• 10 Μαρτίου, 2018

Η Γιορτή της Γυναίκας σε Σούρπη και Πτελεό

Η Γιορτή της Γυναίκας σε Σούρπη και Πτελεό

Με άφθονο κέφι και όρεξη για χορό τίμησαν τη γιορτή της γυναίκας οι κυρίες του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού, την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Ο Όμιλος απηύθυνε κάλεσμα προς τις κυρίες για να γιορτάσουν την ημέρα της γυναίκας, αφιερώνοντας το βράδυ αυτό στους εαυτούς τους, μακριά από τις υποχρεώσεις και τις έγνοιες τους.

Η αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου κα Καλαντζή Σοφία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στις παρευρισκόμενες και εξιστόρησε εν συντομία την καθιέρωση της γιορτής της γυναίκας. Ακολούθησε γλέντι με πολλά πειράγματα και χορό, ενώ οι κυρίες του συλλόγου φρόντισαν να δοθούν σε όλες μας μπουκετάκια με ανεμώνες του αγρού.

Την ίδια ώρα στο μαγαζί του φίλου και πελάτη κ. Γιαννακέ, η ορχήστρα του μαγαζιού, ήδη είχε σηκώσει τις όμορφες Σουρπιώτισσες για χορό. Γυναίκες όλων των ηλικιών αποφάσισαν να διασκεδάσουν χωρίς την παρουσία των ανδρών, περνώντας ανέμελες στιγμέςξ ξεφεύγωντας έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ώρα έκδοσης της εφημερίδας μας, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Γυναίκας από τους τους Συλλόγους Σχολείων της περιοχής μας στην Αποθήκη της Αλατοστράτας. Το ρεπορτάζ της εκδήλωσης θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Τη γιορτή της γυναίκας τίμησαν και στον Πλάτανο. Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να το δείτε εδώ

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…