• 31 Μαΐου, 2018

Διαμαρτυρία αναγνώστη για τα λύματα του Βιολογικού Αλμυρού και τη συντήρηση του δικτύου

Διαμαρτυρία αναγνώστη για τα λύματα του Βιολογικού Αλμυρού και τη συντήρηση του δικτύου

έκδοση 26-5-2018

Με έγγραφα και κακές αναμνήσεις, ήρθε πολίτης του Δήμου μας, διερωτώμενος κατά πόσο συντηρείται και αν πρέπει να καθαρίζονται τα φρεάτια και το δίκτυο του Βιολογικού.

Στο παρελθόν έφραξε το δίκτυο μπροστά στην οικία του συνδημότη μας, με αποτέλεσμα τα λύματα του βιολογικού, να πλημμυρίσουν την αυλή και οικία του. Ο ίδιος αναγκάστηκε σε έξοδα απορρόφησης και απολύμανσης και έκτοτε ζει με τον φόβο νέας υπερχείλισης.

Τον  Σεπτέμβριο του 2016, αιτήθηκε στη ΔΕΥΑΑΛ να προβεί σε καθαρισμό των φρεατίων όμβριων υδάτων, αλλά και του βιολογικού, στη Στεφάνου Κομμητά και στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας. Η απάντηση της υπηρεσίας ήρθε το Νοέμβριο, ότι ο καθαρισμός των φρεατίων των ομβρίων υδάτων γίνεται σε συστηματική βάση από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑ Αλμυρού, αλλά δεν διευκρίνιζε τι συμβαίνει με τα λύματα του Βιολογικού ούτε αναφέρει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από καθαρισμό σε καθαρισμό.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ Ηλία Δαλακούρα για διευκρινίσεις, ο οποίος δήλωσε στο «Λαό»: Στους κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης δεν προβλέπεται σε καμία ΔΕΥΑ συντήρηση, διότι υπάρχει συνεχόμενη ροή. Ανά 100 μέτρα υπάρχουν φρεάτια τα οποία όταν φράξουν παρεμβαίνουμε για την επίλυση του προβλήματος. Η ΔΕΥΑΑΛ, έχει εντοπίσει σημεία που οι κλίσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και εκεί ενεργούμε προληπτικά.»

Ο πολίτης παρ’ όλα αυτά δηλώνει 30 μήνες αδράνεια σχετικά με το πρόβλημά του. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις υπερχείλισης το 2016 στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στο πρώην πρακτορείο ΟΠΑΠ, αλλά και όταν πλημμύρισε με λύματα το υπόγειο πολυκατοικίας απέναντι από το Μουσείο του Αλμυρού. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση οι πολίτες επιβαρύνθηκαν με εκατοντάδες ευρώ, αφού 1.000 ευρώ χρειάστηκε η αποκατάσταση από τους ειδικούς και πέταξαν ό,τι είχαν τοποθετημένο στις αποθήκες του υπογείου.

Τελικώς, αναρωτιέται ο πολίτης, τα τέλη συντήρησης που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΑΛ αφορούν τα έξοδα επανασύνδεσης όταν φράζει το δίκτυο και οι συνέπειες της υπερχείλισης που συμβαίνει πρέπει να βαραίνουν τον Δημότη;

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…