• 3 Απριλίου, 2018

4.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Αλμυρού στους απόρους

4.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Αλμυρού στους απόρους

Σε εγρήγορση βρίσκονται υπηρεσίες, Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι εν όψει Πάσχα, ώστε να μη μείνει κανείς νηστικός τις Άγιες αυτές μέρες.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου χθες Δευτέρα 2 Απριλίου, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η πίστωση ποσού της τάξεως των 2.000 ευρώ, με σκοπό να διανεμηθούν μέσω των ενοριών Ευξεινούπολης και Αλμυρού. Αναμένεται και νέα συνεδρίαση, για διάθεση επιπλέον 2.000 ευρώ, στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με τις ενορίες -οι οποίες έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων οικογενειών αυτών- με σκοπό να καλυφθούν άμεσες ανάγκες. Οι ενορίες θα συνεργαστούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ίσως να ζητηθούν και κάποια δικαιολογητικά, μέχρι να σχηματιστεί η τελική λίστα διάθεσης επιταγών για αγορά αγαθών, ή αγαθά πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Χρήστος Γλιάτης εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής δήλωσε: «Είναι γεγονός πως τόσο προσωπικά ο Δήμαρχος όσο και σύσσωμη η Δημοτική αρχή, φροντίζουμε ιδιαίτερα την κοινωνική πολιτική. Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες και από πλευράς μας προσπαθούμε να βοηθάμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ο Δήμος Αλμυρού, συνεισφέρει οικονομικά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου Αλμυρού, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να περιορίζονται οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη πως την Παρασκευή 30 Μαρτίου έγινε η διανομή  ενός τόνου φέτας. Τα περισσότερα κιλά διανεμήθηκαν σε 168 δικαιούχους μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Δεν προσήλθαν όλοι οι δικαιούχοι και η ποσότητα που περίσσεψε διανεμήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου Αλμυρού και στα Σπίτια Γαλήνης Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης».


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…