτσα, Λυπημένου Ιωάννα, Ριζάκη Αγγελική, Δαλακούρα Αλεξία, Δήμου Νικολέττα, Καλομοίρη Κατερίνα, Τόπα Ξενιά, Βαζούρα Κατερίνα, Τοσούδη Χριστίνα, Μπόσινα Ειρήνη, Τσαρτσάρα Σταυρούλα, Χουσιάδας Κώστας, Μητράκος Βασίλης, Τσιγκώνης  Θωμάς, Αρίδης Κώστας, Σιαμέτης Γιώργος, Κακαλές Δημήτρης, Μπίκος Γιάννης.

Και εις άλλα με υγεία!


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…