• 24 Μαΐου, 2018

Ροδέλες μελιτζάνας με μπιφτέκια στον φούρνο – συνταγή

Ροδέλες μελιτζάνας με μπιφτέκια στον φούρνο – συνταγή

έκδοση 19-5-2018

Καθώς διανύουμε την άνοιξη και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή της, άρχισαν σιγά σιγά και τις εμφανίσεις τους τα υπέροχα και μοσχοβολιστά καλοκαιρινά κηπευτικά. Ο λόγος αυτής της εβδομάδας είναι για τις υπέροχες μελιτζάνες που τις «παντρεύουμε» με υπέροχο μοσχαρίσιο κιμά.

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ώριμες ντομάτες και 1 κουτ. σούπας πελτέ

1 κόκκινη πιπεριά

2 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο δυόσμο

λίγη ρίγανη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μόνο το μισό απ’ αυτό στο λάδι. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά και τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα. Μόλις μαραθεί και η πιπεριά λίγο, ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες κι αυτές σε κύβους μαζί με τον πελτέ. Αλατο-πιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το δυόσμο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε και λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για 10 – 15 λεπτά. Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέσα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τον ζυμώνουμε ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε από ένα μπιφτέκι που φτιάξαμε πάνω σε κάθε ροδέλα μελιτζάνας και διορθώνουμε το μέγεθος σύμφωνα με την κάθε φέτα, ώστε να μην είναι το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Σε ένα στρογγυλό ταψί τα βάζουμε έτσι που να είναι εναλλάξ μπιφτέκι και μελιτζάνα. Από πάνω τους ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προ-θερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Πλάθουμε μέτρια σε μέγεθος μπιφτέκια. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες του 1 εκατοστού (περίπου). Αν θέλετε μπορείτε να τις ξε-πικρίσετε βάζοντάς τες για 20 λεπτά σε αλάτι που μετά τις ξεπλένετε πολύ καλά σε νερό ή μπορείτε να τις τηγανίσετε ελαφρά ίσα να αρχίσουν να παίρνουν ελάχιστο χρώμα.

Μυστικά συνταγής:

  1. Προτιμήστε οι πρώτες ύλες σας(κιμάς και μελιτζάνες), να είναι εξαιρετικής ποιότητα ώστε να απογειώσουν το φαγητό και να ξετρελάνουν τους γευσιγνώστες σας.
  2. Εάν έχετε το χρόνο φτιάξτε και το ψωμί γάστρας που σας έχω δείξει σε προηγούμενη συνταγή. Το φαγητό μας είναι ιδανικό για «βουτιές» στη σαλτσούλα του.

Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…