- 31 Μαΐου, 2018
Σπιτικό παγωτό – συνταγή
Εύκολο σπιτικό παγωτό με μόλις 3 υλικά, γίνεται; ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Και είναι υπέροχο και «πολυμορφικό», γιατί με τρία μόλις υλικά έχουμε ένα θεϊκό παγωτό που εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχταρά η ψυχή μας. Μπισκότα, σοκολάτα, φρούτα, σιρόπι από γλυκό κουταλιού κτλ.
Υλικά ( για 1 κιλό περίπου παγωτό):
1 φυτική σαντιγί (εγώ χρησιμοποιώ την πράσινη συσκευασία με τον κορνέ)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ 8 (περίπου) λεπτά τη σαντιγί μας και ύστερα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς. Αυτό ήταν, το παγωτό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μυστικά συνταγής:
- Όλα τα υλικά πρέπει να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή του παγωτού.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια μπισκότου, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή οτιδήποτε τραβά η όρεξή μας, απλά, το μίγμα θα πρέπει να μείνει μόνο του τουλάχιστον μία ώρα στην κατάψυξη, για να μην πάνε τα υλικά στον πάτο.
- Στρώστε σε ένα επίπεδο μπολ τετράγωνα μπισκότα, τοποθετήσετε από πάνω το μείγμα του παγωτού και ξαναστρώσετε από πάνω μπισκότα. Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη και σε μία ώρα κόψτε το παγωτό περιμετρικά από τα μπισκότα. Έτσι έχετε ατομικά παγωτά σάντουιτς που όλοι λατρεύουν.
Αν πάλι επιθυμείτε να γευτείτε εξαιρετικές γεύσεις παγωτού, φτιαγμένες με φρέσκο γάλα από παραγωγούς της περιοχής μας, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το ζαχαροπλαστείο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ» στην πόλη του Αλμυρού. Υπέροχες αμέτρητες γεύσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.