• 9 Μαΐου, 2018

Εννέα χρόνια μετά τις πλημμύρες θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Σούρπης

Εννέα χρόνια μετά τις πλημμύρες θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Σούρπης

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Σούρπη το 2009 με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές καταστροφές. Το ύψος βροχής, που έπεσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ήταν τόσο μεγάλο, ώστε να υποστούν σημαντικές ζημιές οι καλλιέργειες των αγροτών (βαμβάκι, κηπευτικά κλπ), να καταστραφεί μεγάλο μέρος της αγροτικής οδοποιίας, να πλημμυρίσουν αρκετές οικίες και να καταστραφούν οι οικοσκευές τους,

Οι τότε αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σούρπης κ. Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που υπέστησαν τόσο το οδικό όσο και το αγροτικό δίκτυο.

Οι κάτοικοι μετά από αυτοψίες των αρμόδιων αρχών χαρακτηρίστηκαν πλημμυροπαθείς και αποφασίστηκε η καταβολή αποζημιώσεων.

Εννέα χρόνια μετά ο κρατικός μηχανισμός αποφάσισε να αποζημιώσει τους πλημμυροπαθείς. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη ενημερώθηκε μόλις χτες, Τρίτη 8 Μαΐου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση ποσού ύψους 263.000 ευρώ.

Συνολικά 24  κάτοικοι, επαγγελματίες και κτηνοτρόφοι δικαιούνται τις αποζημιώσεις, το ποσό των οποίων θα είναι επιμερισμένο ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής.

Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ αρχικά θα δοθεί το 30% των ποσών. Η διεκδίκηση των χρημάτων απαιτεί προσκόμιση σειράς δικαιολογητικών που απαιτούνται τα οποίααφού ελεγθούν θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο και να οδηγηθούν στην πληρωμή.  Άγνωστο παραμένει επίσης και το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 70%.

 


Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…