• 13 Μαρτίου, 2018

Σε αναμονή για την λειτουργία των pillar στην Αμαλιάπολη – Απαραίτητη η δημιουργία δημοτικού λιμενικού γραφείου για την σύνδεση και την παραχώρηση καρτών

Σε αναμονή για την λειτουργία των pillar στην Αμαλιάπολη – Απαραίτητη η δημιουργία δημοτικού λιμενικού γραφείου για την σύνδεση και την παραχώρηση καρτών

έκδοση 10-3-2018

Θέμα επιβίωσης αποτελεί για την «τουριστική Αμαλιάπολη» η εγκατάσταση των μηχανημάτων pillar που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανημάτων αποσκοπεί στον ανεφοδιασμό σκαφών με ρεύμα και νερό. Το πρόβλημα βέβαια, είναι πως ενώ έχει γίνει η εγκατάσταση, δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος καθώς υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης.

Επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης κ. Ευστάθιος Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε στο «Λαό»: «Η εγκατάσταση έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο, χωρίς όμως να τεθεί σε λειτουργία. Όπως σε όλα τα λιμάνια, έτσι και σε εμάς θα πρέπει να λειτουργεί το δημοτικό λιμενικό γραφείο, ώστε να γίνεται ο ανεφοδιασμός των σκαφών και να προμηθεύονται κάρτες οι ενδιαφερόμενοι. Με την έγκριση της δημιουργίας του γραφείου, θα έρθει αρμόδιος μηχανικός από τον Ο.Λ.Β. για να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις. Εφόσον γίνουν αυτές οι διαδικασίες, το ταμείο θα προχωρήσει στην έκδοση καρτών. Αναμένουμε την ίδρυση του γραφείου».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Αμαλιάπολης κ. Βαγγέλης Ευσταθίου δήλωσε στον «Λαό του Αλμυρού»: «Η εγκατάσταση των μηχανημάτων έγινε πριν από ένα εξάμηνο περίπου. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα. Δεν γνωρίζουμε ούτε αν έχει γίνει η σύνδεση. Πιστεύω πως θα έπρεπε να ενημερωθούμε για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων και πότε θα γίνει η έναρξη. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να μάθουμε από πού θα μπορούμε να προμηθευτούμε τις κάρτες για να υπάρχει παροχή ρεύματος και νερού.

Πρόκειται σίγουρα για ένα αξιόλογο έργο το οποίο πρέπει να τεθεί σε λειτουργία άμεσα. Τόσο οι ντόπιοι όσο και ξένοι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των σκαφών τους. Σαν φυσικό επακόλουθο αν μαθευτεί η λειτουργία τους, θα τονωθεί και η τουριστική κίνηση στις παραθαλάσσιες περιοχές μας».

Νίκος Ρεπάκης (επαγγελματίας): «Η εγκατάσταση των συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι κάτι καινούριο στην περιοχή μας. Μέχρι τώρα κανένας αρμόδιος δεν έχει εμφανιστεί ώστε να μας ενημερώσει για τη λειτουργία τους. Θεωρητικά θα έπρεπε ήδη να γίνεται χρήση τους. Υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και ενημέρωσης από τους αρμόδιους. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία και από πού θα μπορούμε να προμηθευτούμε κάρτες ώστε να γίνεται χρήση.

Καλό θα ήταν, ενόψει και της τουριστικής σεζόν να τεθούν τα μηχανήματα σε λειτουργία. Σίγουρα εξυπηρετούν εμάς τους ντόπιους, όμως θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και πολλούς τουρίστες με σκάφη. Στα πλαίσια του ανεφοδιασμού ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής».