• 16 Απριλίου, 2018

Παραδοσιακά από τα χέρια της οικογένειας Καραγκούνη και φέτος ο Επιτάφιος στην Ευξεινούπολη

Παραδοσιακά από τα χέρια της οικογένειας Καραγκούνη και φέτος ο Επιτάφιος στην Ευξεινούπολη

Καραγκούνης-Επιτάφιος

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Ντόπιοι και επισκέπτες παρακολούθησαν με ευλάβεια την κορύφωση του Θείου Δράματος και συνόδευσαν την περιφορά του Επιταφίου παρά τον βροχερό καιρό.

Ο Επιτάφιος της Ευξεινούπολης κέντρισε και φέτος το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και μαγνήτισε τα βλέμματα όλων. Τον στολισμό του Επιταφίου της Ενορίας της Ευξεινούπολης επιμελήθηκε για μια ακόμη χρονιά το ανθοπωλείο του κ. Ρίζου Καραγκούνη.

Η οικογενειακή επιχείρηση αναλαμβάνει ανελλιπώς τον στολισμό του Επιταφίου στην Ευξεινούπολη τα τελευταία χρόνια: «Η επιχείρησή μας διανύει τον 14ο χρόνο λειτουργίας της. Αρχικά, οι εκπρόσωποι των Ενοριών επέλεγαν τα λουλούδια που επιθυμούσαν και οι γυναίκες στόλιζαν μόνες τους τους Επιταφίους. 

Σταδιακά, αυτό έχει εκλείψει και οι περισσότερες Ενορίες απευθύνονται σε ανθοπωλεία για τον στολισμό.

Ασχολούμαστε οικογενειακώς με την επιχείρησή μας και την περίοδο του Πάσχα εργαζόμαστε αδιάκοπα ώστε να προλάβουμε τα χρονικά περιθώρια ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα για την Μεγάλη Παρασκευή.

Η διαδικασία που προηγείται είναι απαιτητική, εφόσον πρέπει να γίνουν οι παραγγελίες των λουλουδιών και των σχεδίων. Ακόμη σε κάποια χωριά της περιοχής μας, τον στολισμό τον αναλαμβάνουν οι γυναίκες. Φέτος, αναλάβαμε τον Επιτάφιο της Ευξεινούπολης για 8η χρονιά και τον επιτάφιο του Κροκίου. 

Μας χαροποιεί να βλέπουμε το αποτέλεσμα και προσπαθούμε κάθε χρονιά το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, τις ενορίες που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο».