• 13 Ιουνίου, 2018

Ζουμερό ρολό κιμά γεμιστό με αυγά – συνταγή

Ζουμερό ρολό κιμά γεμιστό με αυγά – συνταγή

 

Υλικά

700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 γραμμ. κιμάς χοιρινός
100 γραμμ. βρόμη αλεσμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο μούλτι
1 ντομάτα ώριμη αλεσμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
¼ κουτ. γλυκού κάρυ
αλάτι – πιπέρι
10-15 πατάτες μικρές
5 αυγά βρασμένα, σφιχτά
½ κρασοπότηρο κρασί
½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με την ντομάτα και το λάδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε τη βρόμη, το κρεμμύδι (με τα υγρά του), το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τον κιμά επάνω, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογώνιου σε σειρά, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ανασηκώνουμε πρώτα τη μία πλευρά κι σιγά σιγά προσπαθούμε να σκεπάσουμε τα αυγά μας. Ενώνουμε τις δύο πλευρές και στρώνουμε την επιφάνειά του ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο, καθώς επίσης και να δώσουμε σχήμα «ρολού» στον κιμά μας. Πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό ώστε να του δώσουμε καλοσχηματισμένη μορφή. Τοποθετούμε το ρολό μας σε ένα πυρέξ και βάζουμε περιμετρικά του, τις πατάτες μας αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Περιχύνουμε το φαγητό μας με το λαδάκι, ενώ στην άκρη του πυρέξ μας ρίχνουμε το κρασί. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά. Κόβουμε το ρολό μας σε λωρίδες (προσεκτικά να μην το διαλύσουμε) και το σερβίρουμε με τις πατάτες.

 

Μυστικά συνταγής:

1. Για να βεβαιωθούμε ότι το ρολό μας είναι καλά ψημένο έως μέσα, το τρυπάμε στο κέντρο του και παρατηρούμε εάν τα υγρά που θα βγούνε είναι διάφανα. Τότε είναι έτοιμο.

2. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση των μπαχαρικών μπορείτε να τα παραλείψετε ή να τα αντικαταστήσετε σύμφωνα με τις γεύσεις που σας αρέσουν.

3. Στη γέμιση με τα αυγά μπορείτε να προσθέσετε και άλλες γεύσεις, όπως: μπέικον ή ζαμπόν, βραστά καρότα κτλ.

4. Προτιμήστε ο κιμάς να είναι φρεσκοκομμένος και από φρέσκο κρέας ώστε η ποιότητά του να απογειώσει τη γεύση του φαγητού σας. Άλλωστε έχουμε εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρέατα που πωλούνται σε τοπικά κρεοπωλεία.


Σχετικά Άρθρα

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Φαίνεται ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στον Ναύσταθμο Αλμυρού που μέχρι και τον Ιούνιο δίνονταν διαβεβιώσεις ότι…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Με καλό καιρό και πολύ κόσμο στην Εκκλησία και την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την…